NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Gazdagok-e a szombathelyi képviselők? - vagyonnyilatkozatok 2010

Új közgyűlés, új vagyonnyilatkozatok. Van, aki 14 nm-es rét felének a tulajdonosa, van, aki felfújható csónakot, vagy flippert tart otthon. A városvezetőknek pedig még autójuk sincs.

A hét elején járt le a városi képviselők vagyonbevallásának határideje, így aztán bele is túrtunk a nyilvános irathalmazba, éppúgy, mint idén februárban

2010.02.11. 17:55

A szombathelyi képviselők zsebében turkáltunk

/ közélet 9 hsz. /
Flipper, gumicsónak, lakókocsi, vadászpuska. Néhány érdekesség a szombathelyi városi képviselők vagyonnyilatkozataiból. De azért sok egyéb is kiderül az iratokból. Lássuk.
. Első észrevételünk, hogy bizony hiányosak azok a nyilatkozatok, és itt nem arra gondolunk, hogy a városatyák titkolóznak. Inkább arra, hogy feledékenyek, mert például az életbiztosításhoz nem írják oda annak értékét, a családi háznak az alapterületét. Így előfordulhat akár, hogy egy figyelmetlenebb kolléga azt írja, hogy 560 nm-es házban lakik a képviselő, pedig az a telek mérete.

Jó az a szolgálati kocsi…

Elhagyják a dátumot, ügyvezetői munkakörökhöz nem írják oda, hogy abból mennyi pénzt kapnak, és sorolhatnánk a hiányosságokat, de inkább a szemünk elé tárult adatokból szemezgetünk. Azt is érdemes megjegyezni, hogy új, kisebb létszámú közgyűlésről van szó, amelyben négy új képviselő is van, ezt majd a nevüknél jelezzük is.

dr. Puskás Tivadar
fotó: Mészáros Zsolt

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz-KDNP) vagyonával már megismerkedtünk, amikor országgyűlési képviselőként tett nyilatkozatát böngésztük

2010.02.02. 15:54

Törlesztenek képviselőink – Vagyonnyilatkozatokból szemezgettünk

/ közélet 6 hsz. 2 kapcs. /
Nincs komolyabb változás a Vas megyei országgyűlési képviselők pénztárcájában és telekkönyveiben. Adósságaikat azért rendesen törlesztik.
. Szombathely új polgármesterének vagyonában február óta nincs sok változás, annyi, hogy a mentőszolgálatnál betöltött orvos-igazgatói állását szünetelteti. Polgármesteri fizetésén kívül 648 ezret kap mint országgyűlési képviselő, az egészségügyi főiskolán havi 120 ezerért oktat.

Autója nincs, bankbetétje azonban másfél millióval nyolcmilliósra nőtt. Szombathelyi 174 nm-es házában él, ennek a fele az övé, valamint több erdő és szántó kisebb részeinek tulajdonosa, ezeket örökölte.

Marton Zsolt
fotó: Mészáros Zsolt

Marton Zsolt (Fidesz-KDNP) alpolgármester nevén továbbra sincs lakás, lakóház, és autója sincs. Most is birtokolja 760 nm-es szigligeti telkének és az azon álló hétvégi háznak a felét. Kötött egy egymilliós életbiztosítást, bankhiteléből 300 ezret törlesztett, most 11,5 millió az adóssága. Egy vállalkozás tulajdonrészéért cserébe követel viszont 2,7 milliót.

Ennek a cégnek egyébként ügyvezetője jelenleg is, de nyilatkozata szerint innen nincs jövedelme. Egy másik kft-ben pedig 50 százalékos tulajdonrésze van, és itt is ügyvezető. Alpolgármesteri díjazása mellett 140 ezret kap a SZOVA felügyelőbizottságának elnökléséért.

A tehetős alpolgármester…

Nem Lazáry Viktor alpolgármesterre (Fidesz-KDNP) céloztunk, az ő vagyonnyilatkozatát könnyű volt kijegyzetelni. Lakása, autója nincs, van viszont négymilliós hitele, alpolgármesterként 620 ezret, a Prenor Kft. felügyelőbizottságának elnökeként 100 ezret keres. Februárban volt még egymillió készpénze, most már nincs.

Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) ennél jóval tehetősebb. Vagyonnyilatkozatához öt pótlapot csatolt, hogy ingatlanait felsorolhassa. Szombathelyen van egy 327 nm-es és egy 64 nm-es lakóháza, Hosszúperesztegen 100 ezer nm-nyi szántója, közel 30 ezer nm-nyi erdeje, kertje, rétje, plusz présháza, szőleje, gyümölcsöse, Pecölben 102 ezer nm szántója.

Van egy 2006-os KIA Sportage autója, az idén májusában vásárolt mellé egy Ford Galaxyt. Nyilatkozatában feltüntetett egy herendi porcelánkészletet is.

Pénzbeli megtakarításai is nőttek, takarékbetétben 25,8 milliója, készpénzben 1,2 milliója van, követelése 9,8 millió. Alpolgármesterként 502 ezret keres, a SZOVA felügyelőbizottsági tagjaként ehhez jön havi 126 ezer. Négy cégben tulajdonos 50-50 százalékkal.

Friss lakástulajdonos

Ágh Péter képviselő (Fidesz-KDNP) vagyonában szinte semmi változás. Lakása, autója nincs, a bankban 3,5 milliót tart, a párnacihában, készpénzben 1,8 milliót. Követelése 2,5 millió, ennyi volt februárban is. Országgyűlési képviselői tiszteletdíja 522 ezer forint, és van egy értékes könyvgyűjteménye is.

Ágh Péter
fotó: Mészáros Zsolt

Balassa Péter (Jobbik) új képviselő a közgyűlésben. Induló vagyonában szerepel egy 77 nm-es lakás, ezt egyedül vásárolta még régebben, egy évvel ezelőtt viszont vett egy 64 nm-es lakást, ennek a fele az övé.

Balassa Péter
fotó: Mészáros Zsolt

Kétéves az 525d-s BMW-je, értékesnek tartja antik bútorokból, karórákból és faliórákból álló gyűjteményét. Készpénzben 8.7 milliója van, egymilliót követel, és egy 70,8 ezres svájci frank hitelt törleszt. Ügyvezetője egy kft-nek, a cégben tulajdonrésze nincs.

Flipper, mint vagyontárgy

Czeglédy Csaba (MSZP-SZTKE) bevallásának vannak érdekes részei, hiszen van egy 20. századi politikai plakátgyűjteménye és egy flippere. Mármint a bútorok, az elektronikai cikkek, a dvd- és cd-gyűjtemény mellett. Egyébként három szombathelyi lakása van, mármint önállóan, 76, 56 és 32 nm-esek. Valamint 47 nm-es és egy 53 nm-es lakás fele is az övé.

dr. Czeglédy Csaba
fotó: Mészáros Zsolt

Takarékbetétje 1,5 milliós, követelése 18 millióval nőtt 24 milliósra. Hitele 3 millióval csökkent, most 19 milliót törleszt. Egy cég ügyvezetőjeként havi 1,6 milliót keres, ebben a cégben 28 százalékos, egy másikban 50 százalékos tulajdonos. Autója nincs, cégautóként használ egy S8-as Audit.

Gyebrovszki János (MSZP-SZTKE) továbbra is aktív szabadidő híve, két golyós és egy sörétes vadászpuskája van, valamint egy felfújható csónakja, motorral. Autója a tavaly vásárolt Toyota Corolla, mellette van egy ötvées Peugeot 307-ese is. Egy szombathelyi, 590 nm-es telken álló családi ház haszonélvezője.

Gyebrovszki János
fotó: Mészáros Zsolt

Kötvényben 4 milliót tart, befektetési csomagban 12 milliót, tavaly felvett 7 milliós hitelét törleszti. Egy kft. ügyvezetőjeként havi 80 ezret keres, emellett három cégben van résztulajdona, 90, 75 és 50 százalékban.

Ahol semmi változás…

Harangozó Bertalanról (Fidesz-KDNP) már korábban is azt írtuk, igazi földesúr. Valóban, hiszen Szentpéterfán több ezer nm-nyi szántót, erdőt, rétet birtokol, legalábbis részben, ezeket örökölte. Szombathelyen egy 115 nm-es házban él, ennek a fele az övé.

