NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Visszaélt hatalmával a fideszes igazgatósági tag? - Vizsgálat a Markusovszky kórházban

A feljelentés szerint Horváth Melinda celldömölki képviselő, a megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke a Markusovszky kórház igazgatótanácsában betöltött tisztségét használta fel arra, hogy el nem végzett vizsgálatokat fizettessen ki az egészségbiztosítóval.

„A rendőrség azt vizsgálja, hogy a bejelentésben megfogalmazott állítások a valóságnak megfelelnek-e, illetve bűncselekmény gyanúját megalapozzák-e” – áll a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rövid levelében. Egy feljelentés utóélete után érdeklődtünk, ami még május végén érkezett be a rendőrséghez.

Egyesület, mint családi vállalkozás

A feljelentés szerint Horváth Melinda, a Fidesz celldömölki elnöke, önkormányzati képviselő, a Vas megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke, a Markusovszky kórház igazgatótanácsának tagja ez utóbbi tisztségét használta fel arra, hogy pénzt csikarjon ki az egészségbiztosítótól.

A kép bal szélén Horváth Melinda
fotó: Mészáros Zsolt

Horváth Melinda 2008-ban, saját lakására bejelentve hozta létre a Vasi Tallér Egyesületet, amely szinte családi vállalkozásként működik. Horváth Melinda lett az elnök, az alakuló ülés jegyzőkönyvvezetője a sógornője, a jegyzőkönyv egyik hitelesítője a férje volt.

Az egyesület célja között – egyebek mellett – szerepelt egészségmegőrző, állapotfelmérő programok, szűrővizsgálatok szervezése. A feljelentés szerint az egyesület – Horváth Melinda kórházi kapcsolatait felhasználva – a kórház beszállítóitól, többek között gyógyszergyáraktól kért és kapott anyagi támogatást, és ezért kórházi megrendeléseket ígért számukra.

El nem végzett vizsgálatokért fizetett az állam?

Mindezek mellett az egyesület tavaly júniusban Kemenesaljai Egészségnapok címmel szűrőprogramot szervezett, ahol több ezer résztvevő személyes adatait, köztük TAJ-számát rögzítette. Az adatok felhasználásával – állítólag - az egészségbiztosítótól olyan vizsgálatok finanszírozását kérte a kórház, amelyeket a valóságban soha nem végeztek el.

Említettük már, hogy a rendőrség vizsgálódik, úgy tudjuk, feljelentés-kiegészítést rendeltek el, vagyis egyelőre kevés az információjuk. A kiegészítés határidejét a hét második felében szabták meg.

Horváth Melindát telefonon hívtuk fel, tőlünk hallott először a feljelentésről. Azt mondta, mindez rosszindulatú, tájékozatlan emberre vall. Kijelentette, az egyesülettel szemben megfogalmazott vádak egyike sem állja meg a helyét.

Vannak még kérdések…

Az ügy további érdekessége, hogy a Markusovszky kórház megbízott kontrolling (azaz ellenőrzési) igazgatója Marton Cecília, a Vas megyei közgyűlés fideszes alelnökének, Marton Ferencnek a lánya.

Kérdés, hogy az ellenőrzéssel megbízott igazgatónak és a kórház működtetőjének, azaz a megyei közgyűlés vezetőinek volt-e tudomásuk az ügyről, már ha az létezik egyáltalán. Horváth Melinda egyébként nem csak a kórház igazgatótanácsának tagja, hanem a megyei közgyűlés elnökének kabinetfőnöke is, és úgy tudjuk, esélyes arra, hogy a Fidesz celldömölki polgármester-jelöltje legyen.

Hozzászólások (25)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: F*d*sz*sk*nt s*mm* j*g*d *dd*g * ny*g*t.h* f*gg*tl*ns*g*t m*gk*r...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: M*b* l*p*tt b*l*?...
Pálinkás József volt MTA-elnök pártot alapított, Koczka Tibor volt szombathelyi alpolgármester belépett
cotturag: *z*k*t *z*r t*l*p*t*tt*k, h*gy f*lh*szn*lj*k *z *l*p*ny*g*t. M*s...
Siralmas állapotban vannak a Kőszeg és Velem környéki fenyőerdők
iszek: * k*ty*k*k* *ll*n k* r*bb*nt k* v*gr* v*l*m* *t*mcs*p*s- sz*r* h...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
iszek: M*r *tt *s h*b*r*?! *sz*m*nt v*z*t* *t*n * k*k*s*k *s h*b*r*zn*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen