NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Pár hét múlva szinte rá sem fog ismerni a Facebookra

Még a kék szín is eltűnik az oldalról.

Megint komoly változások várhatók a Facebookon - ez derült ki a közösségi oldal F8 névre keresztelt fejlesztői konferenciáján, mely tegnap este vette kezdetét Mark Zuckerberg előadásával. Mint a 24.hu beszámolt róla , az oldal ismét teljesen átalakul, többek között elveszti a kezdetek óta ismert színét, és hangsúlyosabb lesz a biztonság.

Zuckerberg úgy fogalmazott, hogy egy olyan privát teret, egy virtuális nappalit biztosítsanak az embereknek, ahol csak a felhasználón múlik, hogy kiket enged be oda.

A vizuális megjelenés átalakulása is jelentős lesz: hiszen eltűnik a kék szín, és az egész oldal sokkal világosabb, letisztultabb, kevésbé zsúfolt lesz és jobban átláthatóvá válik.

Új Facebook design
fotó: Facebook

A tartalmakat tekintve is változást terveznek, hiszen a hírfolyam visszaszorul és a hangsúly a csoportokra helyeződik át. A Facebook célja, hogy a felhasználók minél több őket érdeklő csoporthoz csatlakozzanak.

Ezeken túl új funkciók is megjelennek, jön a Facebook Dating és a Secret Crush. Előbbi egy klasszikus társkereső, utóbbinál az ismerősöket lehet listázni aszerint, hogy ki az, akivel esetleg a barátságnál többről is szó lehet - írja az Index .

Alapjaiban újul meg a Messenger is: az ígéretek szerint gyorsabb lesz, kevesebb energiát és memóriát fogyaszt majd, sokkal stabilabb lesz, és jóval több funkciója lesz, mint annak a Messengernek, amit most is használnak az emberek.

Az Instagramot is eléri a változás szele, ugyanis privát lájkszámlálóval fognak kísérletezni, így csak a poszt tulajdonosa látná, hányan kedveltek egy-egy posztot. És nem csak képeket vagy videókat lehet majd megosztani, hanem bevezetik a szöveges posztokat, sőt lehet rajzolni is.

A Facebook átalakulására sokat nem kell várni: az Egyesült Államokban már mindenkinek a megújult közösségi oldal jelenik meg, az elkövetkezendő hetekben pedig a világ minden pontján láthatóvá válik a változás.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra