NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Az U21-es Eb résztvevői nem találkozhatnak senkivel, az M86-oson rendőrök kísérték a buszaikat

Csütörtök este lesz az első szombathelyi mérkőzés, az MLSZ szigorú szabályokat vezetett be.
"A két buszt két rendőr autó kísérte, egy előttük, egy utánuk. 2021.03.24 17:15 körül hajtottak fel az M86-os gyorsforgalmi útra Tompaládony irányából Hegyfalunál, majd a rendőrautók beálltak a 2 sáv közepére így megakadályozva a buszok előzését, vélhetően azért, hogy senki se láthassa, kik utaznak azokon.

A rendőrautók végig a két sáv közepén haladtak egészen Szombathelyig, majd a Zanati úti felüljárónál a Söptei út felé fordultak, végül a Metroá-körforgalomnál a belváros felé vették az irányt, én más irányban haladtam tovább" - írta levelében olvasónk, aki kíváncsi volt rá, vajon kik utazhattak a buszokon.

Minket is kíváncsivá tett az ügy, így a rendőrséghez fordultunk, ahol közölték: a rendőrségi kíséret az U21-es labdarúgó Európa-bajnoksággal volt összefüggésben.

Több a biztonsági őr a kerítés mögött
fotó: Mészáros D. Zsolt

Mint nemrég írtuk

03.23. 17:01

Járvány ide vagy oda, csütörtökön kezdődik Szombathelyen az U21-es foci EB

/ sport 7 hsz. /
Meg is jelent egy látványos promóvideó, amiben sok ismerős helyszín feltűnik.
, itt van az U21-es labdarúgó Európa Bajnokság, aminek Szombathely az egyik helyszíne; egészen pontosan a Haladás stadionja. Összesen négy meccset játszanak itt, az elsőt éppen ma, március 25-én, csütörtökön este. De senki ne induljon el meccset nézni, az EB-t zárt kapuk mögött
03.09. 16:12

A járvány és szigorítások ellenére megrendezik az U21-es foci EB-t, Szombathely az egyik helyszín

/ sport 15 hsz. /
Az időpont: március vége. Az sem befolyásolja, hogy késik a Haladás Sportkomplexum állami tulajdonba adása.
rendezik meg, szurkolókat nem engednek be.

Azért csütörtök délelőtt elmentünk megnézni, mi látszik a biztonsági intézkedésekből, hiszen, ha már érkeztek ide buszok, akkor résztvevők is vannak, első körben valószínűleg szervezők és a lebonyolításban dolgozók.

A hátsó parkoló a vendégeket várja
fotó: Mészáros D. Zsolt

A Rohonci úton nem sok nyomát láttuk egy európai szintű sporteseménynek, talán annyit, hogy a kerítésen belül több a biztonsági ember, és láthatóan feszültebbek is, mint egyébként.

A komplexum mögötti játékosbejárót most őrzik, nem engedik be a kíváncsiskodókat, néhány hete ide kocsival is be tudtunk hajtani. A parkolóból eltűntek a Haladás és a HVSE buszai, némi nyomozás után az uszoda előtt találtuk meg őket.

A Haladás busza a Claudius hotel mellett parkol
fotó: Mészáros D. Zsolt

De sürgés-forgásnak egyelőre nincs nyoma. Közben az MLSZ-től megkérdeztük, milyen óvintézkedéseket vezettek be az éppen tomboló koronavírus-járvány miatt. Válaszukból kiderül, hogy elég szigorúakat, azt is leszögezték, hogy az U21-es Eb szervező bizottsága és résztvevői maximálisan betartják a járvánnyal kapcsolatos kormányzati döntéseket és a járványügyi hatóság előírásait és ajánlásait is.

 • A csapatok és a stábok beutazások előtt 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel utazhatnak Magyarországra, együtt, elkülönítve utaznak, érkeznek.
 • Jellemzően otthoni edzőtáborokból érkeznek a csapatok, ahol előtte illetve az edzőtábor időtartalma alatt is tesztelik a játékosokat és a stáb tagjait.
 • A csapatok “buborékban” tartózkodnak az Európa-bajnokság ideje alatt, busszal szállítják őket a helyszínek között, az edzések és a mérkőzések zárt kapusak lesznek, a szervezők és a delegációk tagjai korlátozott létszámban lehetnek jelen ezeken a helyszíneken a járványügyi szabályok legszigorúbb betartása mellett.
 • Minden résztvevő és szervező kizárólag a reptér, a szálláshely és a stadionok között közlekedhet, szálláshelyeiket csak a mérkőzések, edzések idejére és céljából hagyhatják el, ebből fakadóan a lakossággal nem érintkeznek.
 • A szervezők többsége az ide utazó delegációk, csapatok tagjaival egyáltalán nem érintkezik.
 • Minden mérkőzés előtt legkésőbb 48 órával kötelezően PCR-tesztet végeznek a résztvevő csapatokon, stábtagokon, a stadionokon belül zónákkal választják el őket a nem tesztelt szervezőktől, helyi személyzettől.
 • Mindenhol kordonok vannak
  fotó: Mészáros D. Zsolt

  Szombathelyen egyébként összesen négy Eb-meccs lesz. Három csoportmérkőzés, az első ma, március 25-én, a második március 28-án, a harmadik március 31-én. Egy negyeddöntőt is megrendeznek Szombathelyen, ennek az időpontja május 31.

  A meccsekre tehát nem lehet elmenni szurkolni, viszont az egész Eb-t közvetítik a sportcsatornák.

  Hozzászólások (9)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  lolka: T*ss*k k*cs*t *ssz*sz*dn* m*g*t. * p*sk*s*kn*k m*nny* *d*j*k v*...
  Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
  fucking: N*m t*ll*k *gy b*ll*nty*z*tr* * r*pp*tl*n f*szn*k, d* *tt *sztj*...
  35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
  fucking: *z * j*sk*01 *gy*n*z * f*xk*l*p m*nt *dt01! M* v*n *cs* *l*j*tt*...
  35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
  lolka: *gysz*r m*r *rt*m l* p*ld*k*t, d* l*tsz*k *z *lv*s*s n*m *z *r*s...
  35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
  fucking: T* s*tty* *zt *z *gy Mrd-*t h*nn*n * f*szb*l sz*p*k*lt*d?*z *l*z...
  Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat