NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Család-barát

A hosszú és unalmas évzáró ünnepségek helyett most itt van ez a kis szombathelyi különlegesség

Rendhagyó módon, dalban búcsúzott a tanévtől a szombathelyi Zrínyi iskola.

Tanárok, diákok és szülők együtt énekelnek, ki-ki a maga otthonában, Cser Ágnes, a Zrínyi Ilona Általános Iskola zenetanára pedig nem kevés munkával koordinálja ezt, majd egy kis utómunka, és kész is a nem mindennapi, szívhez szóló tanévbúcsúztató videó.

A zenetanárban a távoktatás hónapjaiban merült fel az ötlet, hogy kéne valami közös tevékenység, ami így a távolból is összehozza az iskolaközösséget. Arra jutott, hogy a közös éneklés mindig jó buli, a tanév zárása pedig egy jó alkalom, hogy elő is adhassák azt.

A produkció 69 közreműködővel, két hónapon keresztül készült. A dal, amit énekelnek, a Játékkészítő című musical Álmodd meg a csodát! című betétdala.

„Sok nehézség adódott menet közben. Az első rögtön a dalválasztásban mutatkozott meg, hiszen mindenképpen pozitív üzenetű dalt szerettem volna választani, de arra is figyelnem kellett, hogy megfelelő mennyiségű szöveg jusson a szereplőknek, a nagy létszámra tekintettel. Szerencsére számíthattam több kollégám és Kis Gábor igazgató úr segítségére. A vágás folyamata nem volt egyszerű az otthonról történő tanítás mellett és a menet közben felmerülő akadályok miatt. Úgy gondolom, szívet melengető lezárása lehet ez a dal a tanévünknek, melyben megmutathatjuk sokszínűségünket kicsiktől nagyokig” – mesélte a projekt születéséről Cser Ágnes.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: N* m* * br*ssz*l* b*r*kr*t*k p*r*ncs* ?...
Bár találkozott Dobrev Klárával, a szombathelyi polgármester tesztje negatív
Igaz: *z *g*szs*g*gy*t st*d**n*kk*l k*ll k*mp*nz*ln* , *z s*g*t ....
Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion
rheingold1926: H*t *g*n **sztr**b*n t*dj*k, h*gy * ny*j *mm*n*t*s *l*r*s**g n*n...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
Igaz: J*l cs*n*lj*k . *gy k*v*s*bb*n v*sz*k b* h*zz*j*k *zt * n*th*t ....
Ha oda indulna: minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt
Igaz: *z **r*p** Gy*gysz*r*gyn*ks*g t*gj** * gy*gysz*r*p*r m*ff**j*b*l...
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a felmérést, hogy a Szputnyik V megfelel-e az EU szabványainak