NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Újra nekifutottak a szombathelyi víztorony-kávézó bérbeadásának

Kiírták az újabb pályázatot, és bár most hosszabb a határidő, a bérleti díj ugyanannyi maradt.

Augusztus közepén írta ki

2020.08.12. 14:42

Szeptember közepéig lehet pályázni a szombathelyi víztorony kávézójára

/ közélet 3 hsz. /
10 évre adja bérbe az AGORA, körülbelül havi 300 ezer forintért.
először az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ a víztorony kávézójának bérbeadásáról szóló pályázatot, melyre szeptember 14-ig várták a jelentkezőket. A rövid határidő és a nem éppen legkedvezőbb feltételek mellett végül sikertelen lett a közbeszerzés, ugyanis egyetlen egy pályázó sem volt.
2020.09.15. 07:30

Nem kapkodnak a szombathelyi víztorony kávézójáért

/ közélet gal. 23 hsz. /
Senki sem akarja kibérelni.

„Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ által, a Víztorony kávézójának bérbeadására kiírt pályázati eljárás eredménytelen volt, ugyanis a megadott határidőig nem érkezett be ajánlat. Intézményünk – a fenntartóval történő egyeztetést követően – feltehetően újra kiírja a pályázatot” – válaszolta akkor lapunknak Horváth Zoltán, az AGORA igazgatója.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A víztorony és a kávézó ügyét aztán tárgyalták a szeptemberi közgyűlésen is és nemrég újra meghirdették az AGORA hivatalos odalán a közbeszerzést. A sikertelen pályázat után egyébként feltettük a nagy kérdést: Vajon mi mindent változtatnak majd a koncepción? Hát most itt a válasz: nem sok mindent.

Az biztos, hogy a szerződést – akárcsak az előző pályázatnál – 10 évre köti majd meg a bérlővel az AGORA, és 2021. február 1-jétől lép hatályba. A rövid határidőből viszont tanultak, így most egészen január 14-én 11 óráig lehet pályázni és legkésőbb másnap elbírálják az ajánlatokat.

Azonban a bérleti díj ugyanannyi maradt, még mindig minimum 275 667 forint + ÁFA-t kell kiperkálnia majd a jövőbeli bérlőnek havonta. Maradt a víztoronyhoz tartozó terasz külön bérleti díja is, ami április 15-től szeptember 30-ig havonta minimum 1000 Ft/M 2 + ÁFA és az üzemeltetéséhez szükséges engedélyeket is a bérlőnek kell beszereznie.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A bérleti díj mellett a bérlőnek továbbra is fizetnie kell majd az üzemeltetési és egyéb költségeket is, mint például a központi fűtést, a víz- és áramfogyasztást, a szemétdíjat és megfelelő mennyiségű szeméttárolóról, illetve a kávézó berendezéséről és felszereléséről, valamint az előtte lévő terület tisztán tartásáról is gondoskodnia kell.

Fel kell továbbá vázolnia a pontos elképzeléseit a berendezéssel és az üzemeltetéssel kapcsolatban, be kell szereznie a hatósági engedélyeket, gondoskodnia kell a karbantartásról, felújításról és esetleges pótlásról, cseréről is. Be kell tartania és tartatnia a tűzrendészeti, vagyonvédelmi, balesetvédelmi, egészségügyi és egyéb szabályokat, valamint szakmai előírásokat és valamennyi általános, kiegészítő, kockázati biztosítási szerződést is meg kell kötnie.

Az egyik legnagyobb visszhangot kiváltó feltételt enyhítették azonban, most nettó 1 millió forintot köteles kifizetni biztosítékként minden pályázó, ez az első körben még nettó 10 millió volt. Az ígéret viszont, hogy ezt az összeget beszámítják majd bérleti díjba, továbbra is áll. A többi ajánlattevőnek pedig a pályázat elbírálást követő 8 napban visszautalják, kivéve, ha visszavonják ajánlatukat vagy valamilyen hozzá köthető okból kifolyólag meghiúsult a pályázat.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A pályázat és a részletes feltételek itt érhetők el.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : L*gsz*v*s*bb*n n*m * f*j*k*t, h*n*m * t*k*k*t v*k*rn*k. D* *ly*...
A kommunisták bevették Grazot, és most mindenki a fejét vakarja
miki1950 : N* *dj t*pp*k*t, m*rt m*g *rb*n k*p*sz k*mm*nd*j* m*g *s t*sz*! ...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
miki1950 : *sk*v** f*t*k. Zs*br*b*x*tt k*zz*l. *gy st*l*s*s*n. *gy*d* f*lv...
Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár
belabo: *r*ny * k*pt*f*! Pl. H*dh*zyt *v*rt*l*n*ts* *gy gy*ng*nl*t* k*m*...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
belabo: H* *z*k k*lt*k * l*gt*bb*t, *kk*r *n m**rt cs*k *ly*n h*rd*t*st ...
Százmilliókat költenek Facebook-hirdetésre a politikusok, Ungár Péter is benne van a TOP 10-ben