NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Tüntetést szervez hétfőre a Momentum a Pegasus-ügy miatt

„Ez az elmúlt tíz év legsötétebb ügye, amibe a kormánynak bele kell buknia” – írja Fekete-Győr András.

Ne hagyjuk, hogy a magánéletünket is ellopják! Közös tiltakozás a lehallgatás ellen! – ezzel a címmel hirdették meg a Facebookon azt a tüntetést, amit a Terror Háza elé szervez a Momentum július 26. hétfő este 6 órára. A Pegasus nevezetű kémszoftver miatt szervezett tüntetéshez több ellenézki párt is csatlakozott.

A tüntetést Fekete-Győr András, a Momentum elnöke is beharangozta vasárnap a Facebook-oldalán, mert mint írja, „ez az elmúlt tíz év legsötétebb ügye, amibe a kormánynak bele kell buknia”. Ahogy azt az eseménynél is írják, a kormány közel 300 magyart figyel meg a Pegasusszal, köztük ellenzéki politikusokat, újságírókat és általuk veszélyesnek vélt vállalkozókat.

„Ez a történet a rendszerváltás utáni magyar politika legsötétebb fejezete, hiszen az újságírók, ellenzéki politikusok, üzletemberek, aktivisták lehallgatása a legkeményebb pártállami időket idézi. Nem tűrjük, hogy a magyar embereket a saját országukban a saját kormánya kezelje bűnözőnek és terroristának!” – írják.

fotó: Facebook/Ne hagyjuk, hogy a magánéletünket is ellopják! Közös tiltakozás a lehallgatás ellen!

Egyébként az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is hétfőn ül össze a Pegasus-botrány miatt, az LMP vasárnap kiadott közleménye szerint pedig „a kormány felelősségének beismerésével érne fel, ha a Fidesz nem venne részt az ülésen”.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülését egyébként az ellenzék kezdeményezte, hogy kiderüljön, kik és milyen célból használták a kémszoftvert az elmúlt években. Emellett azt is tudni szeretnék, hogy jelenleg is folynak-e lehallgatások a kémszoftverrel – írja a 444.

Hozzászólások (23)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés