NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Nincs kártérítés, jogszerű a trafikpályázat

Ezt mondta Fónagy János államtitkár az országgyűlésben, miután Ipkovich György erre kérdezett rá. Folytatódik a trafikbotrány.

Éppúgy, mint egy héttel ezelőtt, ma is a trafikbotránytól visszhangzik a Parlament ülésterme. Az ellenzéki képviselők sorra ostorozzák a pályázatot és eredményét, Fónagy János, a fejlesztési minisztérium államtitkára meg sokadszor mondja el ugyanazt, a kormány álláspontja szerint a pályázat jogszerűen zajlott le, nincs semmiféle mutyi, az egész csak az ellenzék politikai hisztériakeltése. És, hogy még nem zárultak le a pályázatok, a koncessziók fele még nem kelt el, és még senkivel sem kötöttek szerződést.

Jégverés utáni kárfelmérés

Tulajdonképpen ugyanezt válaszolta Ipkovich Györgynek (MSZP) is. A szombathelyi képviselő múlt heti felszólalására emlékeztetett, amikor azt szerette volna megtudni, hogy hol és mikor lehet megnézni a pályázati anyagokat. Mint mondta, erre ma kapott egy zavaros választ. Eközben egyre több olyan információ lát napvilágot, miszerint pártpolitikai döntések születtek, amelyek rontják a kormány és az ország jó hírnevét is. Ezért is kellene nyilvánosságra hozni a közérdekű adatokat.

De Ipkovich most kibővítette a kérdését azzal, hogy olyan az egész, mint amikor jégverés után felmérik a károkat. Azt kérdezte, ki kártalanítja azokat a trafikosokat, akik most elveszítik megélhetési forrásaikat. Vannak köztük, akik bíztak a folytatásban, fejlesztettek, hitelt vettek fel, munkavállalókat alkalmaztak. Ők most ellehetetlenülnek, kárt szenvedtek, és még jogorvoslati lehetőségük sincs.

A képviselő megkérdezte, ők kihez forduljanak, válasszák-e a bírósági utat vagy bízzanak abban, hogy a kormány felajánl valamilyen kártérítést.

Akkor sincs kár

Fónagy János ismét elmondta az első bekezdésben már leírtakat, egy kicsit elmúltnyolcévezett is, azzal, hogy most semmi kár nincs, bezzeg az elmúlt nyolc évben jelentős károk voltak, és azóta is várják a szocialistáktól a kártalanítást. Kijelentette, ha lezárulnak az eljárások, akkor a fejlesztési miniszter gondoskodik arról, hogy a dokumentumok a jogszabályi keretek között megismerhetőek legyenek.

Ipkovich hangsúlyozta, a trafikosok állítják, hogy kár érte őket, és a kétezer éve érvényes jogszabályok szerint, ha valaki kárt okoz, akkor annak azt meg kell térítenie. Bejelentette, hogy az MSZP jogorvoslati eljárást indít. Mert a dolog egyszerű, az állam az emberek egy részétől elvett valamit, és odaadta másoknak. Ilyen 70-80 éve nem fordult elő Magyarországon, legutóbb talán akkor, amikor a zsidó vagyonokat vették el. És ez biztos, hogy jogtalan cselekedet.

Fónagy megismételte, hogy nem történt károkozás. Azt senki sem mondta, hogy mindenki nyer, akinek korábban trafikja van, reméli, ők a jövőben is meg tudnak élni ebből a tevékenységből. Megint kijelentette, törvényes volt az eljárás, jogszerűek a döntések, nem lehet károkozásról beszélni, akkor sem, ha egyesek politikai érdekből ezt akarják.

Kapcsolódó

2013.05.01. 14:58

Kattintós térképen a trafikmutyi

/ közélet 3 hsz. 4 kapcs. /
A Trafikmutyi Blog készítette az aktív térképet, ahol szembesülhetünk vele, ki és hol nyert dohánykoncessziót.

2013.04.29. 17:02

Ipkovich belenézne a trafikpályázatokba

/ közélet 6 hsz. 2 kapcs. /
Az MSZP-s politikus az országgyűlésben kérdezte meg, hol lehet ellenőrizni a pályázatok jogszerűségét, és úgy véli, a fideszes cigaretta kevésbé káros.

2013.04.25. 06:59

Kíméletlenül elbántak a régi trafikosokkal

/ közélet 11 hsz. 2 kapcs. /
A pályázaton sikertelen kereskedők zöme kénytelen lehúzni a rolót, sokakra megélhetési gondok várnak.

2013.04.24. 10:55

Rogán munkatársának testvére öt dohányboltot kapott

/ közélet 11 hsz. /
Folytatjuk kutatásunkat a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei után. Van meglepetés.

2013.04.23. 18:17

A kiválasztottak – Ők mérgezhetnek dohánnyal

/ közélet 30 hsz. 2 kapcs. /
Őrző-védő kamara vezetője, kick-boxer a dohánykoncesszió szombathelyi nyertesei között.

2013.04.23. 09:44

Ők árusíthatnak dohányt Vas megyében

/ közélet 11 hsz. /
Tegnap kiderült, kik nyerték a dohányárusítási jogokat. Közöljük a listát, és utánanézünk kicsit az ügynek.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Igaz: N* m* * br*ssz*l* b*r*kr*t*k p*r*ncs* ?...
Bár találkozott Dobrev Klárával, a szombathelyi polgármester tesztje negatív
Igaz: *z *g*szs*g*gy*t st*d**n*kk*l k*ll k*mp*nz*ln* , *z s*g*t ....
Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion
rheingold1926: H*t *g*n **sztr**b*n t*dj*k, h*gy * ny*j *mm*n*t*s *l*r*s**g n*n...
Operatív törzs: El kell halasztani a hétvégére tervezett oltásokat
Igaz: J*l cs*n*lj*k . *gy k*v*s*bb*n v*sz*k b* h*zz*j*k *zt * n*th*t ....
Ha oda indulna: minden Kínába utazó külföldinek kötelező lesz az anális Covid-teszt
Igaz: *z **r*p** Gy*gysz*r*gyn*ks*g t*gj** * gy*gysz*r*p*r m*ff**j*b*l...
Az Európai Gyógyszerügynökség megkezdte a felmérést, hogy a Szputnyik V megfelel-e az EU szabványainak