NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Titokzatos szélsőjobbos szervezkedik a szombathelyi tüntetés ellen?

Ugyanarra az időpontra szervez kormányellenes tüntetést, és szidalmazza az eredeti szervezőket.

Először értetlenül álltunk azelőtt, hogy a Facebookon két időpont is kering a következő szombathelyi kormányellenes demonstrációról. Mindkettőt a Facebookon hirdetik, van egy olyan, ami november 17-én, 18 órára, a városháza elé hívja a szimpatizánsokat. És van egy amelyik szintén tüntetést hirdet november 17-re , de 17:30-ra, és az adóhivatal Petőfi úti épülete elé.

Ragaszkodnak a civil résztvevőkhöz

Mivel a kettő szemmel láthatóan üti egymást, utánajártunk, mi is történik itt. Nem tartott sokáig kideríteni, hogy a városháza elé szervezett demonstráció mögött a V mint Vas Facebook-közösség áll, ők azok, akik az október 30-i, netadó elleni, sikeresnek mondható tüntetést

2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!
szervezték.

Ennyien voltak a szeptember 30-i tüntetésen
fotó: Bonyhádi Zoltán

Az oldalra küldött üzenetünkre hamar választ kaptunk, Szolga-Tőkés Levente hívott bennünket. Elmondta, ők a tisztességes, demokratikus jogállamért tüntetnek, a Facebookon létrehozták a V mint Vas közösséget , és a tüntetés eseményének is külön oldalt nyitottak. Hangsúlyozta, civil kezdeményezésről van szó, az első demonstráción sem vettek részt pártok, most sem engedik oda őket.

Szolga-Tőkés, persze, tudott a másik kezdeményezésről, hiszen a másik, Petőfi utcába tervezett tüntetést az ő oldalaikon is reklámozták. Mint mondta, nem ismeri a kezdeményezőt, nem tudja az igazi nevét sem. Szerinte először Horvát Roland néven szólt hozzá az ő oldalaikhoz, de később új nevet váltott, Csepregi Rolandra. Szolga-Tőkés biztos abban, hogy egyik sem a valódi neve.

Hamis profil?

Elmesélte, hogy privát üzenetekben gyalázza az eredeti tüntetés szervezőit, Fidesz-bérenceknek, lefizetett árulóknak nevezi őket. Szolga-Tőkés felhívta a figyelmünket arra, hogy a Csepregi-profil alatt hónapokkal ezelőtt rengeteg jobbikos és kurucinfós megosztás jelent meg.

Azt senki sem állítja, hogy mindezek mögött a Jobbik állna, valószínűbb, hogy ez egy magán- vagy kiscsoportos akció, akik rá akarnak szállni az országszerte élénkülő tüntetésekre. Persze, megpróbáltuk megkérdezni Csepregi Rolandot, a Facebookon küldött üzenetünkre azonban egy nap alatt sem érkezett válasz.

Azt sem tudjuk, mennyire lesz sikeres szervezői munkája, az biztos, hogy a korábbi tüntetés szervezői november 17-én, 18 órára a városháza elé várják az Orbán-kormány politikája ellen tiltakozókat. Cikkünk írásának pillanatában erre az eseményre 118-an ígérik megjelenésüket, a Csepregi-féle, Petőfi utcai demonstrációra 50-en.

Kapcsolódó

2014.10.30. 17:50

Így álltak ki a szombathelyiek az internetadó ellen: jó hangosan

/ közélet 68 hsz. /
Munkatársaink a helyszínen izzítottak stílszerűen Facebook Messengert és Gmailt, hogy mi itt a stúdióban élőben figyelhessük a történéseket. Szöveg, képek, videó!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

busman: * 7. p*ntr* r**g*ln*k: *n n*m f*z*t*m *z*k*t. M*n*szt*r*ln*ks*g*...
2022-ben sem adja vissza a településeknek a kormány a gépjárműadó-bevételeit
joska01: N*gy*n j* l*sz! K*sz*nj*k,n*gy sz*ks*g v*lt m*r r*!...
Május végére elkészül az M8-as Vasszentmihály és Rábafüzes közti szakasza
busman: Ksh sz*r*nt 2016-b*n *s k*sz*lt * k*v*d. *rd*kl*dn*k: m*rr* j*rt...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: ...m**l*tt *nb*r*sk*d*s l*sz *tt! ...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat
fgzb: *lm*h*tn*l m*r * j* b*d*s p..cs*b*!...
Kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást egy javaslat