NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nem rohad tovább a piaci aluljáró - kátyútlanítanak is

Félmilliárdból kátyútlanítanak, építenek új hidat és leradírozzák a szombathelyi aluljáró graffiti-rengetegét.

Ma déltájban a szombathelyi városvezetés helyszíni terepszemlén, a Rákóczi utcai parkolóban mutatta be, milyen nagyszabású felújításokra készülnek a közterületeken 2014-ben.

A Zeneiskola mögötti parkoló például rövidesen megújulhat, 30 millió forintból két övezetet alakítanak itt ki. Lesz egy sorompóval elzárt térség, ahol a zenekari munkatársak parkírozhatnak, és lesz egy független, mindenki által használható rész. Ami egyaránt alkalmas lenne parkolásra és rendezvények megtartására is (lásd karneváli sörudvar). A parkoló természetesen új aszfaltot és térkövet kaphat. Feltéve, ha az előterjesztésre a holnapi (március 13-ai) városi közgyűlés rábólint. De miért is ne bólintana rá?

Sajtótájékoztató parkolófelújításról
fotó: Bonyhádi Zoltán

Az idei évi út, járda és egyéb városi közterület és közvilágítás rendbetételére összesen mintegy félmilliárd forintot szánnak. A teljes listát nem közöljük, de ahogy Puskás Tivadar a helyszínen kiemelte, felújítják például teljes hosszában az Aréna utcát (Thököly és Zrínyi között), 18,5 millióból az aszfaltos burkolat megerősítését végzik majd el.

Zeneiskola mögötti parkoló
fotó: Bonyhádi Zoltán

Sokan örülhetnek annak a hírnek is, hogy 32 millióból végre sor kerülhet a Saághy István utca rendbetételére, részleges felújítást és járdaépítést végeznek majd itt. A Vépi utca pedig közvilágítást kaphat.

Kátyúk a Saághy István utcában
fotó: Mészáros Zsolt

A biztonságosabb gyalogosközlekedés érdekében több (összesen 12) gyalogátkelőhelyet készülnek kivilágítani. Ezen túl tervezik a Thököly utcai 13-15. szám alatti parkoló burkolatának felújítását. Egy komolyabb hídfelújítás is szerepel a tervezetben, a Vak Bottyán utcai, Gyöngyös patak felett átívelő híd teljes átépítése

2014.02.22. 12:14

Felújítják a Vak Bottyán utcai hidat - a városüzemeltetés jósnőnél járt

/ közélet 2 hsz. 2 kapcs. /
Annak ellenére, hogy a februári közgyűlés dönt csak róla, az önkormányzati lap már megírta, idén végre felújítják a hidat.
, 60 millióból.

Átjárni csak gyalog vagy bringával
fotó: Mészáros Zsolt

A piaci aluljáró is Szombathelyhez méltó új köntöst kaphat, de erről már Lendvai Ferenc, a városfejlesztési bizottság elnöke beszélt. Eltüntetik a falakról a graffitiket, bekamerázzák a felszín alatti térséget, és egy „huszonegyedik századi városnak megfelelő aluljárót” alakítanak itt ki. Lendvai körzetében 35 millióból a Mikes Kelemen utcában parkolókat építenek, a Vízöntő utcában pedig egy környezetbarát módszerrel, a TERRA MIX technológiával frissítik fel a parkoló burkolatát.

Évek óta az enyészet az úr
fotó: Mészáros Zsolt

A költségvetésből 360 milliót szánnak a felújításokra, ehhez jön még 140 millió a képviselői keretből, amelyekből a kisebb-nagyobb problémákat tudják majd orvosolni, így jön ki a sajtótájékoztató elején említett félmilliárdos útfejlesztés – számtanozott Lendvai.

A közgyűlési anyagban a tervek között szerepel a belvárosi sétálóövezet bővítése is. Erre is rákérdeztünk, amire Puskás Tivadar polgármester elmondta:

Most készül egy terv arról, hogy mérjék fel a szakemberek, hogy milyen területen lehetne a városban sétálóutcát nyitni. Létezik egy előterjesztés arról, miszerint a Széchenyi utca Berzsenyi tér területén, illetve van egy olyan messzi terv is, ami arról szól, hogy a Fő tér a Savaria tér és Szent Márton út térségből lehetne sétálóövezet kialakítani.

Kapcsolódó

2013.04.16. 11:26

Szétrothad a piaci aluljáró: mutogatni kellene

/ közélet gal. 13 hsz. /
A szombathelyi piachoz közeli aluljárót évek óta eszi az enyészet, eltűnt belőle mindenfajta élet. Olykor még levet is ereszt.

2014.03.10. 16:51

Tavaszi szél panaszt áraszt - az olvasók és a kátyúk

/ közélet gal. 2 hsz. 3 kapcs. /
Záporoznak szerkesztőségünkbe az észrevételek kátyú témában. Bejártuk az abroncszúzó szombathelyi utcákat.

2014.02.22. 12:14

Felújítják a Vak Bottyán utcai hidat - a városüzemeltetés jósnőnél járt

/ közélet 2 hsz. 2 kapcs. /
Annak ellenére, hogy a februári közgyűlés dönt csak róla, az önkormányzati lap már megírta, idén végre felújítják a hidat.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata