NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Pár hét múlva szinte rá sem fog ismerni a Facebookra

Még a kék szín is eltűnik az oldalról.

Megint komoly változások várhatók a Facebookon - ez derült ki a közösségi oldal F8 névre keresztelt fejlesztői konferenciáján, mely tegnap este vette kezdetét Mark Zuckerberg előadásával. Mint a 24.hu beszámolt róla , az oldal ismét teljesen átalakul, többek között elveszti a kezdetek óta ismert színét, és hangsúlyosabb lesz a biztonság.

Zuckerberg úgy fogalmazott, hogy egy olyan privát teret, egy virtuális nappalit biztosítsanak az embereknek, ahol csak a felhasználón múlik, hogy kiket enged be oda.

A vizuális megjelenés átalakulása is jelentős lesz: hiszen eltűnik a kék szín, és az egész oldal sokkal világosabb, letisztultabb, kevésbé zsúfolt lesz és jobban átláthatóvá válik.

Új Facebook design
fotó: Facebook

A tartalmakat tekintve is változást terveznek, hiszen a hírfolyam visszaszorul és a hangsúly a csoportokra helyeződik át. A Facebook célja, hogy a felhasználók minél több őket érdeklő csoporthoz csatlakozzanak.

Ezeken túl új funkciók is megjelennek, jön a Facebook Dating és a Secret Crush. Előbbi egy klasszikus társkereső, utóbbinál az ismerősöket lehet listázni aszerint, hogy ki az, akivel esetleg a barátságnál többről is szó lehet - írja az Index .

Alapjaiban újul meg a Messenger is: az ígéretek szerint gyorsabb lesz, kevesebb energiát és memóriát fogyaszt majd, sokkal stabilabb lesz, és jóval több funkciója lesz, mint annak a Messengernek, amit most is használnak az emberek.

Az Instagramot is eléri a változás szele, ugyanis privát lájkszámlálóval fognak kísérletezni, így csak a poszt tulajdonosa látná, hányan kedveltek egy-egy posztot. És nem csak képeket vagy videókat lehet majd megosztani, hanem bevezetik a szöveges posztokat, sőt lehet rajzolni is.

A Facebook átalakulására sokat nem kell várni: az Egyesült Államokban már mindenkinek a megújult közösségi oldal jelenik meg, az elkövetkezendő hetekben pedig a világ minden pontján láthatóvá válik a változás.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : L*gsz*v*s*bb*n n*m * f*j*k*t, h*n*m * t*k*k*t v*k*rn*k. D* *ly*...
A kommunisták bevették Grazot, és most mindenki a fejét vakarja
miki1950 : N* *dj t*pp*k*t, m*rt m*g *rb*n k*p*sz k*mm*nd*j* m*g *s t*sz*! ...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
miki1950 : *sk*v** f*t*k. Zs*br*b*x*tt k*zz*l. *gy st*l*s*s*n. *gy*d* f*lv...
Hivatalos fotók: Így nézett ki az esküvőn a Várkonyi Andrea - Mészáros Lőrinc álompár
belabo: *r*ny * k*pt*f*! Pl. H*dh*zyt *v*rt*l*n*ts* *gy gy*ng*nl*t* k*m*...
Visszalépett a zuglói előválasztástól a korábban Vas megyében is vitézkedő Tóth Csaba
belabo: H* *z*k k*lt*k * l*gt*bb*t, *kk*r *n m**rt cs*k *ly*n h*rd*t*st ...
Százmilliókat költenek Facebook-hirdetésre a politikusok, Ungár Péter is benne van a TOP 10-ben