NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Újra rákérdeztünk: mikor lesz végre kész a Ják és Szombathely közötti út?

Pár hónapja azt közölték, az út átadója, július végére várható. Lassan október van. Meddig kell még a döccenőkkel, és korlátozásokkal számolnunk?

Még május közepén vettük észre a Ják-Szombathely útszakaszon

2018.05.17. 16:48

Kész katasztrófa Ják és Szombathely között autózni, és ez évek óta így van - most elkezdték rendbe tenni

/ közélet gal. 3 hsz. /
Kettő az egyben, egy szűk, kátyúkkal megrakott, életveszélyes úton. Most felújítják. Rákérdeztük, miből és mit tesznek rendbe.
autózva, hogy kikerült egy nagyméretű információs tábla, ami arról tájékoztatott, hogy hamarosan itt nagyobb útfelújítás veszi kezdetét. (Jegyezzük meg: ezidáig egy szűk, kátyúkkal megrakott, életveszélyes szakaszról beszéltünk, ahol havi szinten történtek súlyos balesetek.)

fotó:

A kérdéses szakasz felújítása nyár elején elkezdődött, az út 2/3-a júliusig kész is lett. Pár hete a szeptemberi hídfelújítást, és rajta az aszfaltozást is megcsinálták. Csak a jáki erdő előtt, a hídnál nem akarnak befejeződni a munkálatok. A lámpák miatt állandó a várakozás, nagy döccenők után jutunk csak tovább.

Nagyon úgy fest, hogy hónapok óta alig történt ezen a szakaszon bármin javítás-féleség. Még nyár közepén, amikor legútőbb a Közútnál rákérdeztünk, azt közölték velünk, hogy az út átadója július végére várható. Ehhez képest lassan október van!

Ezért is, megint megkérdeztük a felújítást végző Magyar Közutat: mikor fejeződnek be a munkálatok, mikor adják végre át a felújított utat?

Ahogy írják, a 8707-es jelű Körmend-Ják-Szombathely összekötő úton 3,3 kilométer hosszon került sor burkolatfelújításra, valamint 2 darab híd korszerűsítésére.

Az Erkel Ferenc utcában a Pap-árok hídján történő munkák miatt van forgalomkorlátozás, ez szeptember végén megszűnik. Az építési szakasz elején Ják felől a Gaj-árok hídján - kaptuk az információt -

a bontási munkálatok során előre nem látott műszaki igények merültek fel, a híd elöregedett állapota miatt. Az új állapotnak megfelelő tervdokumentáció elkészülte után már újraindulhattak a munkálatok, melyek várhatóan október hónapban befejeződhetnek.

Akkor hát, mindenkinek türelmes közlekedést kívánok, már csak pár hét, és ezt az akadálypályát is kipipálhatjuk.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt
miki1950 : *z *n k*rny*z*t*mb*n * p*r*k f*l* *lt*tt* m*g*t, * t*bb* m*g k*v...
Ismert emberek buzdítanak oltakozásra az új állami kampányban
Thom: * 20-*l v*l* t*tym*rg*s *s *d* t*rt*z*k? M*rt *kk*r * g*nd*l*tm*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Ddd911: M* *z h*gy * m* p*nz*nk*n v*tt l*k*sb*n?? ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt