NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

A Vas megyei Dr. Bognár Balázs került a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élére

2020 októberében nevezték ki
2020.10.23. 11:51

Előléptetések és jutalmak a Vas megyei tűzoltóknál

/ hírek /
Dandártábornok lett a megyei katasztrófavédelem igazgatója.
tűzoltó dandártábornokká a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját, most pedig újabb megtiszteltetés érte.

Tíz év után történt váltás a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács élén. Dr. Papp Antal Zoltán tűzoltó ezredes 2011 óta töltötte be a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács elnöki tisztségét, ez idő alatt a tudományszervezés területén tevékenykedett, elsődlegesen a katasztrófavédelem előtt álló szakmai kihívásokra adandó válaszok kutatásával foglalkozott – írja hivatalos oldalán a katasztrófavédelem.

Papp Antalt az elnöki tisztségben március 1-től dr. Bognár Balázs Lajos PhD tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgatója követi, miután dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató megbízta a feladatok ellátásával.

Bognár Balázs csaknem két évtizedes védelmi igazgatási jogalkalmazási tapasztalattal, vezetői és oktatási gyakorlattal rendelkezik. A védelmi igazgatás és a kritikusinfrastruktúra-védelem területén több nemzetközi és hazai szakmai publikációja, tankönyve jelent meg.

fotó: Józing Antal

Bognár a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének adjunktusa, a Katonai Műszaki Doktori Iskola óraadója, a Rendészeti Alap- és Szakvizsgabizottság vizsgabiztosa, a Belügyi Szemle állandó lektora, a BM OKF Katasztrófavédelmi Tudományos Tanácsának korábbi alelnöke, számos tudományos és katasztrófavédelmi projekt szakmai vezetője.

Az új elnök legfontosabb célkitűzésének a hivatásos katasztrófavédelmi szervezet tudományos munkájának és tudományszervezési képességeinek hazai és nemzetközi színtéren való továbbfejlesztését tekinti a Belügyminisztérium Tudományos Tanácsa égisze alatt.

Fontosnak tartja a látható, aktív tudományszervezést, tudományos ismeretterjesztést, amelyhez elengedhetetlen a kutatás-fejlesztési projektekben való eredményes részvétel. Továbbá kiemelten kívánja kezelni a Belügyminisztériummal, a Magyar Tudományos Akadémiával, a rendvédelmi szervekkel, a felsőoktatási intézményekkel, a biztonságpolitikával, belbiztonsággal, stratégiai tervezéssel foglalkozó grémiumokkal, intézetekkel, egyesületekkel való együttműködést – derül ki a közleményből.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

namsub: H*szt*r**k*lt*n*k t*t*l*l*m *zt * b*lf*szt *m*ly*k * k*v*d t*m*j...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
iszek: M*jd * p*kh*s* m*gm*ndj* * fr*nk*t. M*nd*n m*gy*r*k k*pcs*k- d*k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kezdem: ***....j*g*s *m*t *rsz.......
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
lolka: *tt n*m * t*rd*l*sr*l v*n sz*. "M*nd*nk*' *gy f*j*z* k*...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Kari: N*m k*ll n*k*k * m*gy*r t*r*st* n*. :D ...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak