NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Ungár Péter egyértelműsítette: Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni

Közel 8 perces videóban mondja el, miért éppen Szombathely, mit akar ebben a városban, de Hende Csaba is többször szóba kerül.

A Nyugat.hu pénteki podcast sorozatának volt a vendége nemrég Ungár Péter, aki jelenleg az LMP országgyűlési képviselője. A beszélgetés címe ez volt: Mit is szeretne Ungár Péter Szombathelyen

2020.09.02. 19:52

Podcast: Mit is szeretne Ungár Péter Szombathelyen?

/ podcast 9 hsz. /
Az LMP sokat utazó, sokat kommunikáló, fiatal országgyűlési képviselője volt a vendégünk.
?

Az ott elhangzottak is visszaköszönnek most, amikor Ungár egy közel 8 perces videóban mondja el, ha Szombathelyen előválasztáson dől el, ki legyen a Fidesz jelöltjének kihívója 2022-ben, akkor ő áll elébe.

Egyébként profi politikai marketing munkával állunk szemben. A videót az ikonikus szombathelyi emlékmű dombján vették fel, a politikus a „laza zöld vagyok” imázsnak megfelelően ül Szombathely felett a fűben enyhén rózsaszín ingjében. Egyszerűen fogalmaz. Felteszi magának azoknak a kérdéseknek a többségét, ami felmerülhet vele szemben. Ami kimarad, az főleg a család és a családi vagyon. Azt pedig végig nem tudtuk eldönteni, hogy a politikus visel-e cipőt, vagy mezítláb van a még nagyobb lazaság érdekében.

A videóból kiderül, Ungárnak imponál, hogy szerinte Szombathelyen sokszor makacs, de alapvetően öntudatos emberek élnek. Folyamatosan tanul, hogy képben legyen a helyi ügyekben, ám nem gondolja, hogy ettől ő még ne lenne „gyüttment”. „Sok szempontból hátrány, hogy nem vagyok szombathelyi és nem itt születtem. De nem is akarom elbábozni, hogy ez nem így lenne. Tehát nem fogok arról beszélni, milyen volt másnaposan a Romkert után lángost enni a piacon„ – mondja.

Arról is beszél, hogy jobboldali családban nevelkedett, ezért tudja, hogy sokféle vélemény létezik, s hogy a politikai vitákra nem szabad személyes ügyként tekinteni. Mesél azokról a politikai szereplőkről, akik a szombathelyi képviselőséget ugródeszkaként használják arra, hogy bekerüljenek az országos politikába. Vagy aki képviselőként kvázi földesúrként viselkedik, s fő célja, hogy innen elmenve a fővárosban egy jobb életet alakítson ki magának.

Elmondja azt is, hogy mennyire felemelő volt részt venni a szombathelyi önkormányzati választási kampányban. Nem meglepő módon dicséri a baloldali Nemény András polgármestert, és többször is bírálja Hende Csabát, a térség mostani fideszes országgyűlési képviselőjét. Felemlegeti az elhíresült szombathelyi választási ülést, ahol Hende lehazaárulóztatta a résztvevőkkel Neményt, és azt, hogy szerinte egyszer sem szólalt fel szombathelyi ügyben a Parlamenteben. És természetesen arról is beszél, mire használná ő a képviselőséget.

Ungár Péter beköszönő videója itt található.

Hozzászólások (35)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?