NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Vasi Megyebál videókkal elmesélve

Galambos Tamás lett az Év Vasi Embere, Varga Miklós Európáról énekelt és az év pálinkáját is megkóstolhatták a bálozók a bálszezon nyitányán.

Kétszer köszöntötték a Vasi Megyebálra érkező vendégeket. Először a rendezvénynek helyet adó Tóvendéglő előtt demonstrálók, majd barátságosabb hangnemben Kovács Ferenc és Vas megye szépe, Osztrosits Katalin, a Batthyány Bandérium előtt.

Első képgalériánk a 2012-es Megyebálról
fotó: Tánczos Mihály

A nyitóbeszédet az idén Dr. Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok mondta el, az összefogást hangsúlyozva, mivel csak így húzható ki az ország a bajból. Beszélt a család fontosságáról, majd a bálra kitérve megdicsérte a hölgyek ruháit. A beszéd videónkban 1:40-től hallgatható meg.

Megnyitó beszédek és a nyitótánc

A Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Kovács Ferenc (6:00-től)idézettel kezdte mondandóját, miszerint azért kellenek az ünnepek, mert nélkülük üres lenne az élet. Olyan lenne, mint egy hosszú utazás a fogadók és pihenőhelyek nélkül. A tavasz közeledtét ünneplő emberek mulatságaiból alakultak ki a bálok. A báli ünneplés a magyar kultúrának részét is képező hagyomány. Az elnök megemlítette, hogy a tombola bevételével is gyermekvédelmi intézményeket támogatnak.

Második képgalériánk a rendezvényről
fotó: Tánczos Mihály

A komoly szavak után a Szökős Néptáncegyüttes ropta a parketten (első videónkban 9:25-től) és hagyományosan táncba vitték a vendégeket.

Pálinkakóstoló és tánc a Vasi Megyebálon

A hangulatot az idén is Birkás pálinka fokozta. Nagyon sokan voltak kíváncsiak a tavalyi év legjobb pálinkájának választott málnapálinkára, de a többi hegyháti gyümölcsnedű is nagy sikert aratott. Aki kíváncsi, hogyan és hol készül a szombathelyi nagy bálokon tavaly taroló pálinka, az korábbi cikkünkben elolvashatja

2009.11.14. 12:07

Megnéztük, hogyan készül a hegyháti pálinka

/ életmód gal. 3 hsz. 1 kapcs. /
Tudják Önök, hogy száz liter málnából két liter pálinka készül? Hogy a kereskedelmi célú pálinkát 80 százalékosra készítik, aztán hígítják? Hogy a gyümölcsöt öntözéssel is meg lehet védeni a fagytól? Egyáltalán, tudják Önök, mi az a pálinka?
.

Horváth Meggie és Varga Miklós a Vasi Megyebálon

Az idén is két énekes szórakoztatta a közönséget. Horváth Meggie a helyi hangot képviselte egyedi stílusban előadott dalaival. Varga Miklós korábbi sikeres dalai mellett két új szerzeményt is előadott. A 80-as évek nagy slágere a még szétszabdalt Európából és Európáról a következő videóban hallgatható meg.

Európa és a Kell még egy szó Varga Miklós tolmácsolásában

A Megyebálok egyik legemelkedettebb pillanata, amikor kihirdetik az Év Vasi Embere cím nyertesét. Az idén egy fiatalnak tekinthető vállalkozó, Galambos Tamás lett az év embere, aki a nehézségek ellenére munkahelyeket teremtett és folyamatosan fejleszt, sok megyében élő családnak biztosítva a megélhetést. De a felvezetőből kiderült, hogy ez még nem lenne elég, viszont Galambos Tamás karitatív tevékenysége is kellett ahhoz, hogy ő lehessen a kitüntető cím birtokosa.

Galambos Tamás az Év Vasi Embere

A családi vállalkozásról pár éve a nyugat.hu is részletesen beszámolt

2008.03.25. 18:33

Családi sikertörténet: Kamionos paradicsom épül Vépen

/ közélet gal. /
Amikor beszámoltunk arról, mennyire szemetes Szombathely határa a hulladéktól, még nem sejtettük, mibe csöppenünk...
. A kitüntetett első szavaival (7:25-nél) köszönetet mondott szüleinek és testvérének, aki egyben a legjobb üzlettárs is, valamint feleségének és gyermekeinek is. Galambos Tamás kérte a jelenlévőket, hogy aki üzleti sikereket ér el, az ne feledkezzen meg a rászorulókról sem.

A hajnalig tartó bálon a zenét a Spektrum Zenekar játszotta a bálozóknak. Éjfél után felcsendült a Happy birthday nóta is, ami a Vasi Volán Zrt. vezérigazgatóját köszöntötte, aki 40 évvel ezelőtt, ezen a napon született. Érdekesség, hogy az Év Vasi Embere megnyerte a Megyebál tombolasorsolásának értékes fődíját is.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
kertecske: *s m*t v*sz*t*tt * v*r*s,l*k*s**n*k *l*tm*n*s*g*b*n, *z *mb*r*k ...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
kertecske: *z m*g*nt *gy sz*p m*s*. N*m *s t*d*m, h*gy m*r* j*, h*sz*n h*ss...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
Mammamia: H* *z *v*t *lv*nn*k *kk*r m*g n*gy*n s*k *mb*r*t *l k*ll*n* v*nn...
Elvenné Lendvai Ildikó nyugdíját a Mi Hazánk