NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Trafikmutyi: öt trafik a szombathelyi városi képviselő anyjának

Az öt trafikot elnyert cég egyik tulajdonosa Szakács Dávid édesanyja, a másik egy körmendi Fidesz-aktivista. (Frissítve.)

Úgy tűnik, négy hónappal a trafikpályázatok eredményhirdetése után is kerülnek elő újabb érdekes információk. Áprilisban mi is leközöltük

2013.04.23. 18:17

A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

/ közélet 30 hsz. 2 kapcs. /
Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.
, hogy Szombathelyen kik nyertek trafikot, de akkor a nyertes cégeket nem vizsgáltuk. Így azt sem, hogy kik a tulajdonosaik, és hogy mikor alakultak.

Tudtak valamit

Most viszont rábukkantunk a szombathelyi székhelyű Vasi Tobago KKT.-ra. (A KKT. kereskedelmi közkereseti társaságot jelent.) A cég öt trafik koncesszióját nyerte el még áprilisban, és ezeket már meg is nyitotta. Mégpedig a legforgalmasabb helyeken. Ők nyitottak trafikot a Zanati úti Tesco hipermarketben, az oladi kis Tescónál, a 11-es Huszár úti Spar üzletnél, az Ady téren a Romkert Disco épületének sarkán, és a Körmendi úti OMV benzinkúton.

Szakács Dávid a közgyűlésben
fotó: Vágvölgyi Bálint

A cégnek két tulajdonosa van, köztük Szakácsné dr. Csordás Ildikó, aki nem más, mint Szakács Dávid, fideszes városi képviselő, a pénzügyi gazdasági és jogi bizottság elnöke, civilben a Vasivíz Zrt. jogtanácsosának édesanyja. A másik tulajdonos a körmendi Meskó Bálint, aki a Fidesz körmendi tagozatának tagja.

A hivatalos céginfó szerint a Vasi Tobago KKT.-t tavaly december 7-én jegyezték be, fő tevékenységi köre dohánykereskedelem, további tevékenységei leszűkülnek az ital, az újság és a papíráru kereskedésére. A nemzeti dohányboltokról szóló törvényt tavaly szeptemberben fogadták el, a trafikpályázatokat december 15-én írták ki.

Van egyébként egy másik, ehhez majdnem mindenben hasonlító cég Szombathelyen, a TABU-Tabak KKT. Ezt a KKT.-t is tavaly december 7-én jegyezték be, fő tevékenységi köre a dohánykereskedelem, mellette ital-, újság- és papíráru kereskedéssel foglalkozik. Két tulajdonosa van, az 1980-ban született Szabó László, és a nála egy évvel idősebb Tóth Júlia. Ez a cég is öt trafikot nyert el Szombathelyen.

Vagyis mindkét cég tulajdonosai trafikműködtetésre alapították a cégeiket, mégpedig a trafikpályázat kiírása előtt. Talán tudtak valamit.

Új információk

A két cég között szinte nem is követhető átfedés van, a Vasi Tobago KKT.-ben alapító tag volt Szakács Marcell, Szakács Dávid testvére, jelenleg Marton Zsolt alpolgármester titkárságán dolgozik, egyébként képviselő a megyei közgyűlésben. Alapító volt Szabó László is, ők ketten azonban februárban kiléptek a cégből, és helyettük érkezett Meskó Bálint és Szakácsné dr. Csordás Ildikó.

És nem máshonnan érkeztek, mint a TABU-Tabak KKT.-tól, amelynek alapítói voltak, Tóth Viktorral együtt. Helyükre a Vasi Tobagóból kilépett Szabó László és Tóth Viktor testvére, Tóth Júlia került. Szakács Marcell és Tóth Viktor el is tűntek a két cégből.

Tehát a rokoni és üzleti kapcsolatok: Szakács Dávid és Szakács Marcell testvérek, édesanyjuk Szakácsné dr. Csordás Ildikó. Tóth Viktor és Tóth Júlia szintén testvérek, ők a megyei ügyvédi kamara elnökének gyerekei. Tóth Viktor és Meskó Bálint már korábbról üzlettársak.

Ez a néhány, a két cég között ide-oda vándorló ember lett a gazdája tíz szombathelyi trafiknak. Bonyolult, valóban.

Kapcsolódó

2013.07.01. 17:10

Megnyíltak a nemzeti dohányboltok - megnéztük őket

/ közélet gal. 25 hsz. 5 kapcs. /
Kinyitottak az új dohányboltok Szombathelyen. A választék még kicsi, csak füstszűrős cigi van és kézzel írt nyugta - tettünk egy kört.

2013.05.07. 07:05

7,5 milliós havi nyereséget is hozhat a trafikpályázat

/ közélet 17 hsz. 7 kapcs. /
Számolgattunk egy kicsit, osztottunk, szoroztunk, összehasonlítunk. És belenéztünk egy trafikpályázatba is.

2013.04.23. 18:17

A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

/ közélet 30 hsz. 2 kapcs. /
Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.

Hozzászólások (37)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: N* m* * br*ssz*l* b*r*kr*t*k p*r*ncs* ?...
Bár találkozott Dobrev Klárával, a szombathelyi polgármester tesztje negatív
Igaz: *z *g*szs*g*gy*t st*d**n*kk*l k*ll k*mp*nz*ln* , *z s*g*t ....
Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion
rheingold1926: H*t *g*n **sztr**b*n t*dj*k, h*gy * ny*j *mm*n*t*s *l*r*s**g n*n...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
Igaz: J*l cs*n*lj*k . *gy k*v*s*bb*n v*sz*k b* h*zz*j*k *zt * n*th*t ....
Ha oda indulna: minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt
Igaz: *z **r*p** Gy*gysz*r*gyn*ks*g t*gj** * gy*gysz*r*p*r m*ff**j*b*l...
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a felmérést, hogy a Szputnyik V megfelel-e az EU szabványainak