Tízéves Fiat Tipo-ját annak idején ajándékba kapta, életbiztosításának értéke 910 ezer forint, követelése 720 ezer. A Markusovszky kórház gazdasági, logisztikai igazgatóhelyettese, bére 390 ezer forint, a Prenor Kft. felügyelőbizottsági tagjaként tiszteletdíja 80 ezer forint. Egy gazdasági tanácsadó cég 50 százalékos tulajdonosa.

Horváth Csaba (Fidesz-KDNP) vagyonnyilatkozata rövid, változás sincs benne. Két szombathelyi lakás – egy 68 nm-es és egy 59 nm-es – fele az övé, Toyota Corollája 12 éves. A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságnál dolgozik okleveles építőmérnökként, bére 342 ezer forint. 3,2 milliós hiteléből február óta 200 ezret törlesztett.

Horváth Attila (MSZP-SZTKE) új fiú. Öröklés útján jutott egy 73 nm-es szombathelyi lakás feléhez és egy 35 nm-es budapesti lakás negyedéhez. Örökölte egy kőszegi, 12 ezer nm-es szántó szinte jelzésértékűen kicsi tulajdonrészét (392/13398), ami érdekes, egy kőszegi 14 nm-es rétnek a fele az övé.

VW Jettája hároméves, készpénzben kétmilliót őrizget, hitele 2,5 millió. Ügyvédként 100 ezer forintot keres.

Friss erők és régi motoros

Horváth Zoltán (LMP) is új fiú. Fiatalemberként nyúlfarknyi a nyilatkozata, autója, ingatlana, megtakarítása, adóssága nincs, Kulturális munkatársként 86 ezret keres, emellett egyéni vállalkozó, ahonnan eseti bevétele van, 33 ezer forint értékben.

Kővári Attila (MSZP-SZTKE) régi motoros a közgyűlésben, vagyoni helyzete annyit változott, hogy visszafizette 700 ezres hitelét. Tulajdonában van egy 125 nm-es lakás, egy 1850 nm-es kőszegi zártkert és egy 18 nm-es garázs fele, autója nincs.

Nyugdíja 88,5 ezer forint, a SZOVA felügyelőbizottságától tagként 126 ezer tiszteletdíjat kap.

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) szintén friss erő a testületben. Egy szombathelyi 130 nm-es családi ház, egy 45 nm-es és egy 35 nm-es lakás fele van a birtokában, Renault Megane-nal jár, ami kétéves.

Készpénzben egymilliót tart, hitele 8,5 milliós. Egy kft. ügyvezetőjeként 190 ezer a bére, a cégben 4 százalékban tulajdonos is.

Ők a gazdagabbak…

Németh Kálmán (MSZP-SZTKE) helyzete sem sokat változott. Szombathelyen egy 94 nm-es ház és egy 54 nm-es lakás fele az övé, megvan mindkét autója, az 1992-es Mitsubishi Lancer és a 2006-os Ford Mondeo, sőt, a 2003-as gyártású lakókocsija is. Kintlévősége, azaz követelése most 23 millió forint és 32 600 euró, nyugdíja havi 264 ezer forint. A Prenor Kft-ben 4,51 százaléknyi tulajdonrésze van.

Prugberger Emil (Pro Savaria) vagyonnyilatkozata vaskos a pótlapoktól, amelyek ingatlanjait sorolják fel. Változás egyébként tavaly óta nincs, most is 84 nm-es családi házában lakik, amelyhez tartozik egy 17 nm-es garázs is, ezeknek a fele van a tulajdonában. A garázsban tartja 1970-es VW Bogár kiskocsiját, amely már igazi muzeális kincs.

Az ingatlanok nagy részét kárpótlás útján szerezte, összesen 82 ezer nm-nyi erdő, gyümölcsös tulajdonosa. Értékpapírban 2,6 milliót tart, befektetési alapban 28,8 milliót, életbiztosítása 9,3 milliós, értékpapírban 2,6 milliója van. Követelése 6,8 millió forintban és 6 millió devizában. A sárvári kórház főorvosa havi 310 ezerért, nyugdíja 161 ezer forint. Egy egészségügyi szolgáltató bt. 50 százalékos tulajdonosa.

