NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Tavaszi nagyon nagy takarítást hirdettek meg Szombathelyen

Több éves szeméttől tisztítják meg a várost.

Szombathely tavaszi köztisztasági akciójával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nemény András, Szombathely polgármestere és Horváth Soma, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester.

Nemény András és Horváth Soma sajtótájékoztatója.
fotó: Mészáros D. Zsolt

A város vezetői elmondták, hogy a nagyon nehéz anyagi helyzet ellenére sikeresen el tudták indítani a várost megszépítő akciójukat. A polgármester szerint aki jól tud főzni, az kevés alapanyagból is képes fenséges fogást alkotni. Így tesznek most ők is, kevesebb anyagi ráfordítással alaposabban tisztítják meg a várost. Nemény András kifejtette, hogy nem csak a több éve felhalmozódott szemetet tüntetik el, hanem a csatornák kitisztítására is nagy gondot fordítanak.

fotó: Mészáros D. Zsolt

Horváth Somától megtudtuk, hogy amennyiben a jogszabályi keretek lehetővé teszik, közösségi tisztasági akciókat is rendeznek júniusban. Folytatni szeretnék az ősszel sikeresen elindított „Vigyázzunk együtt Szombathelyre” akciót, amelynek keretében szombathelyi áruházakkal együttműködve tovább szépítik a várost. Terveznek közösségi szemétszedést, valamint újra meghirdetik a „Fogadj örökbe egy parkot!” akciót is.

fotó: Mészáros D. Zsolt

A város vezetői hisznek abban, hogy a tisztaság érték. Úgy gondolják, hogy ha egy megtisztított várost adnak a szombathelyieknek, akkor ők is jobban fognak figyelni a közterek rendben tartására. Arra szeretnék buzdítani a város lakóit, hogy legyenek részesei megyeszékhelyünk megszépítésének - hangzott el.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: * k*rm*ny gy*l*z*t*s *gy**t n* pr*b*lj* m*gm*gy*r*zn*, n*m f*g s...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Katka: B*jj v*ssz* * f*k*l**b*, *tt *rz*d j*l m*g*d, m*rt m*nt l*tn* *z...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Katka: H*t t* n*gy*n b*t*g*k v*gyt*k, *ly*n *mb*r*k*t n*v*lt k* * f*d*s...
Kiemelkedő munkát végző pedagógusokat tüntettek ki Szombathelyen
mihu68: *k*k *zt * v*r*st l*n*ll*zt*k *z*kn*k n*m k*ll*tt l*m*nd*n* m*rt...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fgzb: R*h*b*zt*l, *z * M*gy*r K*zl*ny. m*r * ny*md*b*n f*t * g*p*kb*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot