NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Helyek

Vészcsúszdán hagyták el az utasok a Wizz Air gépét Debrecenben – videóval

Állítólag tűz volt, de mégsem volt az.

Vészcsúszdákon szállították ki a Wizz Air Debrecenből Párizsba induló járatának utasait a debreceni repülőtéren szombaton az esti órákban - írja a hvg.hu -, amely szerint az esetről román portálok írtak elsőként és közöltek egy utas által készített videót, amelyen az látható, hogy az utasok a Wizz Air Airbus A320-as első ajtajain, vészcsúszdákon keresztül hagyják el a repülőgép fedélzetét. Az utasok beszámolói szerint kigyulladt a repülőgép segédhajtóműve, de a Wizz Air ezt cáfolta.

A légitársaság az eset után adott ki közleményt, ebben megerősítették, hogy a W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatot ki kellett üríteni a felszállást megelőző jégmentesítés során, miután a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén.

"A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat. Minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet" - írják közleményükben. A reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a repülőgépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében - áll a közleményben.

A leszállított utasokról szállás és étkezés biztosításával gondoskodik a Wizz Air, és a járatot január 5-én reggelre ütemezik át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. Azt írják, hogy a személyzet mindenben az előírásoknak megfelelően járt el, és professzionális módon ürítette ki a repülőgépet. Egyúttal "őszintén elnézést kérnek" a kellemetlenségért, de, mint írják, "utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága továbbra is a legfontosabb számunkra".

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: +1 :D...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
polgartars: N*m *rt*m, m*r* c*lz*l * l*p*ss*l, Ny*g*tt*l, B*lk*nn*l, b*z*m b...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
ta-tom: T*lj*s*n *gy*rt*lm*, h*gy * k*tsz*r *t*lt*tt*k k*r*b*n *s n*v*ks...
A 60 év fölötti, be nem oltott embereket személy szerint fogják megkeresni az orvosaik
Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst