NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Bizottságok tárgyalják a városi Trianon-emlékhely ügyét (Közlemény)

A közelmúltban Szombathelyen, a Vas Megyei Önkormányzat tulajdonában - a Markusovszky kórház kezelésében – lévő Honvéd utca 7. szám melletti telken Trianon-emlékhelyet alakítottak ki. A vonatkozó hatósági előírások szerint, mivel az emlékmű magassága a talapzatával együtt sem ér el három métert, a magánkezdeményezésben megvalósuló emlékhelyhez nem kellett építési engedélyt kérni, és bejelentési kötelezettségük sem volt az emlékhelyet létesítő magánszemélyeknek.

Az ügyben egyedül a tulajdonosnak, vagyis a Vas Megyei Önkormányzatnak volt lehetősége az építést engedélyezni, avagy azt megtagadni.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata már korábban elkezdte annak vizsgálatát, miként lehetséges egy minden szempontnak megfelelő önkormányzati emlékhelyet kialakítani a város területén. Az önkormányzat kulturális és sportbizottsága májusban és szeptemberben is foglalkozott az üggyel.

A bizottság megállapította, hogy Szombathelyen több olyan park, lezárt temető is található, ahol méltó módon lehet Trianon-emlékhelyet létesíteni. A helyszín kiválasztása során arra is figyelemmel kell lenni, hogy az emlékmű környezete nagy létszámot vonzó rendezvény megtartására is alkalmas legyen.

A nagy körültekintést, alapos előkészítő munkát igénylő vizsgálat után a későbbiekben - a bizottsági tárgyalások után - a közgyűlés dönt arról, hol és mikor lesz Szombathelyen felállítva a városi Trianon-emlékhely.

Szombathely Megyei Jogú Város önkormányzata

Kapcsolódó

2011.09.15. 08:20

Épülget Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye

/ közélet gal. 7 hsz. 1 kapcs. /
Büszkén áll Szombathely első magán Trianoni Emlékhelye: kereszttel és turulmadárral, egy belvárosi házfal tövében. Az 56-os Nemzetőrség pincéjében meglátjuk a folytatást: egy hősi emlékművet. - Csak épp területhasználati engedélyük nincs.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

jobboldal: Sz*nj*t*k *z *g*sz! ...
Az Egyesült Államok alelnöke kiment a Pride-ra
jobboldal: 17 -*s! M*jdn*m *ls*rt*m m*g*m. D* m**rt k*ll *j*bb *lt*s *m*k*r...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
Katka: M*gt*n*lt*d * f*d*sz l*ck*t? ...
Pfizer és Moderna: a vártnál több a szívizomgyulladás a fiatal férfiaknál
miki1950 : V*l*b*n n*ncs*n*k *gysz*r* h*lyz*tb*n, d* n*m cs*d*, h*sz*n *ly*...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
Katka: M**rt n*m k*r*lt v*ssz* * k*t p*ng p*ng *szt*l? K* ny*lt* l*?...
Ez nagyon menő! Jó hely lett Szombathely szívében a felújított sportliget