NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Újítások a Facebookon a karantén miatt

Új funkciót kapott a közösségi háló.

Korábban az Európai Unió egyik megbízottja, Thierry Breton elérte a videómegosztó szolgáltatóknál, hogy csökkentsék a streamelt felvételek mennyiségét, ezzel kevésbé kihasználva az internet kapacitását. Amióta ugyanis emberek milliói zárkóztak be a koronavírus miatt, jelentősen megnövekedett az adatforgalom is – írja a contextus.hu portál.

A Netflix mellett a YouTube és a Facebook is csökkentette a videók minőségét. Ez azért volt fontos, mert naponta 288 millió aktív felhasználója van csak Európában, így pedig valószínűleg jelentősen sikerült mérsékelni az európai internethálózat leterheltségét, ami így már talán nem fog összeomlani.

A járvány viszont azt is magával hozta, hogy az elmúlt hónapban megnövekedett az élő videók száma a Facebookon – amiket így többen is néznek, az Egyesült Államokban például 50 százalékkal többen –, Zuckerbergék pedig reagáltak a helyzetre, és bevezettek egy új funkciót. Ezentúl már azok is nézhetik az élőzéseket, akiknek nincs Facebook-profiljuk. Mostantól nem csak asztali gépről, hanem androidos készülékről is lehet leskelődni, az iOS-rendszert használóknak viszont még várniuk kell egy-két hetet.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

pistike64: *n n*m m*gy*r*z*t*t k*rt*m, h*n*m m*s v*l*m*ny*r* v*lt*m k*v*ncs...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
pistike64: K*t k*nkr*t k*rd*s*m v*lt cs*k, d* *lk*r*lt* * v*l*sz*d*st, h*ly...
Brüsszeli szexpartira csapott le a rendőrség – A résztvevők között volt Szájer József is
Latyak: V*lt *tt m*r "j*b*r*t", "M*k*1951" n*v*n, m*st *...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
OhneGetzi: T* sz*r*ncs*tl*n... :-)...
Vissza a babaruhát! – Az államhoz kerül a Haladás-stadion működtetése
emberfarkas: K*r l*b*rk*zn* *z *l*pj*b*n v*v* k*zp*nt*l*g t*j*k*z*tl*n *s f*l...
Szájer és a Fidesz őszödi beszédei