NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Legyünk büszkék, Vas megye a legbecsületesebb

Tetszenek látni ezt a kis térképet? Na, ez a sápadt szín azt jelenti, hogy itt a nyugati végeken van a legkevesebb dolga az adóhivatalnak. A bűnösök neve és címe viszont nyilvános!

A szívünket büszkeséggel eltöltő grafika az Otthontérkép és az Index közös műve, és az derül ki belőle, hogy míg az ország nagy része narancssárga színben tombol, ami minél sötétebb, annál több adótartozót jelöl, addig csak Vas és Tolna megye játszik haloványsárga árnyalatban. Vagyis nálunk tízezer főre mindössze 3,5 adótartozó jut - ami egyébként magánszemély esetében 10 millió forint feletti, cégeknél pedig 100 millió forint feletti, 180 napon túli folyamatos hátralékkal rendelkező tartozást jelent. És még Tolna is csak utánunk következik a sorban, vagyis mi lettünk az abszolút elsők ebben a típusú becsületességi versenyben!

Forrás: Index
fotó: Otthontérkép / Index.hu grafika

A mérleg másik nyelvében egyébként Budapest áll a maga tízezer lakosra jutó 9,7 adótartozójával, őt Fejér megye követi több mint 8-cal, majd Bács-Kiskun fut be harmadiknak. Az országos átlag szerint egyébként körülbelül minden kétezredik emberre jut egy adótartozó, vagyis tízezer állampolgárra átlagosan 5,1 ilyen jut.

Névvel, címmel

Ide kattintva eljuthat az Index össznemzeti adóstérképéig, de mielőtt kattintana, felhívjuk a figyelmét, hogy nem ám csak az derül ki ebből, hogy hol mennyien nem akaródznak fizetni az államnak, de az is, hogy ezek a valakik konkrétan kicsodák. Csupán az egérkurzorral kell rámozogni a kívánt pontra, és máris fényre derül (vagy árnyék borul rá?), hogy ki volt a fekete bárány.

Ez a névvel-címmel közzététel egyébként nem egyedi dolog: ahogy a hírportál is írja,

az utóbbi egy-másfél évben több település vezetői döntöttek úgy, hogy a nyilvánosság, a megszégyenítés erejével lépnek fel a legnagyobb adótartozók ellen. Van, ahol a NAV-adatok alapján teszik helyben is láthatóvá az adóelkerülőket (helyi lapban, hirdetőtáblán), de van, ahol a helyi adókat nem fizetők listája is nyilvános.

Forrás: Index
fotó: Nyugat.hu

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : *g*n. L*t*m h*gy v*sz*ly*s. N*k*d *s m*g*rt*tt. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
eheti: H*gy *z*k *s t*dj*k t*n*lm*ny*zn* * r*z*rv*t*m*k l*k**n*k m*s*s ...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
eheti: T*ss*k f*gy*szt*n* v*l*m* h*v*s*t. V*gy *gy sz*l*t d*nny*t. ...
Horvátország szélesre tárja a kapuit: már nem kell semmi, csak a személyi
fgzb: Szt*ny*szl*v n*m*ly*n r*g*n m*g *zt k*l*sny*k*v*k*n gy*k*r*lt* k...
Kólacirkusz: Sztanyiszlav Csercseszov válasza Cristiano Ronaldónak
edmond: "M* f*ly*k *tt Gy*ngy*s*n" - *gy*n*z j*t*tt *sz*mb* n*k*...
Felfegyverkezve érkezett a gyöngyösi polgármesteri hivatalba: meg akarta ölni a polgármestert és a teljes városvezetést