NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Hamisított videó látott napvilágot Rogán Antalról?!

Alig száradt meg a botrány a bajai átverős bulin, máris itt az újabb Fidesz-leak? Markoljanak rá arra, ami a kezük ügyében van, mert ez tényleg erős lesz!

Döbbenetesen sokkoló, sokkolóan döbbenetes videó került a birtokunkba! Bár a yachtasztalkáról kólát szniffelős lo-fi művészfilm és a bajai színésztagozat alakítása után már szinte meg sem lepődünk. Hiszen ahogy egy arab bölcselet is tartja: ami egyszer megtörtént, nem biztos, hogy megismétlődik, de ami másodszor is előfordul, az harmadszorra is meg fog történni.

Ki hitte volna, hogy az alábbi, titokban rögzített fölvételt majd épp hozzánk juttatja el a névtelenségbe burkolózó eljuttató? És ki hitte volna, hogy ez is a Fideszről szól?

De száz szónak sok a vége és egy az alja, jöjjön az a szédítő pár másodperc, ami eldöntheti az előttünk álló évszázadokat, és romba döntheti a tőzsdén a Louis Vuittont! Tessék egérkurzorral a bal alsó sarokban található pause / play gombra bökni (ha közben megállna a videó, akkor még egyszer):

Egyébként meg a helyzet az, hogy hazudunk. Nem a birtokunkba került a videó, hanem mi készítettük azt ennek az oldalnak a segítségével.

Ezzel csak mértéktartóan kívánjuk érzékeltetni, hogy "hamis" videó és "hamis" videó között is van különbség, vagyis a Lex Gavraként elhíresült Btk-módosítást (aminek alaptétele, hogy egy évig terjedő szabadságvesztéssel lesz büntethető, aki mások becsületének csorbítására hamis, hamisított vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít) talán egy kicsit mégsem sikerült annyira átgondolni. Arról nem beszélve, hogy így nem csak az újságírók, de a közismerten jelentős humorfaktorral dolgozó népi internet mozgásterét is sikerült kispályásra szűkíteni. Már ha lesz valaki olyan ügyes, hogy a módosító szövegét szó szerint vegye, hiszen ez a fenti is egy

valótlan tartalmú képfelvétel

, csak éppen mi közöltük is róla, hogy az.

A mindig nagyon pörgő Tumblr-en viszont nem szokás közölni egy képviccről, hogy az képvicc, mert mindenki látja rajta, end of story. Kérdés, mikor bújik elő a bokorból az első személyiségi jogi per egy mikroblogger ellen (reméljük, idáig nem jutunk el, bár a Lázár János-per kimenetele azért adhat okot aggodalomra). Szerencsére a hazai képviccgyárosokat egyelőre semmiben sem gátolja a módosítás, és továbbra is előszeretettel fejezik ki véleményüket.

Kapcsolódó

2013.11.05. 13:59

Lex Gavra – Damoklész kardja az újságírók feje felett

/ közélet /
A Parlament ma szigorított: aki mások becsületének csorbítására alkalmas hamis kép- vagy hanganyagot közzétesz, azt 3 évre lecsukhatják.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : *zt *z *d**t*zm*st! N*m *k*r*m *lh*nn*! * f* t*ng*ly k*l*t -ny...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : M*g*nt *gy*t k*ll, h*gy *rts*k. S*jn*s *tt t*rt*nk m*, *gy k*ll...
Megszólalt Müller Cecília a harmadik oltásról és annak vakcináiról
miki1950 : M*r n*gy*n *d*j* v*lt! F*nt*s, h*gy * sz*l** k*cs*t m*gny*g*dh*...
Megkapta a várva várt kezelését az SMA-beteg Noel
miki1950 : *l n* m*rj t*nn*, m*rt f*lh*b*r*d*s*mb*n m*gk*r*sl*k *s *z *rr*d...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten
miki1950 : T* n* l*gy*l m*r l*k*tt! T*d*d h*nysz*r *rt*m l* k*mm*nt*t k*cs...
Keserű valóság - A magyarok háromnegyede szegénynek számít uniós szinten