NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Ötmillió forintot sikkasztottak az ott dolgozók egy Vas megyei szociális otthonban

A két nő és egy férfi több részletben sikkasztott, most vádat emeltek ellenük.

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az ellen a két nő és egy férfi ellen, akik több részletben sikkasztottak el a munkáltatójuktól összesen mintegy 5 millió forintot 2014 januárja és 2016 májusa között Vas megyében.

A vádirat szerint az egyik nő pénzügyesként dolgozott az otthonban. Neki kellett beszednie az otthon által nyújtott étkeztetésből és állatértékesítésből befolyt bevételeket, majd azokat befizetnie az otthon számlájára. A munkaköri kötelezettségét azonban 2014-ben és 2015-ben csak rendszertelenül, míg 2016-ban már egyáltalán nem teljesítette, az otthont megillető pénzt ugyan beszedte, de azt hitelének törlesztésére és a családja megélhetésére fordította. Összesen több mint 4 millió forint kárt okozott, amiből 1,1 millió forintot megtérített, miután a belső ellenőrzés a hiányt feltárta.

A gépkocsivezetőként és anyagbeszerzőként dolgozó férfi ugyanekkor több esetben vett át előleget az otthon érdekében végzett vásárlásokra. Az átvett pénzzel azonban nem számolt el teljes körűen, havonta általában 10-15.000 forintot a saját kiadásaira, így cigarettára, élelmiszerre és benzinre fordított. Cselekményével 450.000 forint kárt okozott az intézménynek, ami nem térült meg.

A másik nő feladata a szociális foglalkoztatás bevételeinek kezelése volt, aminek keretében rendszeresen átvette az otthon által működtetett bolt termékeinek értékesítéséből származó bevételt, amit félévente kellett befizetnie az otthon számlájára. A bevételek egy részét azonban saját céljaira fordította, különböző hiteleit fizette belőlük. Ő maradéktalanul megtérítette az 513.000 forintos kárt a sértett szociális ellátó részére.

A Körmendi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetésre és a fennmaradó kár megtérítése érdekében előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Pizsi: *r*mm*l *lv*s*m, h*gy *l*nd*lt *z *ll*nz*k* *l*v*l*szt*s k*mp*ny...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Paulus_Maior: - R*m**, j*rt*l m*r *kr*jn*b*n? - *n m*g n*m k*z*ccs*k*l*m, d*...
Visszafordítják az ukránok azokat a magyar állampolgárokat, akik Szputnyik V oltást kaptak
nagyokos_kicsikinai: T*bb, m*nt *gy *vt*z*d* *ng*z*k Sz*mb*th*ly *s D*br*c*n k*zt. *n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: H* sz*r n*p*d v*n, g*nd*lj *rr* * m*nk*sr* *k* n*p*nt* b**l * n*...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fucking: *z *gyh*l*tt*kn*l m*gk*r*st*m * pr*j*kt*t: T*P-6.4.1-15-SH1-201...
„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni” – Furcsa megoldás a bicikliúton