NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Trafik-ügy: megszólalt az egyik nyertes

A trafikpályázat egyik szombathelyi nyertese küldött szerkesztőségünkbe egy levelet, kérve, hogy tegyük közzé azt. Íme!

A levelet Boda László küldte, akinek felesége, Bodáné Szabó Andrea öt trafikot üzemeltethet. Mint a trafiktenderről írt cikkünkben írtuk

2013.04.23. 18:17

A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

/ közélet 30 hsz. 2 kapcs. /
Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.
:

Ő Szabó Gábor volt polgármester testvére, és Boda László, a BKL könyvkiadó tulajdonosának a felesége.

Boda László dr. Ipkovich György és dr. Nemény András országgyűlési képviselők nyílt levelére
2013.05.03. 13:37

Hende "gimnáziumi osztálytársa felesége nevén 5 pályázatot nyert Szombathelyen"

/ vélemény 9 hsz. /
Nyílt levél Hendének és Puskásnak a tarfik ügyben az MSZP-től.
kívánt reagálni, mivel ők arra utaltak, hogy Boda László egyúttal Hende Csabának a volt osztálytársa, s nem mellékesen az egyik boltjuk előtt tartottak sajtótájékoztatót az ügyben
2013.04.29. 11:56

A trafiktörvény „az államosított korrupció iskolapéldája”

/ közélet 13 hsz. 5 kapcs. /
A szocialisták visszacsinálják az egészet, ha módjuk lesz rá. Szombathelyen a nyertesekről Hende Csaba döntött – hangzott el egy mai sajtótájékoztatón.
.

Igen

Hozzászólás dr. Ipkovich György és dr. Nemény András országgyűlési képviselők nyílt leveléhez

Igen, tudom, hogy nem én lettem megszólítva a 2013.05.04-én kelt nyílt levelükben, de úgy érzem reagálnom kell, mivel burkoltan én is megemlítődök Hende Csaba osztálytársaként. Magamról annyit, hogy immár 18 éve működik szombathelyi vállalkozásként a tulajdonomban lévő B. K.L. Kiadó. Létrehoztunk kb. 140 könyvet, amelyből 30 szülővárosunkkal foglalkozott, reméljük sokfelé sugárzó hatással, és sokféle hasznot is hozva a városnak. Természetesen számos helyi szerzőt kértünk fel, s soha nem néztük politikai hovatartozásukat. Nagyon ritkán, de kaptunk támogatást könyveinkre, jobbról is és balról is. Szerencsére a tisztesség és a minőség volt a fontos, nem a rokonság, barátság, politikai kapcsolat. Örömteli, hogy kiadónk és eddigi tevékenységünk nem politikai szempontok szerint, hanem a szándék és teljesítmény alapján ítélődött meg.

Igen, Hende Csaba osztálytársa voltam a Nagy Lajos Gimnáziumban, miként még harmincan, de iskolatársa is volt vagy 500-600. Kiss Péter volt szocialista miniszter egy évfolyammal fölöttem járt, s történetesen a „Színtiszta Szombathely” c. könyvünket az ő minisztersége idején anyagi támogatással segítette kiadni a város, mivel fontosnak tartotta a 8-18 éves korosztállyal megismertetni Szombathely értékeit. Most akkor vajon mi következik e két információból? Ki-ki gondolja végig! Én azt gondolom, talán nem kell mindenütt összefonódásokat sejteni/sejtetni.

Igen, beadtunk a törvény adta lehetőség szerint öt koncesszióra pályázatot, mivel hosszú távon, a könyvkiadás mellett, családunk számára biztos és tisztes megélhetési forrásnak tartottuk. 18 éves üzleti, és 5 éves kereskedelmi tapasztalatainkra építve szakemberek segítségével komoly és jól kidolgozott pályázatokat, üzleti tervet készítettünk közösen a feleségemmel. Beadtuk őket, nyertünk. A döntési mechanizmusról nincs tudomásunk.

Idézem az Önök meglehetősen rafinált megfogalmazását: „Miniszter Úr gimnáziumi osztálytársa, aki felesége nevén 5 pályázatot is nyert Szombathelyen” . Mit jelent ez? Miről beszélnek? Mi férj és feleség vagyunk, gyerekekkel, s együtt dolgozunk a családért. Feleségem nevén pályáztunk, ugyanis több évig működtettük a Belsikátorban az általa vezetett és sokak által kedvelt gyerekkönyv és édességboltunkat, amely a recesszió miatt veszteségessé vált, és sajnos be kellett zárni.

A koncesszió elnyerése után kihelyeztük rá a feliratot, hogy itt július 1-én nemzeti dohánybolt nyílik. Jóhiszemű, praktikus, de most úgy látom naiv lépés volt részünkről, mivel Önök az üzletünk előtt tartották sajtótájékoztatójukat a trafiktörvényről. Érdekes módon a mi feliratunk mellé pont akkor került ki jónéhány színes plakát is (s ott is maradt, amíg le nem szedtük) igencsak feltűnő „Trafikmaffia” felirattal. E háttér előtt nyilván kommunikációs szempontból nagyon előnyös volt Önöknek beszélni, mi viszont komoly hitelrontásként éltük meg a dolgot. (Most az egyéb jogi kategóriákat ne is említsük.) Pereljünk? Nem tesszük, inkább dolgozni szeretnénk, 8-10 szombathelyi polgárnak munkalehetőséget biztosítani, nem a bíróságra járni. Mindenesetre országgyűlési képviselőként talán nem szerencsés tisztességes helyi vállalkozásokat kétes hírbe hozni. (Ellenőrizhető: 18 éve működünk, sem az államnak, sem a városnak, sem senkinek soha nem tartoztunk.) Maffiózók biztosan nem vagyunk, s azt sem gondoljuk, hogy a koncessziót kapottak között effajta bűnözők lennének.

Boda László

Hozzászólások (19)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Thom: K**g*sz*t*s: M*ndj*k *ng*m *z s* z*v*r, h* * sz*k* *gy*n *gy m*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacs_ugynok: N*, s*k*r*lt m*gn*zn*m. M*ndj*rt *z *ls* d*l*g, "Sz*mb*th...
Korai kampányvideóval gyúr a nagy összecsapásra a szombathelyi Fidesz
Thom: M*ndj*k *z * k*l*nbs*g, h*gy * f*t*r *lt*lt 2 p*rc*t *z *d*tt c*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Thom: * b*sz*s*k*t *nk*bb n* *ml*g*sd, *z*kn*k n*m *z * d*lg*, h*gy p*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Pistike39: *gy p*c*t h*t*l*sbb f*rr*s sz*r*nt 27 gy*r*k v*n k*rh*zb*n! *z ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt