NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Nem engedik be az Arénába a szombathelyi sportolókat

Az önkormányzat értetlenül áll az Unihall Kft. döntése előtt és tárgyalni akar. Közlemény.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetői az elmúlt hetekben többször is tárgyaltak az Aréna Savariát üzemeltető győri Unihall Kft. ügyvezetőivel. Az egyeztető megbeszélések egyik napirendi pontja a sportegyesületek és iskolák csarnokhasználatáról szóló 2012-es szerződés megkötése volt.

Emellett az önkormányzat kezdeményezte a 2005-ben aláírt és jelenleg is érvényes bérleti szerződés felmondását.

2012. január 6-án, Szombathelyen, a Városházán az Unihall Kft. két ügyvezetője és a város vezetői megállapodtak abban, hogy amíg a tárgyalófelek között a fenti kérdésekben nem születik meg az egyezség, addig az egyesületek, iskolák saját felelősségükre használhatják a szombathelyi sportlétesítményt.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata 2012. január 20-án, pénteken – az Aréna Savaria használatának tavalyi évre vonatkozó óraszámait figyelembe véve - az érintett szombathelyi egyesületekkel, iskolákkal aláírta a 2012-re szóló önkormányzati támogatási szerződést.

A győri Unihall Kft. január 18-án kelt levelében arról értesítette az önkormányzatot, hogy a tárgyalásokat megszakította, és tájékoztatta az önkormányzatot, hogy

2012. január 23-tól csak azon egyesületek, iskolák vehetik igénybe a sportszolgáltatásokat az Aréna Savaria sportkomplexumban, akik 2012-re érvényes, aláírt szerződéssel rendelkeznek, az eredeti háromoldalú szerződés szerint.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetése értetlenül áll azon tény előtt, hogy a győri Unihall Kft egyoldalúan megszakította a tárgyalásokat, nem kíván 2012-re érvényes szerződést kötni, és nem engedi be a sportlétesítménybe a szombathelyi egyesületeket, iskolákat.

A mai napon Lazáry Viktor, Szombathely Megyei Jogú Város sportért felelős alpolgármestere találkozót kezdeményezett az Unihall Kft. ügyvezetésével, és hétfő délután Szombathelyen személyesen tárgyal a kft. vezetésével az ügy megoldása érdekében.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata

Hozzászólások (21)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *g*n, *k*r p*ld*t *s v*h*tn*nk * sz*msz*d*nkr*l, m*rt * l*g*t*ls...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
azazel: Cs*k gr*t*l*ln* t*d*k. M*g t*bb *ly*n k*zd*m*ny*z*s k*ll*n*. Sz*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
crankitup: ...k*v*ncs* v*gy*k, h*gy t* m*ly*n j*g*n m*n*s*t*d *zt *tt k*mm*...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
Kubota: L*h*t, d* m*st Sz*mb*th*lyr*l m*gy * d*sk*rz*s. *nny* *r*v*l p*l...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: * v*r*s*n k*v*l* *t*k*t *gy*n*gy l*sz*rj*k? T*dt*d?...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca