NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni” – Furcsa megoldás a bicikliúton

„Valószínűleg egyik illetékes sem kerékpározik” – vonja le a konzekvenciát olvasónk.

Finoman fogalmazva is véleményes némelyik útfelújítás, még ha az gyakran csupán pár felfestést takar is a városban, íme, egy újabb – kezdi a fotóhoz mellékelt szövegét olvasónk, aki mellesleg ugyanaz, aki felhívta a figyelmet a Repülők úti útburkolati jelekre

05.28. 19:33

Újabb vitatható kerékpáros jelek egy szombathelyi utcában

/ jelentem 21 hsz. 3 kapcs. /
Azt már tudjuk, hogy ezek nem bicikliutat jelölnek. De ettől függetlenül jogosnak tűnik olvasóink észrevétele.
.

Szerinte jellemző a kerékpárosok másodrendű közlekedőkké redukálása, elsőbbségük kimondottan balesetveszélyes elvétele.

fotó: Olvasói fotó

„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni, és sajnos ez már a sokadik ilyen eset” – írja, majd részletesen elemzi a KRESZ szemszögéből a helyzetet:

A főút mellett haladó kerékpárúton kerekezőknek elsőbbségük lenne az alárendelt úton érkezőkkel szemben, de gyorsan el is veszik tőlük ott, ahol anélkül is többfelé kellene figyelniük. Kifelé persze a bringásokra nézve egyértelmű a visszasoroláshoz a főútra, ha már a szintén megszokott (és szintén ostoba) módon forgalommal szembe terelték át a kerékpáros forgalmat, de nem az alárendelt út felől érkezőkkel szemben, illetve befelé hiába van elsőbbségük a védett úton haladóknak, a STOP tábla nem a kerékpárút elé, hanem a sarokra került, a balesetveszélyt tehát tökéletesen sikerült (itt is) beépíteni a rendszerbe. Mindenben megfelelt volna a Kresz-nek és a közlekedés biztonságának, ha azt a STOP táblát a kerékpárút előtt teszik ki az alárendelt úton haladóknak.

fotó: Olvasói fotó

Végül az a következtetést vonja le, hogy valószínűleg egyetlen illetékes sem kerékpározik, hiszen valaki megtervezte, elfogadta és engedélyezte, és közben senkinek nem tűnt fel.

Rejtőzködő táblák

Olvasónktól később kaptunk két másik fotót is, amelyek láthatóan a Jáki út és s Brenner Tóbiás körút kereszteződésében készültek, és szintén a közlekedéssel foglalkoznak.

fotó: Olvasói fotó

„Tényleg egyre furcsább a kerékpáros közlekedés alakítása a városban. Oké, hogy sokan leszarják a táblákat, a felfestéseket, és úgy általában a Kreszt (ahogy az autósok is), de hogy csak azért vegye észre az ember a táblákat, mert azt kutatja, hogy mit keres az osztott járda kellős közepén egy böszme fémrúd…” – szól a fotóhoz tartozó szöveg.

fotó: Olvasói fotó

Olvasónk idézi a KRESZ-t, amely azt mondja, hogy a jelzéseket jól láthatóan kell elhelyezni. Viszont itt bő egy méterrel a szokásos magasság felett van, ahova a kerékpáros még akkor sem lát fel, ha majd esetleg megritkítják a lombot.

Hozzászólások (22)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
Paulus_Maior: H*t m*nj*n*k cs*k *d* *1G. m*g * L*l* f*d**t**! F*lt*gl*v*l v*rh...
Elképesztő árak a Balatonnál: csak a szállás közel félmillióba kerül most egy hétre