NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Vannak-e sorok Szombathelyen az orvosi rendelők előtt?

Az előjegyzés sem garancia a pontosságra, hát még ha nem is tartjuk magunkat a kapott időponthoz.

Az utóbbi hetekben több olvasónk is panaszkodott , hogy hiába követték a protokollt, jegyezték elő magukat a háziorvosuknál, majd svájci pontossággal érkeztek a megadott időpontra, mégis sorba kellett állniuk.

Ez önmagában nem a világvége, még akkor sem, ha sokan úgy érzik, nem fér bele az plusz fél óra, de mivel a váróban sem gyűlhetnek össze a betegek, a tavasszal meghozott új szabályok a nyári kánikula idején több kellemetlenséget okoznak.

A szabadpecs.hu egy dühös várakozó fotójáról írt, a kép egy pécsi szakrendelő bejárata előtt készült.

A szabadpecs.hu által közölt olvasói fotó
fotó: szabadpecs.hu/olvasói fotó

A képen látható, hogy hosszú sor áll a rendelő bejárata előtt, fiatalok és idősek vegyesen, semmi árnyék, az átlagos várakozási idő pedig a fotó készítője szerint 15-20 perc.

A kép gyorsan terjedt Facebookon, a pécsi önkormányzat pedig reagált a felháborodásra.

A jelenséget azzal magyarázzák, hogy míg máskor a váróban mindenki kényelmesen elfért, a COVID-szabályok miatt most kénytelenek az utcán kivárni a sorukat. A rendelő bejárata elé ezután napvitorlát és vízosztást ígértek.

Na és mi a helyzet Szombathelyen?

A pécsihez hasonlót nem láttunk még a városunkban, és a múlt héten, mikor körbe jártunk néhány rendelőt, mi sem tapasztaltunk nagy sorokat.

Ugyanakkor azok a várakozók, akiktől megkérdeztük, hogy korábban tapasztaltak-e ilyesmit, azt válaszolták: Igen, előfordul.

Megkérdeztük dr. Haklits Györgyit, a Kollegiális Vezető Háziorvosok Testületének tagját, hogy mennyi alapja van a panaszoknak és az előjegyzéses rendszer ellenére mi okozhat olykor várakozást.

„Figyelemmel kísérjük az új rendszer működését, de eddig nem tapasztaltuk, hogy valahol rendszeres lenne a sorban állás” – tájékoztatott dr. Haklits Györgyi.

„Ha valahol mégis sor alakul ki, annak az lehet az oka, hogy sokan még nem szoktak hozzá az új rendszerhez. Úgy akarnak jönni, mint a járvány előtt, időpont nélkül és elkezdenek sorba állni” – tette hozzá a doktornő.

A Dolgozók útja 1. alatti felnőtt háziorvosi rendelő valamiért mégis

nagyobb figyelmet kapott

Most akkor elárulom, hogy az olvasói levelek is a Dolgozók útja 1-es szám alatti felnőtt háziorvosi rendelőről szólnak és személyesen is ezelőtt a rendelő előtt mondták nekünk a betegek, hogy elő fordulnak hosszabb sorok.

A szóban forgó rendelő a Dolgozók útja 1. alatt
fotó: forrás: facebook.com/CordenSzombathely

Károlyi Ákos, szombathelyi jegyző arról tájékoztatott minket, hogy megvizsgálta az ügyet és arra jutott, hogy mivel az említett rendelőnek közös a bejárata egy gyógyszertárral, így a sorban állók oda várakoztak.

Károlyi Ákos hozzátette, hogy mivel a betegek időpontra érkeznek, sorban állás nem alakul ki.

Ezzel ellentmond olvasónk levele, melyben azt írja, hogy külön sor áll a rendelőhöz és a patikához, de így is sokat kell várni.

A zűrzavarnak aztán Dr. Haklits Györgyi vetett véget

Cikkünk megjelenése előtt arról tájékoztatott, hogy utánajárt a rendelő ügyének és kiderítette, hogy az olvasói levelek érkezésekor a rendelő több dolgozója is szabadságon volt.

Ha ezt összeadjuk azzal, hogy sokan tényleg még időpont nélkül, vagy rossz időpontra érkeznek, érthető, miért alakultak ki hosszabb sorok.

A riadalmakkal ellentétben tehát úgy tűnik, Szombathelyen egyáltalán nem olyan drámai a helyzet, mint Pécsen, de a doktornő szeretné hangsúlyozni, hogy mindenki tartsa magát az előjegyzésben kapott időponthoz; ez az ő érdekük is, és mindenki másé is.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot