NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Új dalt mutatott be a zene világnapján Szatmári Juli és az Újvilág utca is

Két szombathelyi előadó is október elsejét választotta, hogy megmutassa legfrissebb szerzeményét.

A Nyugat Rádióban mutatta be egy-egy friss dalát szombathelyi Újvilág Utca és a szintén helyi Szatmári Juli is. Juli esetében egyébként nem csak dal, hanem videó is készült a közelmúltban.

Tavaszra tervezzük az új lemez megjelenését, ez pedig már annak az előszele, ha mondhatom így. Tavaly kaptam a lehetőséget a Peron Music Alapítványtól, hogy rögzíthetek három dalt Tatabányán. Egy nagy színházteremben kaptunk lehetőséget, hogy akusztikus verzióban rögzítsük a dalokat és egy klip is elkészüljön. Az egész egyébként úgy nézett ki technikailag, hogy előbb felvettük a hangzó anyagot és aztán forgattuk le a videót. Aki figyelmesen nézi végig, érzékelheti, hogy néha csúszásban van a hang és a kép, hát ezért. A munka egyébként elég megterhelő volt, mert este 7 óra körül álltunk neki és másnap hajnali 4 körül fejeztük be

– mesélt Szatmári Juli.

A tavasszal megjelenő albumon – amely fizikai formátumban is kézbe vehető lesz - egyébként 12 dal kap helyet. Ezek közül az Ébren, Hadd legyek és a Titok című szerzeményt a Nyugat Rádió hallgatói már ismerhetik. A dalok szerzője kivétel nélkül Juli.

Próbahelyük utcájáról kapták a nevüket az Újvilág utca srácai. A zenekar már eddig is komolyan próbálta felhívni magára a figyelmet, ugyanis megnyerték az Átjáró tehetségkutatót, valamint a csapat tagjai rendszeresen tartanak irodalmi eseteket is. Most egy egy éve írt dalt, az Emmát sikerült végleges formába önteni. A trekket Szombathelyen rögzítették és itt is végezték a masterelést. A zenekar azt tervezi, hogy az ősz és tél folyamán újabb dalokat írnak és ha minden a terveik szerint alakul, akkor meg sem állnak a nagylemezig.

Ez a dal nem lett agyon effektezve, ami leginkább hallható és markáns lett az az éneknél hallható, régi mikrofonzörgésre emlékeztető szűrő. Pluszban egy pici orgona van még az alapban, de ez leginkább csak a dal végén hallható

– mondta el Puskás Mátyás, zenekari tag.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

palig: S*jn*s sz*m*t t*l*p*k*n Sz*mb*th*ly*n sz*m*t *l b*n*k *z *mb*r*...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen
miki1950 : N* *l*sz*r *s *rj *rth*t**n v*gy n* *rj s*h*gy. M*s*dsz*r, h* ...
Tiltakozik az ellenzéki szövetség a kormány „büntetőhadjárata” ellen
Paulus_Maior: H*gy m*g n* s*jn*lj*m *zt * r*p*dts*rk*t......
Nehéz hónapok előtt áll Vajna Timi, ezért luxuskörülmények között töltődik fel
Paulus_Maior: H*t g*nd*l*m, * n*l* v*gz*tt h*llg*t*k n*m f*gn*k *szt*lyf*n*k*k...
Vidnyánszky Attila is indít osztályt jövőre az SZFE-n
csarli: *z *ll*g*l*s sz*m*tl*r*k*s s*h* n*m f*g m*gsz*nn*, m*nt *h*gy * ...
Elkezdődött a háború az illegális hulladéklerakók ellen Szombathelyen