NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

A Nagy Tűzoltófiú Mustra 3.

Fuss el véle: véget ér sorozatunk, a Nagy Tűzoltófiú Mustra. No de azért nem eszik ilyen forrón a kását, az utolsó csoport is tartogat meglepetéseket. Íme, az utolsó nap termése.

Az igéző szemű

Major Zoltán 34 éves, 10 éve tűzoltó. Mint elmondta, nem is volt kérdéses, hogy tűzoltónak áll. Mindenképpen szeretett volna édesapja nyomdokaiba lépni, mivel ő is ezt a hivatást választotta. Hét évet töltött vonulósként, jelenleg a műszaki, technikai részen tevékenykedik. Hölgyeim, érdemes megfigyelni ezeket a kék szemeket.

Major Zoltán
fotó: Mészáros Zsolt

A szűkszavú

Egyed László 43 éves, 13 éve tűzoltó. A szűkszavú őrnagy civilként is dolgozott már lánglovagként. S talán az egyik legnagyobb álma vált valóra azzal, hogy hivatásként művelheti ezt a bátor szakmát.

Egyed László
fotó: Mészáros Zsolt

A segítőkész

Göncz Szabolcs 36 éves, 16 éve lánglovag. A lehetőség, hogy tűzoltónak álljon, elmondása szerint csak úgy adódott, ismerőseitől, barátaitól hallott róla. Szabadidejében jégkorongozik és edzősködik. Mindenesetre Szabolcs is kiérdemelte, hogy a legkékebb szemű tűzoltók táborában kapjon helyet.

Göncz Szabolcs
fotó: Mészáros Zsolt

A változatosságra vágyó

Papp László 29 éves, jelenleg főtörzsőrmester. Mindig is tetszett neki ez a bátor szakma. Amit a legjobban élvez ebben a hivatásban az, hogy minden napja más és más. László testén egyébként egy tetoválás is díszeleg, melyet még katonaként varratott magára. Azt, hogy a zöldes-barna szemű, sármos fiatalember-e a legszexibb lánglovag, mindenki döntse el. Egy biztos, az esélye meg van erre a címre.

Papp László
fotó: Mészáros Zsolt

Az adrenalinra vágyó

Borbás Tamás 30 éves, több mint egy éve tűzoltó. Nem csak ő adrenalinfüggő a családban, öccse is ezt a szakmát választotta. Tamás nem szégyenlős, kérésünkre megmutatta teste egyik büszkeségét. Egy tetoválást, amely egy bohócot ábrázol.

Borbás Tamás
fotó: Mészáros Zsolt

A mély vízben is úszó

Pék Zoltán 35 éves, 3 éve tűzoltó. Mint mondja, mindig is ezt szerette volna csinálni. A legemlékezetesebb napja az első szolgálata volt, ugyanis már ekkor mély vízbe dobták. Kapásból három tűzesethez riasztották.

Pék Zoltán
fotó: Mészáros Zsolt

A varázslatos barna szemű

A 32 éves Ilniczki Miklós másfél éve tűzoltó. Megtetszett neki ez a szakma, s hogy minden nap új és új kihívásokkal kell szembenéznie.

Ilniczki Miklós
fotó: Mészáros Zsolt

A fiatal romantikus

Fiatal kora ellenére Szabó Ferenc (28 éves) már négy éve oltja a lángokat. Mint elmondta, szép hivatásnak találta a tűzoltóságot, a csapatot is ismerte már, ezért jelentkezett anno lánglovagnak.

Szabó Ferenc
fotó: Mészáros Zsolt

A tapasztalt

A 30 éves Iker Imre már 10 éve tűzoltó. A szőke hajú fiatalember számára nem is volt kérdés, hogy ezt a szakmát választja. Mivel édesapja is lánglovag volt, ezért adta magát a dolog, hogy ezt a szakmát választja.

Kerl Imre
fotó: Mészáros Zsolt

A szabadságkedvelő

Herczeg Péter 33 éves, 2 éve lánglovag. Az őrmester szerint az egyik legjobb dolog ebben a hivatásban, hogy az embernek a munka mellett van szabadideje.

Herczeg Péter
fotó: Mészáros Zsolt

A sármos

A 26 éves Tornai Ede már két éve tűzoltó. Mint azt megosztotta velünk, azért választotta ezt a szakmát, mert rengeteg kihívással találkozik a munka során.

Tornai Ede
fotó: Mészáros Zsolt

A sztorizgató

Kevei Gábor 32 éves, 2 éve tűzoltó. 11 évig önkéntesként szolgált a kőszegi tűzoltóságon. Ezért egyértelmű volt, hogy megpróbálja hivatásosként űzni ezt a szakmát. Gábor egyébként ezekből az időkből emlékszik vissza az egyik legviccesebb akciójukra. - Néhány háznyira a tűzoltóságtól kaptunk egy riasztást. Sajnos, nem tudtuk pontosan, hogy hol, s először egy másik lakásba rontottunk be. Természetesen a hibát helyre hoztuk, s eloltottuk a tüzet - mesélte Gábor.

Kevei Gábor
fotó: Mészáros Zsolt

A szűkszavú

Kiss Attila 34 éves, 11 éve tűzoltó. A bátyja ösztönözte arra, hogy legyen tűzoltó, ugyanis ő is itt dolgozott.

Kiss Attila
fotó: Mészáros Zsolt

Az eligazolt

Nagy Imre 36 éves 12 éve tűzoltó. Korábban határőrként is dolgozott már. Mindenképpen szeretett volna olyan szakmát, ahol nap mint nap kihívásokkal találkozik. Imre egyébként készségesen eleget tett kérésünknek, s lefotózhattuk állát. Saját bevallása szerint is neki a legérdekesebb ez a testrésze.

Nagy Imre
fotó: Mészáros Zsolt

A hasznos

Örkényi István 38 éves, 12 éve lánglovag. Mint mondta, mindenképpen olyan szakmát szeretett volna választani, ahol hasznosnak érzi magát és valami jót tehet. A tűzoltóság volt a legkézenfekvőbb.

Örkényi István
fotó: Mészáros Zsolt

Kapcsolódó

2010.11.08. 10:31

A Nagy Tűzoltófiú Mustra 2.

/ könnyű gal. 4 hsz. 1 kapcs. /
Szinte futótűzként terjed a Szombathelyi Tűzoltóságon előző látogatásunk. Nem titkolt szándékunk volt ezelőtt is és most is, hogy felkutassuk a legsármosabb lánglovagot. Íme a második nap termése.

2010.10.07. 13:06

A Nagy Tűzoltófiú Mustra 1.

/ életmód gal. 5 hsz. /
Kinek a kékszemű, kinek a barna. Kinek az izmos, kinek a szálkás. Legyen bármelyik is, azt mondják, a nők bomolnak a tűzoltókért. Megnéztük hát, hogy Szombathelyen milyen a felhozatal lánglovagokból.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Thom: K**g*sz*t*s: M*ndj*k *ng*m *z s* z*v*r, h* * sz*k* *gy*n *gy m*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacs_ugynok: N*, s*k*r*lt m*gn*zn*m. M*ndj*rt *z *ls* d*l*g, "Sz*mb*th...
Korai kampányvideóval gyúr a nagy összecsapásra a szombathelyi Fidesz
Thom: M*ndj*k *z * k*l*nbs*g, h*gy * f*t*r *lt*lt 2 p*rc*t *z *d*tt c*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Thom: * b*sz*s*k*t *nk*bb n* *ml*g*sd, *z*kn*k n*m *z * d*lg*, h*gy p*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Pistike39: *gy p*c*t h*t*l*sbb f*rr*s sz*r*nt 27 gy*r*k v*n k*rh*zb*n! *z ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt