NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Tojásvadászat a Kámoni Arborétumban és locsoló tűzoltók

Kétszer is kutathattak álcázott tojások után a gyerekek a Kámoni Arborétumban. Az eső megkegyelmezett nekik. A hosszúperesztegi tűzoltók viszont nem kegyelmeztek a hervadó nőknek.

Az esős idő miatt elmaradt a hétfő délelőttre tervezett tojásvadászat a Vasi Múzeumfaluban. Délutánra viszont a Kámoni Arborétumba is hirdettek gyerekprogramokkal egybekötött édességkeresést. Miközben 14 óra előtt Szombathely határában felhőszakadás-szerű eső esett, addig az arborétumnál sütött a nap. Emiatt sok gyerkőc érkezett, akik a bejáratnál kapott tojásgyűjtő zsákkal várták a vadászat kezdetét.

Indul a vadászat
fotó: Tánczos Mihály

Az idén is szemtanúi voltunk egy érdekes közjátéknak. Miközben a szervezők a rejtekhelyül szolgáló terület kijelölésén dolgoztak, addig egy felnőtt a hátuk mögött nekiállt a gyerekeknek elrejtett édességek begyűjtésének, lelkesen szórta a tojásokat a táskájába. A szervezők nyomatékosan megkérték az asszonyt, hogy hagyja el az arborétumot.

Egy nem megfelelően álcázott tojás
fotó: Tánczos Mihály

A nagyobb gyerkőcöknek szervezett két tojásfutam végül rendben lezajlott. A gyerekek hatalmas lendülettel keresték a rejtett, álcázott finomságokat. Volt, amit odúban találtak meg, más tojások levelek alatt lapultak. Akadt egy varázsbokor is, ahova azokat a gyerekeket terelték a szervezők, akik nem találtak egyetlen tojást sem. A csodás növény alatt valahogy mindig lapult egy-egy tojás, amit a kicsik örömmel fedeztek fel és így senkinek nem kellett tojás nélkül távoznia.

A tojásoknak nem volt esélyük a startjelre váró gyerekekkel szemben
fotó: Tánczos Mihály

Közben a látogatóközpontban is zajlott az élet. Ügyességi feladatok, kézműves foglalkozások foglalták le a gyerekeket, aki pedig elfáradt, az a mesenéző teremben pihenhette ki a napot. (Itt apukákat is láttunk, akik a zsivaj elől ide menekültek.) Képgalériánk a Kámoni Arborétumban készült.

A húsvét nyúllal az igazi
fotó: Tánczos Mihály

Nő nem maradt szárazon

A hosszúperesztegi tűzoltóknak az idén is több hervadásos esetnél kellett beavatkozniuk. A férfiak hősies küzdelem árán megállították a folyamatot és legalább egy évig elérték, hogy az érintett hölgyek ne hervadjanak el. A helytállásért puszi, sütemény és tojás volt a jutalom.

Olvasónk, Dénes Bálint fotói. Köszönjük!
fotó: Olvasói fotó: Dénes Bálint

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

elbandi: *m*nny* m*ll*kh*t*st t*l*lt*k, cs*d* h*gy m*g *l*nk!!! :D...
Az Astra Zeneca új mellékhatását közölte az Európai Gyógyszerügynökség
miki1950 : *m*ll*tt, h*gy K*rt*sz n*m *ll m*ssz* * v*l*s*gt*l, l*tn* k*ll, ...
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre
oszto: M*dzs*rt n*m *rt*tt v*ln* m*ll* *rn*. Cs*k h*gy t*lj*s l*gy*n....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
oszto: M*st *s. *ccs* *ng*z*k j* h* v*nn*k....
Magyar-osztrák határ: Lassan tönkremegy a Népek Barátsága emlékhely
belabo: *nn*k *d*j*n *z**r* f*lsz*b*d*t*s*r* *s gy*jt*tt*k M*gy*r*rsz*g*...
Rengeteg pénzt gyűjtöttek Jakab Péternek