NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Megvan az újraélesztési rekord Sárváron - Szirénás felvonulás videón

Megdöntötték az újraélesztés eddig fennálló rekordját Sárváron, miután 36 órán keresztül folyamatosan élesztettek újra egy fantomot. Videónk a rekord ünneplésén túl a szirénás felvonulást is megmutatja.

Egy, két, há', négy...

- számolt tízig több alkalommal az utolsó percekben a sárvári rekordkísérlet helyszínén a teljesen felpörgött nézősereg. Minden egyes számra a földön fekvő bábu mellkasa benyomódott, Három tízes után jött a két befúvás, majd ismét kezdődött a számolás.

A rekordkísérlet egyik nagy durranása lett volna az utolsó két perc, amit a tervek szerint a Sárvári Gyógyfürdőben sikeresen újraélesztett férfi vitt volna végig. Azaz egy újraélesztett beteg mutatta volna be a helyes újraélesztési technikát. Sajnos a férfi az utolsó napon úgy döntött, mégsem vállalja a szereplést. Előtte részt vett a felkészítésben, az oktatáson, így végig úgy tűnt, egyenesben van a dolog. Annyit azért megtudtunk, hogy aggodalomra semmi ok, nem a férfi egészségi állapotával adódtak gondok. A döntését a jelenlévők is tudomásul vették.

Így a legutolsó újraélesztő dr. Gőbl Gábor, a Magyar Resuscitatios Társaság elnöke lett. A szervezet összefogja és támogatja mindazon szakemberek munkáját akik az újraélesztés elméletével, gyakorlatával, kutatásával vagy oktatásával foglalkoznak. Céljuk, hogy a több szakterületet is érintő valódi csapatmunka megvalósítása révén a váratlanul bekövetkező keringésleállások szakszerű ellátásával a halálozás csökkenjen, az elkerülhető halálesetek megelőzhetők legyenek.

Megvan a rekord, essen szét a ház!

Már az utolsó befújás előtt is tombolt a közönség, de a rekord kihirdetésekor még nagyobb ováció kezdődött a teremben. A magyar rekordok regisztrátora megemlítette, hogy Sárvár élen jár a rekordokban. Fel is sorolt néhányat: hotel, petanque, masszázs, forralt bor

2009.12.05. 10:03

Nehezen, de megdőlt a rekord Sárváron – Forralt boros csúcsok, videóval

/ könnyű gal. /
Második nekifutásra sikerült mozgósítani annyi embert, hogy a Sárvár neve mellé kerüljön majd az alábbi kitétel: "az a város, ahol a legtöbb ember összegyűlt, hogy egyszerre forralt bort igyon".
, újraélesztés. A közönség jót derült a sorrenden, de mint kiderült, Sebestyén István nem egy életpályát vázolt fel a felsorolásával. (Bár Magyarországon szinte tabu téma, de azért megemlítjük, hogy a szponzorok között felfedeztünk egy helyi temetkezési vállalatot is. A fekete humorbonbonok elpufogtatásán túl dicséretes, hogy egy temetkezési cég is támogatja az életben maradás elősegítését támogató programot.)

Szirénás felvonulás Sárváron retró Robur felvezetésével

A sikeres rekorddöntésen túl számos egyéb látványosság is várta a vendégeket. Mentési bemutató, a Nádasdy Bandérium hagyományőrzői, a Fekete István Állatvédő Egyesület örökbefogadandó kutyusai stb. Délután a szirénás felvonulásra is sor került , amit szintén megörökítettünk videón. A menet elején látható Robur közel és távol az egyetlen ilyen típusú retró mentőautó, a jármű történetével korábban már foglalkoztunk .

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

rheingold1926: H*ly*s*n: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: *n *z*rt *lv*rt*m v*ln* * F*D*SZ/KDNP sz*v*v*j*t*l, v*gy v*l*m*l...
Egy napon belül elfogták Kálmán Olga fenyegetőjét
rheingold1926: K*r* l*h*tn* sz*v*zn*m?: H*nd*: N*m, m*rt n*k* *ls* * p*rt, m*s...
Czeglédy Csaba és Ungár Péter fej-fej mellett Szombathelyen, de Hende Csaba kemény dió lehet
szemtanú: *gy*s, d* * f*ns*g*s f*g*st k*nny*bb l*nn* l*ny*ln* h* pm. n*m f...
Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen
joska01: *n ny*t*tt sz*mm*l j*r*k-n*k*m *z * f*nt*s,h*gy * m*nk* l*gy*n *...
Hogyan, miért és miből jótékonykodik Várkonyi Andrea?