NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Újabb fejlesztés Zalaegerszegen – elkészült a 2x2 sávos új M76-os bevezető

Megvan az M76-os építésének az ütemezése is.

Zalaegerszegen elkészült az M76 autóút bevezető új 2X2 sávos szakasza – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF).

A 76. számú főút 1,5 kilométeres szakasza az Alsónemesapáti járműosztályozós csomópont után indul, majd Petőhenye külterület, valamint Zalaegerszeg zártkerti ingatlanjait érintve csatlakozik a már korábban elkészült négysávos szakaszhoz.

fotó: NIF

Az út kialakítása a korábbi 2X1 sávról 2×2 sávos főúttá bővült, középen fizikai elválasztással. A tervezési sebesség 70 km/h, a forgalom számára a sebességhatár 90 km/h.

fotó: NIF

Mi épült?

A beruházás során egy felüljáró épült Petőhenye térségében. A Zalaegerszeg zártkerti ingatlanok (a településhez tartozó szőlők, gyümölcsösök) mellett átépült a Cserlapi csomópont, valamit itt egy gyalogos aluljáró is készült, a hozzá kapcsolódó gyalogos létesítményekkel, autóbusz megállóhely (autóbuszöböl) átépítéssel, valamint közművekkel.

fotó: NIF

„A dombvidéki környezet miatt a 2X2 sávra bővítés nagymértékű bevágások kialakítását indokolta. A bevágások megtámasztására 440 méter hosszon változó magasságú vasbeton hézagos cölöptámfalak épültek. A fejlesztéshez kapcsolódik 850 méter burkolt szervízút megépítése is” – közölte a cég?

Hogyan tovább?

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmondta:
 • Várhatóan október végén adják át az M76-os gyorsforgalmi út M7-es autópálya és Balatonszentgyörgy közötti 5,6 kilométeres szakaszát.
 • 2022-ben fejezik be a Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti 3 kilométeres új nyomvonalat, ezen a rövid szakaszon összesen 11 hidat kell megépíteni.
 • A Zalaegerszeg és Fenékpuszta közötti 44 kilométeres pályaszakasznak már zajlik az engedélyeztetési eljárása, októberre várják az építési engedélyeket, így a szintén készülő kiviteli tervekkel, az ITM megbízása és a forrás rendelkezésre állása esetén várhatóan jövő tavasszal írhatják ki a kivitelezői közbeszerzési eljárást.
 • fotó: NIF

  Ahogy arról lapunk is beszámolt

  2020.09.18. 18:26

  Zalaegerszegen átadták a négycsillagos kínai szállodát

  / gazdaság 22 hsz. /
  Hajdanában ez volt a Hotel Balaton.
  , Zalaegerszegen a múlt héten adták át a kínaiak négycsillagos szállodáját.

  Hozzászólások (10)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  crankitup: *z m**rt *ly*n n*gy sz*m? *z *t*n l*v*kn*k l*g*l*bb 80%-n*k n*nc...
  Jogosítvány nélküli sofőrt fogtak Bérbaltavár és Nagytilaj között
  shopron: * m*g*lt k*sl*nyr*l f*nt v*n * k*r*, n*v*, *z *l*t*ltr*l m*g s*m...
  Másodfokon is letöltendőt kapott a sorkifaludi halálos traktorbaleset okozója
  rheingold1926: Sz*m*r* r*g*ny *z *m* *tt z*jl*tt Sz*mb*th*ly*n. Tr**n*n *ml*k*z...
  Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
  belabo: *z*k *z *l*t n*gyd*lg**. ...
  Vajon mondhat egy baloldali politikus beszédet egy trianoni kiállítás megnyitóján?
  salfai: *d* k*ll*n* f*gy*ln*, m*rt m*st m*n*m*l*s k*l*nbs*gg*l *gy*n, d*...
  Kissé nehezen, de győzött a Haladás a Szolnok ellen