NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Pálinkás József új pártja is részt vesz az ellenzéki előválasztáson

A párt vezetői között ott van a szombathelyi Koczka Tibor is.

A múlt héten írtuk

01.21. 11:37

Pálinkás József volt MTA-elnök pártot alapított, Koczka Tibor volt szombathelyi alpolgármester belépett

/ közélet 29 hsz. /
Az Új Világ Néppártnak így van egy képviselője a szombathelyi közgyűlésben.
, hogy Pálinkás József, az MTA volt elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere tavaly megalapított új pártjába, az Új Világ Néppártba belépett Koczka Tibor, volt szombathelyi fideszes alpolgármester is.

Koczka Tibor a párt kommunikációs igazgatója, így tegnap ő és Pálinkás József pártelnök tartott online sajtótájékoztatót, ahol bejelentették, hogy az Új Világ Néppárt részt kíván venni az ellenzéki előválasztáson.

Pálinkás József és Koczka Tibor
fotó:

De hozzátették, hogy "amennyiben a hatpárti összefogás nem teszi nyitottá, megismerhetővé, átláthatóvá és ellenőrizhetővé az előválasztást, az Új Világ Néppárt önálló listát állít és önállóan vág neki az országgyűlési választásoknak" .

Azt is bejelentették, hogy pártjuknak "több tucat" jelöltje van az ellenzéki előválasztásra.

Az Új Világ Néppárt közleménye

POLGÁRI ERŐ AZ ELŐVÁLASZTÁSOKON

Az Új Világ Néppárt (ÚVNP) részt kíván venni az Összefogás által meghirdetett és a 2022-es országgyűlési választásokat elősegítő előválasztásokon – jelentette be Dr. Pálinkás József elnök mai online sajtótájékoztatóján.

A párt támogatja a széleskörű, lehetőség szerint minden választókerületben lefolytatandó előválasztást. Amennyiben a hatpárti Összefogás nem teszi nyitottá, megismerhetővé, átláthatóvá és ellenőrizhetővé az előválasztást, az Új Világ Néppárt önálló listát állít és önállóan vág neki az országgyűlési választásoknak.

Az Új Világ Néppárt nem tagja az Összefogásnak, azonban - tudomásul véve a jogszabályi kényszert - kész együttműködni vele. Az ellenzék legfontosabb feladata, hogy kiválassza azt a 106 hiteles és alkalmas embert, akiknek legnagyobb esélye van legyőzni a Fidesz jelöltjét az egyéni választókerületekben.

Ehhez arra van szükség, hogy minden kormányváltást és politikai irányváltást kívánó párt, civil szervezet és civil jelölt elindulhasson az előválasztásokon. Így biztosítható, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon a lehető legszélesebb együttműködésben a lehető legalkalmasabb személyek indulhassanak a képviselői helyekért.

Az Új Világ Néppárt – akár jelölőszervezetként - kész együttműködni minden olyan civil szervezettel és jelölttel, akik a párt céljaival és etikai elveivel egyetértenek. Meggyőződésünk, hogy jelentős azon szavazópolgárok száma, akik sem a Fideszre, sem a hatpárti Összefogásra nem szavaznának az országgyűlési választásokon. Az ő számukra az Új Világ Néppárt jelenti a „Polgári erőt”, amelyben megbízhatnak, és amely egy hiteles, szakszerű és morális kormányzás biztosítéka lesz.

A politikai realitás, a jogszabályi környezet és a felelősségteljes ellenzéki magatartás egyértelműen kijelöli az Új Világ Néppárt számára azt az utat és politikai stratégiát, melynek mentén haladhat. Amennyiben a hatpárti Összefogás nem teszi nyitottá, megismerhetővé, átláthatóvá és ellenőrizhetővé az előválasztást, az Új Világ Néppárt önálló listát állít és önállóan vág neki az országgyűlési választásoknak. A döntés az ellenzék összetételéről az Összefogásba tömörült pártok kezében van.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy az Új Világ Néppártnak több tucat jelöltje van a 2022-es országgyűlési választásokat előkészítő előválasztásra.

Hozzászólások (15)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: * l*gn*gy*bb g*szt*st*l*ns*gr*l m*g *s f*l*dk*zt*m. K*mp*ny. T...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
lolka: H* * "f*d*sz*s" k*ll*g*k*t "z*v*rj* *z *lsz*rt p*nz&...
Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét
dragan: *zt *z *rd*n*r* p*r*szt v*rsl*t m**rt k*ll * v*r*s sz*v*b*n p*h*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Megér egy misét: *r*l*k, h*gy v*n *gy v*d*m r*nd*zv*ny v*gr* * v*r*sb*n, d* * Cs*...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja
Nati: Cs*t*rt*k m*nk*n*p!...
Nem robbant be igazán a szombathelyi szentivánéj első napja