NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Varga Judit a férjével 200 millióért vásárolt ingatlanokat - Orbán Viktor közelében

8 milliónyi önerőhöz 192 millió hitelt adott a gáláns bank.

200 millió forintért vásárolt öt ingatlant a XII. kerület Kútvölgy városrészében Varga Judit igazságügyi miniszter és férje – írja a Blikk nyomán a Telex. Az ingatlanvásárlás tényét az Igazságügyi Minisztérium is megerősítette a Blikknek, amelynek azt válaszolták kérdésére, hogy „öt, különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást vettek, a későbbi egybenyitás szándékával.” Az öt lakás együtt 270 négyzetmétert tesz ki.

Mindez azért is pikáns, mert Varga Judit és férje a nagyjából 200 milliós vételárból 8 millió forint foglalót fizetett ki önerőből, a fennmaradó 192 millió forintot bankhitelből fedezték. Ennek nagy részét azóta már törlesztették is, méghozzá Varga Judit férje belvárosi ingatlanának eladásából, illetve a megtakarításuk felhasználásával.

Az ingatlanügyletek még 2019 decemberében történtek, ám Varga 2020. januári vagyonnyilatkozatában nem szerepeltek. A minisztérium indoklása szerint azért, mert „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követően 2020. február 19-én utalta át az eladónak a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addig ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”, ami után a jogszabályok szerint, utólag az adásvétel napjára visszamenően jegyezték be a tulajdonjogot.

Ugyanakkor érdekes, hogy tavaly januári vagyonnyilatkozata szerint Varga Judit hozzávetőleg 5 millió forintnyi és további 12 ezer eurónyi megtakarítással rendelkezett. Varga miniszteri fizetése közel kétmillió forint havonta, emellé pedig havi 300 ezer forintot kap a Miskolci Egyetem oktatójaként. Férje, Magyar Péter az állami tulajdonú Diákhitel Központ vezérigazgatója – havi fizetése 3,5 millió forint, amin felül havi 400 ezer forint a tiszteletdíja igazgatósági tagként. A tavalyi vagyonnyilatkozat alapján férje V. kerületi ingatlanának kiadásából évi 7,4 millió forint további bevételük volt – írja a lap.

Némi kiegészítés a miniszter érdemeihez: aki így tud focizni, annak bizonyára mindez jár.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: Ksh *s f*gl*lk*z*tt v*l*. * 10%-*t *s *nn*n l*h*t k*k*k*zn*, *zt...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre