NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

A Mutyi Központ nagy kísérlete

A mutyi dübörög, hogy szegény József Attilát, én se hagyjam nyugodni a földben. Másképp fogalmazva, áldom a jó szerencsémet, hogy nem kaptam reményágon trafikot, pedig régi drogos família az enyém. Ükapám még dohányt is rágott, azt köpte bele az osztrák-magyar kiegyezés levesébe, kuruc volt az istenadta, hiába kapta a fizetését Bécsből. Bonyolult idők voltak, a maihoz képest demokratikusak, pedig még nem volt Alaptörvényünk, meg kisasztal se hozzá. Rég volt, igaz se volt.

De az igaz, hogy van az országban kb. hatszáz trafikos, akikkel aztán kicsellózott a Központi Mutyi. Nem árulhatnak ezentúl szupermarketek környékén drogot. Vagyis az unortodox Matolcsy-féle logikát követve, az olyan helyeken, ahol tömegével fordulnak elő az emberek, a szolgáltatást érdemes csökkenteni a nulla szintre, így megerősödnek azok a mutyi testvérek, akiknek a boltjuk hátul, a sarokban van, letakarva ponyvával, mert törvény az törvény, senki fia, vagyis kiskorú sem láthat be a dohány lábai közé.

Persze, most minden mutyi vezér a szivarszobában fossa az okosat, hogy kiderült, kétszázan libazsír állagúvá gazdagodtak, a többi ezerhatszáznak viszont kampó. Szegény Palcsó Tamás, a Mutyi Központ abszolút hallásos tiszta hangú képviselője is, ennek a rossz gazdasági tervezésnek köszönheti átmeneti kudarcát a drogkereskedelemben. Nincs szomorúbb, mint egy becsődölt trafik, vagyis már a gettó rabszolgáiban sem lehet bízni. Képesek fele annyiért a szürke gazdaságból vételezni mindennapi betevőjüket.

Igaz, hogy a cucc nem az igazi, vietnami gyerekek sodorták az orosz dohányt, és a Marlboróhoz annyi köze van, hogy ráírták a dobozra, mindegy, mert az ára ötszá…pakli ötszá, füstöl, és ez is rákot okoz. (Ezért hangsúlyozza Kornai János, hogy a magyar gazdaság szerencséje a szürke és fekete gazdaság, amely ha nem működne, Magyarország azonnal csődbe menne. Persze, az is lehet, hogy Matolcsy titkos Kornai rajongó, és minden erejével azon van, hogy pénzt pumpáljon a szürke zónába?!)

A Mutyi Vezérkar döntött, és társadalmilag kiegyensúlyozó gazdasági kísérletbe kezdtek. Voltak a szivarszobában szép, megható pillanatok is, amikor a CBA tetoválást viselő férfi nem sértődött meg, sőt, honfiúi kötelességének érezte, hogy most ne legyen kivétel az ő boltláncolata sem. Fölállt, mint Széchenyi Pozsonyban, és biztosított mindenkit, hogy egyetlen keresztény trafikost sem fognak az utcán hagyni. A meghitt pillanatban felnyihogott egy ló, angyal szállt el fölöttük.

Azért az jó, hogy a Mutyi-Központ valódi jogászi fellegvár. A koncesszió nem szűnik meg a partra vetett trafikosoknak, perre menni ez ügyben butaság, majd találnak maguknak olyan decens középosztályi helyet, ahol lesz is profit, meg nem is, a lényeg a lojalitás. Trafikos trafikos szemét nem vájja ki, az más kérdés, hogy a bolt átalakítással járó költségeket most lenyelik, mint a békát. A sült békacomb nem is olyan rossz, és bele is fog repülni az ember szájába, ha eleget békemenetel.

Nekem annyira tetszik a mutyi, hogy arra gondoltam, az egyik gyerekemet róla nevezem el. Bakács Mutyi. Lesz neki egy nagy, fényes nemzeti trafikja a megmászhatatlan hegy tetején, ott fog élni önkéntes fogságban 2x2 méteren. A Mutyi alázatos szentje.

Kapcsolódó

2013.11.29. 09:03

Vége a trafikoknak a hipermarketekben és a benzinkutaknál

/ közélet 16 hsz. 1 kapcs. /
Május 30. után nem működhetnek nemzeti dohányboltok ezeken a helyeken. Tegnap jelent meg a kormányrendelet.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"