NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Újabb multinacionális cég érkezett meg Szombathelyre

A Swiss Post Solutions már egy éve jelen van a megyeszékhelyen, de a hivatalos avató csak most volt. Jelenleg 120-an dolgoznak az épületben, de fejleszteni szeretnének. Nemény András szimbolikusnak látja megjelenésüket.

„Fortior est qui se quam qui fortissima vincit moenia, nec virtus, azaz a természet semmit sem helyezett olyan magasra, hogy azt a bátorság ne érné fel” – mondta többek között afféle mottóként a kedd délutáni szabadtéri, jó hangulatú épületavatón a Swiss Post Solutions (SPS) GmbH Magyarországi Fióktelepének vezetője. A cégvezető azt is hangsúlyozta, a svájci hátterű cég elkötelezett Szombathely múltja, jelene és jövője iránt. Így nem véletlen, hogy a tárgyalótermeket az egykori Pannónia városairól, így például Savariáról nevezték el.

Balikó Zoltántól megtudtuk azt is: a megnyitót már egy éve tervezték, akkor kezdtek itt dolgozni az első kollégák, de a pandémia miatt csak most került rá sor.

Michael Auerbach, Németh Adrienn, tolmács, Nemény András és Balikó Zoltán.
fotó: Mészáros D. Zsolt

Michael Auerbach, az SPS németországi vezetője elégedetten beszélt a cég magyarországi tevékenységéről és közölte: a szombathelyi telephelyre a bővülés miatt volt szükség. A rábahídvégi központú cég korábbi 200 fős alkalmazotti létszáma mára háromszáz fölé kúszott fel, és további létszámbővüléssel számolnak.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Az eseményen részt vett Nemény András is.

Szombathely polgármestere visszautalt arra a 2020 eleji gazdasági fórumra,

2020.02.20. 15:30

Merre tovább, Szombathely? – Helyi gazdaságfejlesztési fórum politikusokkal és cégvezetőkkel

/ gazdaság 37 hsz. /
Ha BMW-gyár nem is épül a városban, jelentős iránymódosulás várható. Sőt, már el is kezdődött.
ahol is az akkor még újnak számító városvezetés meghirdette „a holnap városá”-t. Ennek lényege, hogy Szombathely igyekszik elébe menni és nyertese lenni a világ változásainak, többek között a foglalkoztatás átalakulásának.

Ezt egyrészt az egészségiparral, másrészt a szolgáltatóiparral képzelik el, olyannal, amely az automatizáció irányába elindult járműipart is képes lesz kiszolgálni. Ebbe a sorba illeszkedik az SPS, amely igazi értéket jelent Szombathelynek, mert magas képzettséget igénylő munkahelyeivel túlmutat önmagán egy zöld, élhető és egészséges város irányába – hangzott el.

A Swiss Post Solutions

A főként információtechnológiával és dokumentumfeldolgozással foglalkozó Swiss Post Solutions (SPS) Svájc harmadik legjelentősebb munkáltatójának, a Swiss Post Csoportnak a tagja, három földrész 14 országában van jelen.

Munka közben – Az átadó után körbesétáltuk az irodákat. Kattintson a galériához!
fotó: Mészáros D. Zsolt

Elődje Magyarországon 1998-ban indult Vasváron, családias létszámmal (kb. 20 fő). 2002-ben telephelyet nyitottak Rábahídvégen, majd több tulajdonosváltás után 2018-ban lett hivatalosan SPS, a német SPS magyarországi fióktelepeként. A szombathelyi iroda 2020 szeptemberében nyitott, majd egy hónap múlva elbúcsúztak a vasvári telephelytől, így most csak Rábahídvégen és Szombathelyen vannak jelen, összesen több mint 300 főnek adva munkát; kb. 120 főnek a most átadott épületben. Fő tevékenységi körök: dokumentumfeldolgozás, bérszámfejtés, német nyelvű lízingszolgáltatások, IT-támogatás.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

győzelem: B*rz*l*m *z * tr*g*d**! N*m sz*b*dn* *ly*nn*k m*gt*rt*nn**. *t *...
Közutas dolgozó vesztette életét az M1-esen, miután egy bolgár kamion csapódott be a munkaterületre
lights: N*m *rt*m, h*gy *gy sz*m*ly*s v*l*m*ny*n (-*k*n), h*gy l*h*t *nn...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
Franko: Sz*rm*n,b*t* v*gy...
Eladó Kőszeg egyik kultikus étterme
Franko: *z *ly*n *st*b* ny*nyàk *lm*h*tn*k * b*d*s p*csàb* * sz*rm*nn*l ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
duehebdud: *n *rr* * f*lmr* v*r*k, *m* f*ld*lg*zz* * j*l*nl*g* m*ff** *ll*m...
Politikai film készül a taxisblokádról is