NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Újabb autó csapódott a korlátba Szombathelyen

Néhány havonta meggörbíti a gyalogosokat védő korlátot egy-egy személyautó, rendre a vétlen járműve, amit a vasútállomás felől érkező és Stop-táblát figyelmen kívül hagyó járművezető lök neki.

Elég lenne kiválasztani egy cikket az elmúlt hat esetből és átírni benne a járművek típusát, annyira azonos körülmények között történnek az ütközések a szombathelyi Vörösmarty Mihály és Szelestey László utcák kereszteződésében.

fotó: TM/Nyugat.hu

A sors fintora, hogy a csütörtökön késő este történt balesetben a helyszínre érkezett a vétlen sofőr rokona, akit tavaly nyáron mentőautó szállított kórházba ugyanebből a kereszteződésből, ahol ugyanilyen körülmények között, vétlen félként csapódott korlátnak az autója - írja helyszíni tudósítónk.

fotó: TM/Nyugat.hu

A mostani esetnél egy Volkswagen vezetője hagyta figyelmen kívül az Állj, elsőbbségadás kötelező! és a főútvonal vége táblát, valamint az útburkolati jeleket.

fotó: TM/Nyugat.hu

A fiatalember a vasútállomás felől érkezett a Szelestey utcán és egyenesen haladt volna tovább, de a bal első kerekénél ütközött a Vörösmarty utcán belváros felé tartó Fiat személyautóval, ami ettől a menetirány szerinti jobb oldal felé sodródva belehajtott a korlátba, elgörbítve azt.

fotó: TM/Nyugat.hu

A balesetben személyi sérülés nem történt, az okozó elismerte a felelősségét a balesetért. A Fiatban utazó hölgy ütötte be a térdét, de nem kellett kórházba szállítani.

fotó: TM/Nyugat.hu

Fontos momentum, hogy amikor a Fiat vezetője észlelte a kereszteződésen megállás nélkül áthajtó járművet, akkor azonnal a fékbe taposott. Ezzel éppen annyit sikerült elérnie, hogy a Volkswagen nem a vezetőoldali ajtónál ütközött a Fiatnak, hanem az első keréknél. Az utolsó pillanatos reakció jó eséllyel kisebb-nagyobb sérüléstől mentette meg a vétlen sofőrt.

fotó: TM/Nyugat.hu

A balesetben nem játszott szerepet, de nem tudtuk nem észrevenni, hogy az érintett kereszteződéstől a Szent Márton utcáig, azaz egy viszonylag hosszú szakaszon nem működött a közvilágítás.

fotó: TM/Nyugat.hu

Még tartott a helyszíni szemle, amikor az E.ON hibabejelentő applikációjában (a Play Áruházban "Közvilágítási hibabejelentő" néven található) jeleztük a szolgáltatónak a hibát. Az app GPS koordináta alapján azonosítja a helyszínt, amit beküldött fotókkal is alá lehet támasztani. A mi egyik fotónkon a két roncs is látszott, mögöttük a sötét utcával. Bízunk benne, hogy hamar sikerül elhárítani a hibát a kijárási korlátozáson kívül éjszaka is forgalmas utcában.

fotó: TM/Nyugat.hu

Keresés

Hozzászólások

iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt
miki1950 : Sz*r*nt*m *s. ...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
kovacs_ugynok: *st*b*...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
mape55: *kk*r * B*l*t*n *l*v*l*g*n*k *s * B*l*t*nn*k *nny*. :(...
Miniszteri biztos fogja óvni a Balaton élővilágát
syracusa: J*l*s*tt? D**d*l*n v*n *tth*n? M**l*tt k*h*nysz m*g v*l*m*t. ...
Eladja a Kolozsvár utcai sporttelepet a szombathelyi önkormányzat