NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Ötmillió forintot sikkasztottak az ott dolgozók egy Vas megyei szociális otthonban

A két nő és egy férfi több részletben sikkasztott, most vádat emeltek ellenük.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az ellen a két nő és egy férfi ellen, akik több részletben sikkasztottak el a munkáltatójuktól összesen mintegy 5 millió forintot 2014 januárja és 2016 májusa között Vas megyében.

A vádirat szerint az egyik nő pénzügyesként dolgozott az otthonban. Neki kellett beszednie az otthon által nyújtott étkeztetésből és állatértékesítésből befolyt bevételeket, majd azokat befizetnie az otthon számlájára. A munkaköri kötelezettségét azonban 2014-ben és 2015-ben csak rendszertelenül, míg 2016-ban már egyáltalán nem teljesítette, az otthont megillető pénzt ugyan beszedte, de azt hitelének törlesztésére és a családja megélhetésére fordította. Összesen több mint 4 millió forint kárt okozott, amiből 1,1 millió forintot megtérített, miután a belső ellenőrzés a hiányt feltárta.

A gépkocsivezetőként és anyagbeszerzőként dolgozó férfi ugyanekkor több esetben vett át előleget az otthon érdekében végzett vásárlásokra. Az átvett pénzzel azonban nem számolt el teljes körűen, havonta általában 10-15.000 forintot a saját kiadásaira, így cigarettára, élelmiszerre és benzinre fordított. Cselekményével 450.000 forint kárt okozott az intézménynek, ami nem térült meg.

A másik nő feladata a szociális foglalkoztatás bevételeinek kezelése volt, aminek keretében rendszeresen átvette az otthon által működtetett bolt termékeinek értékesítéséből származó bevételt, amit félévente kellett befizetnie az otthon számlájára. A bevételek egy részét azonban saját céljaira fordította, különböző hiteleit fizette belőlük. Ő maradéktalanul megtérítette az 513.000 forintos kárt a sértett szociális ellátó részére.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre és a fennmaradó kár megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
OhneGetzi: *m*t * t*rv*ny*k *ng*dn*k, k*h*szn*lj*. F*lj*bb k*ll*tt v*ln* r...
Sárvár és a multik - Mennyire fér meg az ipar az idegenforgalommal?
miki1950 : *rr*l sz*l. M*v*l k*ty* b*j*m, n*m *k*r*k sz*nd*k*s*n b*t*g l*n...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?