NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Tóra és Chagall - Őszi Zsidó Esték Szombathelyen

Október 9-én újra startol a szombathelyi zsidó szabadegyetem, Őszi Zsidó Esték címmel.

Immár ötödik alkalommal állnak az előadók a szombathelyi pódiumra, a Batthyány téri Bernstein Béla Kulturális Központban. A Holokauszt 70. évfordulója kapcsán a szervezők idén az előadássorozatot az emlékezés köré összpontosították.

Konrád György az Őszi zsidó esték vendége
fotó: Bonyhádi Zoltán

A közös visszaemlékezésben részt vesznek katolikus, evangélikus és református egyházi képviselők is, és elmélyülhet a közönség az elmúlt 100 év történéseiben a zsidó identitású írók, költők, illetve iparosok, kereskedők életén keresztül is. A zsidó vallás liturgiájában a Tóra örömünnepén is lehetőség lesz részt venni, valamint ismét előad Schőner Alfréd főrabbi a november végéig, csütörtökönként jelentkező előadás sorozatban.

További információ, jelentkezés a Szombathelyi Zsidó Hitközség honlapján (www.szombathelyizsidohitkozseg.hu).

Előadások

Október 9. csütörtök 17.30 – Mayer László levéltáros „Zsidó kereskedők 100 éve”

Október 16. csütörtök 17.30 – Vasadi Péter tanár „A Tóra – a folytonosság szimbóluma” – Szimchat Tora, ünnep és előadás

(Október 23. nemzeti ünnep)

Október 30. csütörtök 17.00 (!) –Prof. dr. Schőner Alfréd főrabbi,az ORZSE rektora „A szabadság gondolata Marc Chagall (Moishe Segal) művészetén keresztül”

November 6. csütörtök 17.30 – Jakab Bálint református lelkipásztor „Míg ló lesz, Móric is lesz, s míg Móric lesz…” Zsidóság a református emlékezetben

November 13. csütörtök 17.30 – Gregersen Labossa György evangélikus lelkész „Sztehlo Gábor öröksége”valamint „SZTEHLO a hit ereje” című film bemutatása, az alkotókkal

November 20. csütörtök 17.30 – Kovács Ágnes irodalomtörténész „Az önmeghatározás dilemmái: Zsidó identitás az irodalomban”

November 27. csütörtök 17.30 – Simon Ferenc esperes, az ausztriai magyarok főlelkésze „Ha mégis kérkednél, tudd meg: nem te hordozod a gyökeret, hanem a gyökér téged.” Róm 11,18 – A keresztény-zsidó párbeszédről

Az előadások helyszíne: Szombathely, Batthyány tér 9. sz. alatt (Szombathelyi Zsidó Hitközség Bernstein Béla Kulturális Központ I. emeleti nagyterme) (A programváltozás jogát a szervezők fenntartják!)

Jelentkezés résztvevőnek:

A szabadegyetemi előadásokon való részvétel csak előzetes regisztráció és annak a szervező részéről történő visszaigazolása alapján lehetséges.

A regisztrációkor felajánlott szektorok közül kiválaszthatja, hogy hol szeretne helyet foglalni. Érkezéskor az adott szektoron belül rendelkezésre álló helyek közül bármelyiket választhatja. A részvétel további feltétele az előadásokra megállapított hozzájárulás befizetése, melynek összege 4.000 Ft/fő. A befizetés mind a 7 meghirdetett előadás látogatására jogosítja a résztvevőt = bérlet.

A regisztráció az alábbi linken elvégezhető (angol nyelvű felület, email cím és nyomtató szükséges): zsidoestek.eventbrite.com

Személyes regisztrációra és készpénz befizetésre az Iseum Tours Utazási Irodában van lehetőség (Szombathely, Thököly u. 32. B/1 (Zeneiskola mögötti parkoló, balra a második udvarban), hétfő-péntek 10-15 óra között, telefon: 94/510-791). A hozzájárulás befizetése készpénzben vagy átutalással, illetve nem Szombathelyről: bármely Sberbank (volt Volksbank) fiókban a Szombathelyi Zsidó Hitközség 14100172-82277049-01000000 számlára; közlemény: adomány és a jegyen szereplő név.

Egy alkalomra szóló részvétel (alkalmi jegy) hozzájárulása 1.000 Ft/alkalom/fő, azonban erre csak akkor van lehetőség, ha bérletben regisztrált résztvevők létszámán felül marad szabad hely. Az egy alkalomra szóló jegy érkezéskor a helyszínen váltható meg.

A regisztráció és a befizetés határideje: 2013. október 7. (kedd).

Kérjük az előadás időpontja előtt 10 perccel érkezni! Az előadások időtartama kb. 90 perc, szünet nélkül.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst
StarMan: H* n*m tr*f*, n* *rj*n*k v*cc*k*t. L*gy *s*csk*, 1 h*t*n *t t*rt...
Nem tréfa: 110 km/órás széllökések és jégeső jön
StarMan: H*ly*kn*k: k*r*s*b*n m*gt*l*ln* *z *rv*s* sz*kl*p*k*t. J*v*sl*m ...
Nagyon csúnya hírek érkeztek a delta variánsról
StarMan: J*gs*mv*n*k. * k*r*kp*r*s t*k*r*dj*n m*nd*nh*nn*n....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút