NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Önkormányzati választás 2019

Horogkeresztet festettek az Éljen Szombathely képviselőjelöltjének összes plakátjára a választókerületében

György István Péter közleményben reagált.

Egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálták úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá – írta közleményében György István Péter, az Éljen Szombathely választási szövetség 1. választókerületi jelöltje.

fotó:

Közlemény

Úgy tűnik, mindent felülír a 2019-es önkormányzati választás kampánya Szombathelyen.

Mint eddig is, a demokratikus választások alapvetően nem az utcán, hanem a szavazófülkékben dőltek el. Nyilvánvaló, hogy a jelölt esélyeit csökkenti, hitelességét rontja az, ha tömegesen rongálják meg a közterületen elhelyezett választási plakátjait. Mint képviselőjelölt tudomásul veszem, de nem értek vele egyet, hogy a jelöltek plakátjait leszabják, eltávolítják, vagy épp, nemtetszésüket kifejező feliratokkal látják el, leöntik festékkel, vagy átalakítják a jelölt fotóját.

Az viszont elég szokatlan és eddig Szombathelyen nem volt divatban, hogy egyetlen éjszaka alatt, a jelölt azonos szavazókörhöz tartozó minden egyes plakátját megrongálják úgy, hogy azokra közvetve, a nácizmusra utaló, önkényuralmi jelképet pingáljanak rá. Ami ebben az esetben különösen árulkodó, hogy minden egyes megrongált plakáton, a rongálás stílusjegyei, a plakátra ráírt feliratok kísértetiesen hasonlatosak.

Az elkövető a szavazóköri körzethatárokat pontosan ismeri, beleértve a kihelyezett plakáthelyeket is. Egyértelmű az elkövetést illetően az ismétlődő szándékosság. Ami döbbenetes, hogy aki a

Feketeszakáll

történetét ismeri, jól tudja, hogy egy ilyen tartalmú feliratozás, akár közvetve megfenyegetésként is értelmezhető.

A megtörtént plakátrongálás kapcsán és meggyőződésemből, emberi beállítottságomból fakadóan is határozottan visszautasítok minden olyan ráutaló kifejezést, jelképet, ami a történelem legsötétebb időszakára emlékeztet. Egyben felszólítom az elkövetőt és annak esetleges támogatóit, hogy a jövőben tartózkodjanak az ilyen jellegű cselekedettől!

A fair play szabályai szerint, Szombathely 1-es választókerületében jelölttársaimmal sikerült olyan jó emberi viszonyt ápolni eddig is, ami garancia lehet arra, hogy egymás lejáratását mellőzzük, és nem buzdítjuk politikai ellenfeleinket, szimpatizánsainkat olyan cselekvésre, ami a jelölt számára hátrányt jelentene.

Ezért érthetetlen és megmagyarázhatatlan, ha olyan plakátrongálás történik, ami a tiszta eszközökkel történő megmérettetést szándékozik egyoldalúan befolyásolni.

Magamat is beleértve, ezúton is kérem jelölttársaimat arra, hogy az október 13-án tartandó önkormányzati választásig hátralevő időszakban, mindent kövessenek el annak érdekében, hogy az ilyen nemkívánatos események ne bekövetkezzenek be és ne terheljék a tiszta megmérettetés esélyeit!

Eddigi életem során és az ÉSZ jelöltjeként a jövőben is Szombathely és hazám polgárait kívánom szolgálni, demokratikus módon és békében!

Szombathely, 2019.09.23.

György István Péter
Éljen Szombathely! 1. vk. képviselőjelölt

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút