NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Mindenki megnyugodhat, már senki sem akar utat az oladi lakótelep házai közé

Bár Szombathely rendezési tervében továbbra is ott szerepel az oladi füves területet kettészelő út. Most Horváth Attila képviselő kért szót.

Utoljára a témával még november végén foglalkoztunk, akkor ugyanezen az oladi helyszínen, a körzet képviselője, Horváth Attila, MSZP-s képviselő tartott sajtótájékoztatót.

A téma maradt ugyanaz

2018.11.23. 14:22

Az oladi lakótelep házai között akarnak utat építeni a szombathelyi elkerülőhöz

/ közélet 9 hsz. /
Az útépítés közel 400 lakást érint, Horváth Attila ellenzéki képviselő a lakók véleményére is kíváncsi.
. Méghozzá, hogy 2006 óta Szombathely rendezési tervében szerepel egy új út, ami a Rohonci útról a Sportliget parkolójával szemközti területről indulna. Elhaladna az oladi templom és az étterem között. A Kassák Lajos utca előtt haladna a lakótelep házai között, a Kassák utcában lenne egy körforgalom, majd onnan vezetne tovább az elkerülőig.

Itt egy térkép, ami alapján mindez világos lesz:

fotó: Forrás: googlemaps.com

Ennek a nyomvonalnak a terve már régóta létezik, Horváth Attila, a körzet városi képviselője azonban évek óta azt kéri, hogy vegyék ki ezt az utat a tervekből. A városvezetés szerint azonban - novemberben legalábbis még így volt - a lakók támogatják az ötletet. Horváth akkor kijelentette, a december 13-i közgyűlés előtt meg fogja kérdezni a tervezett nyomvonal mellett lakókat.

A mai sajtótájékoztatón el is mondta Horváth, hogy sikerült jó pár lakót végigkérdeznie. Közülük szinte senki sem támogatja azt, hogy a kiserdőn át egy új út haladjon. Azt sem, hogy a házak között, a mostani füves placcon is út épüljön. Az utolsó szakasz, a Muskátli útig kérdésesebb, az beépítetlen területen haladna, abban bizonytalanabbak a lakók.

Oladi út-MSZP sajtáj
fotó: Nagy Jácint

A szocialista képviselő hangsúlyozta, még a novemberi közgyűlésen tárgyalni akart az ügyről, a Fidesz-frakció azonban ellene szavazott, de mivel Koczka Tibor alpolgármester nem volt a teremben, nem volt meg az érvényes döntéshez szükséges szavazat.

Ehhez képest, most nagyot fordult a városvetés véleménye

Horváth Attila is meglepetten olvasta tegnap a Vas Népében, hogy a Simon István utcai, új építésű társasházak közös képviselője, dr. Tuboly Andrea, Lendvai Ferenccel és a polgármesterrel együtt sajtótájékoztatót tartott (amire bennünket nem hívtak meg.) Ahogy írja a lap:

a hírre azonnal a városvezetéshez fordult, és múlt csütörtökön, mintegy száz lakó képviseletében néhány tiltakozóval felkeresték a főépítész-irodát. Itt kiderült, hogy 2006 óta szerepel a város rendezési tervében az az út, ami a Rohonciról a Sportligettől indulva a házak között érné el az elkerülőt, de konkrét tervek a megvalósításról nincsenek.

Tehát történt egy aláírásgyűjtés, amiből a városvezetés számára is világos lett, hogy a lakók többsége nem akarja ezt az utat.
Oladi út-MSZP sajtáj
fotó: Nagy Jácint

A fideszes Lendvai Ferenc ezen a sajtótájékoztatón elmondta, hogy:

a város tervei között egyébként nem szerepelt az út megépítése, és a mostani hároméves útfelújítási tervben sincs napirenden a kérdés, ráadásul a beruházásra forrás sincs.

Dr. Puskás Tivadar polgármester pedig közölte, hogy

a városvezetés meghallja a város polgárainak hangját, így nem hogy nem építik meg az utat, de a lakók megnyugtatására annak nyomvonalát még a rendezési tervből is ki fogják radírozni.

Horváth Attila szerint: ebből az útépítés-kérdésből a Fidesz politikai kérdést csinált: "Ötször elmondtam, ötször nem voltak hajlandóan meghallgatni mi a baj a rendezési tervvel. Erre körbemegyek, megérdeklődöm azt, hogy valójában mit akarnak a lakók. És megkapom, hogy én vagyok az, én csinálok belőle politikai kérdést. Hát nem, csak a lakók érdekeit próbáltam eddig is képviselni.

Végezetül még hozzátette, úgy tűnik, a fideszes városvezetés csak az áláírásgyűjtésből ért, úgyhogy eztán a lakossági ügyekben is ehhez az eszközhöz fognak folyamodni.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Attila: Sz*k*tl*n * v*rs*ny * V*l*nn*k? M*g*rt*m *k*t, h*sz*n n*m v*lt*k...
A Volánbusz bíróságra megy, mert elveszítették a szombathelyi helyijárat működtetésére kiírt pályázatot
mape55: *gy t*n*k * v*l*nn*l n*m cs*k *rn*, d* *lv*sn* s*m t*dn*k. * p*...
A Volánbusz bíróságra megy, mert elveszítették a szombathelyi helyijárat működtetésére kiírt pályázatot
iszek: *dd*g m*nd*g *zt h*rs*gt*k,h*gy s*mm* k*l*nbs*g *gy*n*z*n *r* m*...
Úgy néz ki, befellegzett az egyik híres Vas megyei pékségnek
Attila: N*k*m *z *z *tf*st*s t*tsz*k * l*gj*bb*n: "Br*ssz*l *gy v...
Valakit nagyon zavart, hogy a szombathelyieket nem dühíti Brüsszel
demoktatorovm: *z *h*n Gy*l* t*r* *nf*rm*c**s f*rf* h*szt*r*k*r* m*t m*nd*sz? M...
A Volánbusz bíróságra megy, mert elveszítették a szombathelyi helyijárat működtetésére kiírt pályázatot