NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Nyüzsgő Vásárlók Éjszakája Szombathelyen – Videóbeszámoló

Élet költözött a Húsvét előtti szombaton a máskor este már meglehetősen kihalt Fő térre. Az ilyenkor már régen bezárt üzletek ajtajai gyakran nyíltak és több érdekességbe is belefutottunk. Például élő kirakatbabákba. Videónkban a Fő téren kalandoztunk, sötétedéskor.

Kellemesen csalódtunk a Szombathelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete (SZBKE) által szervezett Vásárlók Éjszakája programban. Korábban ugyanis volt már egy hasonló kezdeményezés, amikor néhány bolt összeállt és megpróbálkoztak szombaton az éjszakába nyúló nyitva tartással, de finoman fogalmazunk: akkor nem jött be az ötlet. (Akkor is kilátogattunk fényképezőgéppel a térre, de talán sokat elmond, hogy egyetlen egy képet sem készítettünk.)

Most viszont egyesület fogta össze a kereskedőket, hirdette, promotálta a rendezvényt. A Fő tér kereskedői közül harmincan csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az SZBKE újságokban, rádiókban, Interneten és szórólapokon hirdette a szombat esti programsorozatot és úgy tűnik, sikerült elérniük a célközönséget. Este nyolckor ugyanis úgy nézett ki a tér, mint egy vásárral erősített erős napon.

Táncosok, élő kirakatbabák, esti nyüzsgés Szombathely Fő terén

Az éjszakai dolgok amúgy is népszerűek Vas megyében, ez az elmúlt években kiderült. A Múzeumok-, Kutatók Éjszakája mellett a sárvári éjszakai fürdőzés is több száz embert mozgat meg. Most a Vásárlók Éjszakája is csatlakozhat a sorhoz. Az általunk megkérdezettek ugyanis egyértelműen azt állították, máskor is szívesen elmennek a Fő térre, ha lesz hasonló esti, éjszakai rendezvény. A Fő téri program ugyanis nem csak a vásárlásról, akciókról szól. Van, aki csak borozgatni, beszélgetni ment ki ismerőseivel, de olyanok is akadtak, akiket a kísérő programok, táncosok vonzottak, meg az, hogy nem egymagában kell sétálgatnia a téren, összerezzenve, ha valaki megmozdul a sötétben.

Külföldiekkel is találkoztunk, időnként német szó ütötte meg a fülünket. Egy fiatal kínai pár éppen üveges vörösbort vásárolt. A Kínában közepes méretű (kétmilliós) városból látogatóba érkező férfi vidáman magyarázta nekünk, mennyire tetszik neki Szombathely. Az egyik optika élő kirakatbabákkal készült, talán azért, hogy az arra járók megdörzsöljék a szemüket és elgondolkodjanak, vajon jól látnak-e? Az elgondolás sikeres volt, sokan megálltak a kirakat előtt.

A kínai férfi látogatóba érkezett az EPCOS-ba, nagyon tetszett neki Szombathely Fő tere, no és a magyar bor
fotó:

Kíváncsian várjuk a következő programokat, hiszen a visszajelzések és saját tapasztalatok alapján jó volt az élővé varázsolt Fő téren sétálni, nézelődni, megpihenni a padokon, vagy valamelyik vendéglátóhelyen.

Ennivaló is volt bőven
fotó:

„Nincs azzal semmi baj, hogy rászerveztek a már előkészített, meghirdetett rendezvényünkre a multik, hiszen akár még erősítheti is egymást a belvárosi és városszéli Vásárlók Éjszakája. Talán a más településeken élőknek is vonzóbb egész estés elfoglaltság lehet így és emiatt döntenek amellett, hogy ellátogatnak Szombathelyre.” - mondta az egyik Fő téri kereskedő.

Élő kirakatbabák
fotó:

Kapcsolódó

2011.03.23. 16:45

Megalakult a Szombathelyi Belvárosi Kereskedők Egyesülete

/ közélet gal. 4 hsz. 3 kapcs. /
Célja, hogy a főtéri kereskedelem élénkítése, a közbiztonság és a kulturális élet támogatása. A tájékoztatón a sajtó is megkapta a magáét.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak