NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hasznos

Kedden rajtol a Tour de Hongrie - változik a buszmenetrend és lezárások is lesznek

Cikkünkben összeszedtük a versenyről a legfontosabb információkat.

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie 2016. június 28-án kedden prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve, a Szombathely–Fertőd–Keszthely–Siófok–Cegléd–Karcag–Kékestető–Gyöngyös–Budapest útvonalon összesen 740 kilométert tesz meg. Várhatóan 32 ország 96 kerékpárosa áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

Csoportkép az országos sajtótájékoztatóról
fotó: Vanik Zoltán / tdh.hu

A Tour de Hongrie műsorfüzete pdf formátumban ide kattintva letölthető.

Élő, televíziós közvetítés

Magyarországon először közvetítenek élőben országúti kerékpárversenyt.

A Tour de Hongrie az alábbi időpontokban látható a DIGI Sport csatornáján:
2016. június 28., kedd: 16:30-19:30 (DIGI2)
2016. június 29., szerda: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. június 30., csütörtök: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. július 1., péntek: 15:30-17:30 (DIGI2)
2016. július 2., szombat: 12:00-14:00 (DIGI2)
2016. július 3., vasárnap: 12:00-14:00 (DIGI1)

Az élő közvetítéseket az Index.hu oldalán is figyelemmel követhetik a verseny során! A Tour de Hongrie eseményeiről, híreiről, eredményeiről pedig honlapjukon és Facebook-oldalukon tájékozódhatnak. A verseny során az M4 sportcsatorna minden este bővebb összefoglalót sugároz a nap eseményeiről.

fotó: Vágvölgyi Bálint

Változik a szombathelyi buszmenetrend

2016. június 28-án (kedden) 10.00 órától 21.00 óráig

 • a Thököly Imre utcában közlekedő helyi, regionális és szerződéses autóbuszjáratok a Városháza, Aluljáró (Thököly u.) elnevezésű megállóhelyeket, a Rákóczi F. utcában közlekedő helyi autóbuszjáratok a Batthyány tér elnevezésű megállóhelyet nem érintik.
 • A helyi menetrendszerinti autóbuszjáratok – a 6-os, 12-es, 21-es, 30Y-os vonalak kivételével – a Mátyás király u. – Szent Flórián krt. – Hunyadi út útvonalon közlekednek és a Mátyás király utca 10. valamint a Piac elnevezésü megállóhelyeken állnak meg. A 6-os, 12-es, 21-es vonalszámú menetrendszerinti autóbuszjáratok a Rákóczi F. utca – Zrínyi I. utca – Hunyadi út útvonalon közlekednek és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.
 • A 30Y-os vonalszámú menetrendszerinti autóbuszjáratok a Vasútállomás – Szelestey L. u. /Széll K. u. – Petőfi S. u. útvonalon közlekednek és valamennyi kijelölt megállóhelyen megállnak.
 • A regionális és szerződéses autóbuszjáratok az Aluljáró (Szent Márton utca) elnevezésű megállóhelyeken állnak meg. A kellemetlenségért Tisztelt Utasaink türelmét és megértését kérjük!
 • fotó: Mészáros Zsolt

  Forgalomkorlátozások, parkoló- és útzárások 2016. június 28-án, kedden 10.00 és 21.00 óra között

  KÜLSŐ ZÁRÁSOK

 • Kossuth Lajos utca 7. szám előtt a Főtér felé – behajtás csak taxik és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) részére
 • Thököly Imre utca – Rákóczi Ferenc utca körforgalomban a Thököly Imre utca felé
 • Aréna utcában a Zrínyi Ilona utcai kereszteződésben a Thököly Imre utca felé – behajtás csak lakók részére és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak és parkolójába
 • Thököly Imre és Hunyadi János utcai kereszteződésben a Wesselényi, Szent-Márton és a Thököly Imre utca felé – a Szent Márton utcai parkolóból kihajtás a Wesselényi utca felé
 • Király utcában a Szent Márton utca felé (kerékpáros forgalom korlátozása)
 • A versenypálya kiépítése miatt, kérünk mindenkit, hogy ne megszokásból vezessenek! Legyenek körültekintőek és óvatosak, hiszen elsősorban a Thököly utcában a Rákóczi Ferenc utca és Hunyadi utca között a kerékpáros versenypálya építése reggel 7.00 órától folyamatos!

  A külső zárással érintett területeken korlátozottan (ott lakók, dolgozók, árufeltöltés, stb.) a behajtás és a kihajtás engedélyezett 10:00 óráig. Ezt követően, 20:00 óráig a forgalom teljes tiltása van érvényben. 20:00 és 21:00 óra között a ki- és behajtás korlátozottan engedélyezett. 21:00 óra után a versenyhez kapcsolódó forgalmi korlátozások megszűnnek.

  BELSŐ ZÁRÁS

 • Rákóczi Ferenc utcai parkolóból a Thököly Imre utca felé (CAFÉ MÓLÓ mögötti parkolóból kihajtás csak a Rákóczi Ferenc utca felé)
 • Thököly Imre utca felé az Önkormányzati parkolóból a kihajtás tilos
 • Thököly Imre utca McDonald’s mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig az Aréna utca felé
 • Thököly Imre utca Okmányiroda mögötti parkoló – kihajtás 12.00 óráig a Kiskar utca felé
 • Aréna utcában a 8-as számú ház után a Thököly Imre utca felé
 • Király utca sétáló utcai szakasz a kerékpáros forgalom elől lezárva
 • A belső korlátozások 21:00 órakor megszűnnek. A belső zárással érintett területen a taxik (Kossuth Lajos – Bejczy – Thököly Imre – Kiskar útvonalon haladva) és a TdH versenyrésztvevők (csapatautók, szervezők, pályaépítők) kivételével a gépjárműforgalom nem engedélyezett 10:00 és 21:00 óra között (a lezárt területekről a kihajtást a belső zárások felügyeletével megbízottak irányítják)!

  fotó: Garai Antal Atom

  Parkolási korlátozások

 • A Thököly Imre utca mindkét oldalán, a Hunyadi János utca és Rákóczi Ferenc utca között a parkolás tilos! A gépjárművek tulajdonosait a gépkocsikra helyezett értesítések is tájékoztatják.
 • A Thököly Imre utcában az Okmányiroda mögötti parkolóba június 28-án 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, a Kiskar utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos.
 • A Thököly Imre utcában a McDonald’s mögötti parkolóba június 28-án 10:00 órától 21:00 óráig a behajtás tilos. A kihajtás korlátozottan, az Aréna utca felé 12:00 óráig engedélyezett, ezt követően, a verseny végéig a kihajtás tilos.
 • A Szent-Márton utcában a tömbházak előtti nagyparkolóba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás folyamatosan engedélyezett a Wesselényi utca felé.
 • A Szent-Márton utcában a Borostyánkő Áruház előtti parkolókba a behajtás 10:00 óra után tilos, a kihajtás a Wesselényi utca felé 12:00 óráig engedélyezett. 12:00 óra és 19:15 között a ki- és behajtás tilos, 19:15-től a kihajtás a Wesselényi utca felé engedélyezett.
 • A lezárt és nem lezárt parkolókban is működnek a parkolóórák, jegyet a hétköznap megszokott tarifával és időszakban kell váltani! Az útzárak, forgalomterelések, parkolási korlátozások legkésőbb 2016. június 28-án 21:00 órakor megszűnnek

  Hozzászólások (0)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  palig: *ssz*s k*r*kp*r *t *ly*n *l h*ny*g*lt j*rj*t*k *s l*s*t*k h*gy s...
  Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
  miki1950 : *z *lt*l*d l**rt*kk*l m*x. *gy*t*rt*k. V*n*tk*zt*tv* *z *dd*g b...
  Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
  elbandi: *h, h*gyd. *m*g m*gv*n n*k*k * c*rk*sz, *dd*g n*ncs b*j. :) m* ...
  Ellenzéki előválasztás: még nem tudni, hogyan jelentkezhet, aki szavazni akar
  miki1950 : N* b*ntsd, m*rt *g*z*t b*sz*l, m*gh* f*lt*t*l*s m*db*n *s m*ndj*...
  Rusvai szerint hamarosan visszatérhet a kötelező maszkviselés
  elbandi: v*gy n*m k*n* * f*csk* f*szk*k*t l*v*rn*... :/...
  Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri