NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának

Kiírták az újabb pályázatot, és bár most hosszabb a határidő, a bérleti díj ugyanannyi maradt.

Augusztus közepén írta ki

2020.08.12. 14:42

Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára

/ közélet 3 hsz. /
10 évre adja bérbe az AGORA, körülbelül havi 300 ezer forintért.
először az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt.
2020.09.15. 07:30

Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért

/ közélet gal. 23 hsz. /
Senki sem akarja kibérelni.

„Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ által, a Víztorony kávézójának bérbeadására kiírt pályázati eljárás eredménytelen volt, ugyanis a megadott határidőig nem érkezett be ajánlat. Intézményünk – a fenntartóval történő egyeztetést követően – feltehetően újra kiírja a pályázatot” – válaszolta akkor lapunknak Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A víztorony és a kávézó ügyét aztán tárgyalták a szeptemberi közgyűlésen is és nemrég újra meghirdették az AGORA hivatalos odalán a közbeszerzést. A sikertelen pályázat után egyébként feltettük a nagy kérdést: Vajon mi mindent változtatnak majd a koncepción? Hát most itt a válasz: nem sok mindent.

Az biztos, hogy a szerződést – akárcsak az előző pályázatnál – 10 évre köti majd meg a bérlővel az AGORA, és 2021. február 1-jétől lép hatályba. A rövid határidőből viszont tanultak, így most egészen január 14-én 11 óráig lehet pályázni és legkésőbb másnap elbírálják az ajánlatokat.

Azonban a bérleti díj ugyanannyi maradt, még mindig minimum 275 667 forint + ÁFA-t kell kiperkálnia majd a jövőbeli bérlőnek havonta. Maradt a víztoronyhoz tartozó terasz külön bérleti díja is, ami április 15-től szeptember 30-ig havonta minimum 1000 Ft/M 2 + ÁFA és az üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket is a bérlőnek kell beszereznie.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A bérleti díj mellett a bérlőnek továbbra is fizetnie kell majd az üzemeltetési és egyéb költségeket is, mint például a központi fűtést, a víz- és áramfogyasztást, a szemétdíjat és megfelelő mennyiségű szeméttárolóról, illetve a kávézó berendezéséről és felszereléséről, valamint az előtte lévő terület tisztán tartásáról is gondoskodnia kell.

Fel kell továbbá vázolnia a pontos elképzeléseit a berendezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban, be kell szereznie a hatósági engedélyeket, gondoskodnia kell a karbantartásról, felújításról és esetleges pótlásról, cseréről is. Be kell tartania és tartatnia a tűzrendészeti, vagyonvédelmi, balesetvédelmi, egészségügyi és egyéb szabályokat, valamint szakmai előírásokat és valamennyi általános, kiegészítő, kockázati biztosítási szerződést is meg kell kötnie.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó feltételt enyhítették azonban, most nettó 1 millió forintot köteles kifizetni biztosítékként minden pályázó, ez az első körben még nettó 10 millió volt. Az ígéret viszont, hogy ezt az összeget beszámítják majd bérleti díjba, továbbra is áll. A többi ajánlattevőnek pedig a pályázat elbírálást követő 8 napban visszautalják, kivéve, ha visszavonják ajánlatukat vagy valamilyen hozzá köthető okból kifolyólag meghiúsult a pályázat.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A pályázat és a részletes feltételek itt érhetők el.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: *jt*r* k*r*k*d * z*rt k*r* r*nd*zv*ny f*l*r*t*t, *zt*n *k* *gy *...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
busman: K*v*t*ln* l*gf*lj*bb *tth*n * k*j*t *ny*k*t*l......
A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
ciber: H* j*l *ml*ksz*m *z SZF*-n*k d*nt*s *l*tt n*mcs*k, h*gy n*m k*rt...
A szombathelyi Fidesz a közgyűlés szakmai bizottságainak összehívását követeli az Agora átszervezése miatt
miki1950 : *rd*k*s*n *rt*l. V*l*b*n, *g*szs*g*gy l*sz*d*lv*. *tth*nm*r*d*s*...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
borsofuzelek: *n b*z*m b*nn*, h*gy k*k*nysz*r*t*n*k v*l*m* *l*r*l*p*st *z *gyb...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?