NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Újabb részletek a győri gyerekgyilkosság ügyében: az anyjuk szerint a gyerekeknek hiányzott az apjuk

További részleteket osztott meg a Szombathelyi Törvényszék a győri gyerekgyilkos ügyével
2019.12.15. 21:13

A szombathelyi kalapácsos ámokfutó követte el a győri gyerekgyilkosságokat

/ sokkoló 17 hsz. /
A férfi 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen. Jó magaviselete miatt nemrég szabadult.
kapcsolatban.

A Szombathelyi Törvényszék közleménye:

A Szombathelyi Törvényszék nyilatkozata a Győrben, kiskorúak sérelmére elkövetett emberölés ügyében

A győri kettős emberölés ügyében rendkívüli fontosságú polgári per volt folyamatban, amelynek tényéről és tartalmáról a közvélemény mindezidáig érdemben nem értesült.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 2018. augusztus 2. napján előterjesztett keresetében H.G. alperes szülői felügyeleti jogának megszüntetését kérte két kiskorú gyermeke vonatkozásában.

A per során a bíróság a keresetlevelet megküldte a gyermekek édesanyja részére és figyelmeztette beavatkozási jogára. Az édesanya az alperes pernyertessége érdekében a perbe beavatkozott, és a kereset elutasítását kérte. Nyilatkozata szerint a gyermekeknek jó apja az alperes, maximálisan kivette részét a gyermekek neveléséből. Fürdette, etette, öltöztette a gyermekeket, segítette őket bölcsődébe, óvodába, iskolába hordani. Az alperes két gyermeke, valamint nem vérszerinti gyermeke is hazavárta az alperest. Előadása szerint az a trauma, amit az alperes cselekménye korábban okozott, a gyermekekben nem él már elevenen, nem kellett őket pszichológushoz vinni. Az együttélésük alatt az alperes alkoholfogyasztása okozott problémát, illetve féltékenysége, de ilyenkor kizárólag vele szemben volt agresszív, nem a gyermekekkel. Még a cselekmény elkövetését megelőző utolsó este is ő vacsoráztatta, fürdette és fektette le a gyermekeket. A beavatkozó édesanya kiemelte, hogy nem haragszik „Gáborra” és hazavárja. A beavatkozó (édesanya) az iratokhoz 10/AB/1. alatt csatolt írásbeli nyilatkozata szerint „Gábor 2019. szeptember 12-én feltételes szabadlábra helyezhető és ezt mind a 3 gyerek borzasztóan várja. Hiányzik nekik az apjuk!”

A bíróság a perben tanúként hallgatta meg az édesanya testvérét is, aki előadta, hogy az alperesnek gyermekeivel jó volt a kapcsolata, foglalkozott, tanult velük, nem tudott arról, hogy fizikailag bántalmazta volna a gyermekeket. A tanú szerint a gyermekek a rossz emlékekről nem beszélnek, ezek nem kerülnek szóba, megfelelően jól fejlődnek. A gyermekek életéből hiányzik az apa, mert őrá jobban hallgattak. A gyermekek rendszeresen látogatták a büntetés-végrehajtási intézetben, várják a vele való találkozást, illetve hazavárják az alperest. Az édesanya közeli barátnőjének tanúvallomása szerint az alperes nagyon jó apa, a gyermekekkel kapcsolatosan minden tevékenységet elvégzett, hozzá nagyon kötődtek a gyermekek.

A bíróság a gyermekek vonatkozásában pedagógiai jellemzést is beszerzett. Sem az iskolában, sem az óvodában nem észlelték, hogy pszichológus vagy más egyéb szakorvosi segítségre lenne szükség. A Szombathelyi Járásbíróság 2019. szeptember 5. napján – fellebbezés hiányában – jogerőre emelkedett ítéletében az alperes szülői felügyeleti jogát két kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette azzal, hogy az alperes a gyermekeivel jogosult a kapcsolattartásra.

A bíróság a fenti peradatok, a pszichológiai szakértői vélemény, a felperes és az alperesi beavatkozó nyilatkozatát is figyelembe véve rendelkezett a szülői felügyeleti jog megszüntetéséről és az ügyész módosított kereseti kérelme alapján jogosította fel az alperest kiskorú gyermekeivel való kapcsolattartásra.

Szombathely, 2019. december 18. napján

Szombathelyi Törvényszék

A szombathelyi kalapácsos ámokfutó követte el a győri gyerekgyilkosságokat

A férfi 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen. Jó magaviselete miatt nemrég szabadult. Információink szerint a győri gyermekgyilkosságot az a H. G. követte el, aki 2016-ban kalapáccsal támadt alvó feleségére Szombathelyen. A férfi nemrégiben szabadult, a gyermekek láthatáson voltak győri otthonában. A három gyermekből kettőt megölt, majd magával is végzett.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta