NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Ellenzéki előválasztás 2021

Vasárnap este jön az előválasztás végeredménye

Kiderül, ki lesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Az előválasztás lebonyolítását végző aHang kampányigazgatója, Hajdú Gergő az ATV-nek azt mondta: az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan adja majd ki a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések. Reményei szerint vasárnap este már bátran lehet következtetni a győztesre – írja a Klubrádió nyomán a 168ora.hu .

Noha a szavazópontokat szombat este hét órakor zárták be, az online szavazási eljárásban a nyolc órakor még sorban álló szavazópolgárok videós azonosítását még elvégezték az operátorok. Ha minden voks beérkezett, aHang munkatársai meg is kezdik komoly munkájukat, a szavazatok összeszámlálását.

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre” – mondta Hajdú Gergő. A kampányigazgató azt is hozzátette, hogy szerinte már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.

Az Előválasztás 2021 Facebook oldalán megírta, hogy a második fordulóban lényegesen nőtt az új szavazók tábora: „Már több, mint 166 ezer olyan szavazó vett részt a második fordulóban, aki az elsőben még nem. Az előválasztás két fordulójában összesen 800 ezer választópolgár élt az előválasztáson a választójogával” – írta az Előválasztás.

Az Előválasztás a posztban azt is megírta, hogy az emberek vasárnap késő este számíthatnak a végeredményre. Ekkor kiderül majd, hogy Dobrev Klára vagy Márki-Zay Péter lesz-e az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *tt *gy p*ld* r*... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján