NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Tűzoltó testvérpár élesztett újra egy idős férfit Sárváron

Sikeres újraélesztést hajtott végre március huszonnegyedikén reggel a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság két tűzoltója: a laktanya mellett lévő buszpályaudvaron lett rosszul egy idős ember, a segítségére siető testvérpár a parancsnokságon elhelyezett félautomata defibrillátorral mentette meg a férfi életét.

Pénteken reggel a sárvári buszpályaudvaron várakozó emberek között lett rosszul egy idős férfi, a közeli büfé tulajdonosa észrevette, hogy baj van, és azonnal segítséget hívott. A hangos segélyhívást meghallották a szomszédos tűzoltóságon is. Az éppen szolgálatváltást végrehajtó laktanyából egy testvérpár, Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos tűzoltó főtörzsőrmester reagált a leggyorsabban, felkapták a parancsnokságon lévő félautomata defibrillátort és segíteni siettek.

Veiczer Krisztián és Veiczer Vilmos
fotó:

A földön fekvő férfinek ekkor már se a pulzusát nem tudták kitapintani, sem légzést nem tapasztaltak nála, ezért azonnal megkezdték az újraélesztést. A lélegeztetést és mellkaskompressziót követően a félautomata defibrillátor segítségével sikeresen visszahozták az idős embert az életbe. A testvérpár mindeközben értesítette a mentőket, akik néhány percen belül meg is érkeztek. A mentőszolgálat szakemberei stabilizálták a férfi állapotát és kórházba szállították. A gyors segítségnyújtásnak köszönhetően a nyugdíjas férfi túlélte az esetet.

A Veiczerek már gyermekkoruk óta tűzoltók szerettek volna lenni – Krisztián álma 1995. áprilisában, míg öccséé, Vilmosé 2002. októberében vált valóra, most már mindketten a sárvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományában szolgálnak. Veiczer Krisztián gépjárművezetőként és a HUNOR mentőszervezet tagjaként, míg Veiczer Vilmos beosztott tűzoltóként őrzi a város biztonságát.

A halálom óta nem gyújtottam rá

2011-ben egy olyan nagypapával beszélgettünk, akit Szombathely egyik forgalmas útja mellett élesztettek újra. Az írás ide kattintva

2011.01.21. 12:29

A halálom óta nem gyújtottam rá

/ sokkoló 6 hsz. 1 kapcs. /
A mentők hosszan küzdöttek az életéért és sikerrel jártak. Van élet a halál után, és a palacsintasütés is belefér, ha időben érkezik a segítség.
olvasható.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: "T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k f*jl*d*s*k*t b*f*...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
duehebdud: N*gy*n s*jn*l*m *z*k*t, *k*kn*k *z *z*m*ny*g *r*r*l * l*x*s j*t ...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
duehebdud: T*lj*s m*rt*kb*n *gy*t *rt*k v*l*d. *z *t *s t*rm*f*ld k*z*tt *...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: *k*n*k "*tl*g*s" * k*r*s*t* (n* m*nj*nk b*l* m* *z *tl*g...
Soha nem volt még ilyen drága a benzin Magyarországon
joska01: H*ly*s! J* d*nt*s! *llj*nk k* * j*g**nk*rt!...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta