NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Újra lesznek katonák a huszárlaktanyában, közgyűlés volt és megjött az ősz – kell több egy hétre?

Közben járvány is van, egyfolytában kampány is, szép az élet.

Egyszer csak kiderült, hogy tartalékos katonákat képeznek ki a volt szombathelyi huszárlaktanyában . A Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezrede jelentkezett az önkormányzatnál azzal, hogy a voltlaktanya alakuló terének egy részét kérik ingyenes használtba, alkalmanként. A területen speciális önkéntes tartalékos katonák kiképzését tervezik, először heti egy-két alkalommal két óra időtartamban, a későbbiekben pedig havi 1-2 alkalommal péntek és szombati napokon.

11. Huszár úti laktanya
fotó: Vágvölgyi Bálint

Ettől függetlenül, de a huszárlaktanyában eddig fellehető Hende Csabának fityiszt mutatva farönkökből, deszkákból ácsoltak kisasztalt és székeket a Perint-partra a momentumosok . Legfőképp, mert semmi sem történik a patakparttal, pedig komoly tervek születtek, Hende Csaba fideszes országgyűlési képviselő a 2018-as országgyűlési választások előtt lengette be, hogy mennyi minden épül majd itt. Ezekből semmi sem valósult meg, a Momentumnak nincsenek ehhez eszközei, ezért a kisasztallal és a székekkel emlékeztetnek az ígéretekre.

Perint parti gerilla party
fotó: Mészáros D. Zsolt

Közben persze járvány is van, olykor egészen elriasztóan. Például a kiskunhalasi kórházban megdöbbentő állapotok uralkodnak . Az osztály zsúfolt, a személyzet túlterhelt. „Felváltva sírjuk el magunkat a betegtársammal” - mondja a felvételen a férfi, aki a betegsége tünetei közül a szédülést, a gyengeséget, fáradékonyságot és a mellkasi nyomást nevezi meg Az osztály zsúfolt, a személyzet túlterhelt.

Kiskunhalasi kórház
fotó: RTL Klub
A járványhoz kapcsolódva interaktív térképre kerültek a járványban érintett magyar iskolák . A térképen azokat a középiskolákat és általános iskolákat tüntették fel, ahol szeptember 7. óta történt járványügyi intézkedés, legalább egy osztálynyi gyereknek karantént, illetve digitális tanrendet írtak elő, vagy a tanári kar jelentős része kényszerült otthon maradni. Van a térképen szombathelyi iskola is.

Járványban érintett iskolák
fotó: Qubit

És hetünk csúcspontja természetesen a közgyűlés, ahol mindenki hajlandó volt engedni és együttműködni . Olvassa újra tudósításunkat.

Közgyűlés
fotó: Kiss Tamás

Itt eldőlt az is, hogy Némethy Máriát, a városi tévé munkatársát nevezték ki a szombathelyi Médiaközpont élére . Némethy Mária a városi tévé munkatársa, konzulens és műsorvezető. Politológusként végzett az ELTE-n, az egyetem után az egyik országos kereskedelmi tévénél lett műsorvezető, közben elvégezte Gór-Nagy Mária Színi tanodáját.

Hollywood Movie Music Classics
fotó: Bonyhádi Zoltán

Végezetül nézzünk a tél felé kicsit. Ez a síszezon más lesz Ausztriában, mint a többi , írtuk meg önöknek, és azt is, hogy az osztrákok bejelentették a téli turisztikai koncepciót. Vége a hüttés bulizásnak.

Sí, síelés, hó, tél hegyek, Alpok
fotó: Pixabay.com

Ne szomorkodjanak nagyon, lehet, nem is lesz hó az idén - vagy fújunk az emlékműhöz.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : T*dn* k*ll, j*bb * h*lyz*t N*m*t*rsz*gb*n, m*nt n*l*nk. ...
Németország egy hónapra bezár - „Cselekednünk kell, még hozzá azonnal"
StarMan: T*dt*? * ny*m*g*mb n*ncs b*k*tv* s*h*v*, cs*k * f*sz*lts*g l*v*z...
Itt az okos zebra, villogó fénnyel figyelmezteti majd az autósokat Szombathelyen
StarMan: M*l*g cs*l*d* n*v*l*st k*p*tt....
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
StarMan: K*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m, k*cs**d*ny. N*m, ny*l*d*ny. N*m...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak
agro: K* *z * N*R b*h*c?...
Ungár Péter kengurujelmezben csap oda a komolykodó, öltönyös politikusoknak