Tanáremberek

Rettegi Attila (Fidesz-KDNP) tulajdonában egy 101 nm-es lakás fele és egy 55 nm-es lakás negyede van, Ford Focus C-max-a hároméves. Két életbiztosítása van, egyik 481 ezer, a másik 4,2 millió értékű. Készpénzben 600 ezre van, aqdóssága 1,2 millió, az OMK igazgatójaként 300 ezret keres.

Ehhez jön a TISZK koordinátoraként havi 198 ezer, a Távhő felügyelőbizottságának tagjaként tiszteletdíja havi 90 ezer. Oktatási szakértőként és vizsgáztatóként eseti bevételei vannak, egy évben max. 300 ezer forint. Hitele, megtakarítása nincs.

Sági József (Fidesz-KDNP) szép lassan törleszti a bankhitelét, február óta félmillióval, még 2,5 millió van hátra. És szép lassan rakja félre a pénzt, február óta 250 ezret tett a takarékba. VW Touran-t vezet, ami hatéves, nyilatkozatában bútorokat és könyveket is feltüntetett.

Életbiztosítása maradt 1,3 milliós, tanári fizetése bruttó 210 ezer, a Távhő felügyelőbizottságától, valamint képviselői és bizottsági elnöki munkájáért összesen havi 200 ezret kap.

Szőlőhegy és Wartburg

Szakács Dávid (Fidesz-KDNP) több, kisebb telek résztulajdonosa, ezeken kívül van Somlóvásárhelyen összesen 5700 nm-es szőlője, pontosabban ennek fele az övé. Egyedüli tulajdonosa viszont egy 137 nm-es családi háznak.

Autója nincs, van viszont 6 milliós hitele, ami februárban még egymillióval több volt. Ügyvédként havi 120 ezret jelölt meg keresetnek, a Savaria TISZK felügyelőbizottságától 25 ezer tiszteletdíjat kap.

Szakály Gábor (Fidesz-KDNP) eladta februárban még meglévő hároméves VW Passat-ját, nyilatkozata szerint most egy 11 éves Opel Frontera-ja van, amit az idén vásárolt, és van egy 1982-es Wartburgja is. Készpénzben 2,2 milliója van, ez 1,3 millióval kevesebb, mint februárban. Bankhitele 800 ezerrel csökkent, most 2,2 millió.

Országgyűlési képviselői titkárként bére havi bruttó 136 ezer, egy kft. ügyvezetőjeként 110 ezret keres, a SZOVA felügyelőbizottságától 120 ezer a tiszteletdíja. Egy kft-ben 90, egy másikban 20 százalékos a tulajdonrésze.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) az ábécé-sorrendben az utolsó, pedig ő a testület egyetlen hölgytagja, vagyonnyilatkozatában szinte semmi sem változott. Egyedüli tulajdonosa egy 200 nm-es szombathelyi lakóháznak és egy 53 nm-es lakás felének. Haszonélvezője egy szombathelyi 92 nm-es és egy budapesti 32 nm-es lakásnak.

Opel Astráját megtartotta, a kocsi most hatéves. Úgy tűnik, készpénzét bankbetétbe rakta, jelenleg 2 milliója van itt. Adóssága nincs, ügyvédként 360 ezret keres.

Kapcsolódó

2010.02.11. 17:55

A szombathelyi képviselők zsebében turkáltunk

/ közélet 9 hsz. /
Flipper, gumicsónak, lakókocsi, vadászpuska. Néhány érdekesség a szombathelyi városi képviselők vagyonnyilatkozataiból. De azért sok egyéb is kiderül az iratokból. Lássuk.

2010.02.02. 15:54

Törlesztenek képviselőink – Vagyonnyilatkozatokból szemezgettünk

/ közélet 6 hsz. 2 kapcs. /
Nincs komolyabb változás a Vas megyei országgyűlési képviselők pénztárcájában és telekkönyveiben. Adósságaikat azért rendesen törlesztik.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás