NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Több városban is gond lehet a sürgősségi osztályokon

Az orvosok kisebb-nagyobb csoportjai nem akarják aláírni az új szolgálati jogviszonyon alapuló szerződésüket.

Ez veszélyezteti az ellátást is, hiszen ha ez nem történik meg március elsejéig, akkor azzal automatikusan megszűnik az alá nem írók munkaviszonya - hívta fel a figyelmet mai cikkében a Népszava . Az orvosok egy része arra panaszkodik, hogy még mindig nem ismerhették meg a rájuk vonatkozó ajánlatot, más részük pedig arra, hogy már tudják, az új megállapodás szerint nem kaphatják meg az extra díjakat.

Hétfőn késő délután a Debreceni Klinikai Központhoz tartozó traumatológiai centrum orvosai követeltek azonnali egyeztetést az intézmény vezetőitől, de itt azóta megoldódott a probléma. A debrecenihez hasonló tartalmú ultimátumot fogalmaztak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktató Kórházak általános sebészei, szülész-nőgyógyász orvosai, traumatológusai és urológusai is, valamint a lap szerint "forronganak a sürgősségi osztályokon dolgozók" Szolnokon, Zalaegerszegen, Szekszárdon, Szegeden is.

Elsősorban azt kifogásolják, hogy a szerződésekben nincs nevesítve semmilyen, a sürgősségi munkát ösztönző, támogató pótlék. Miután ezek a plusz juttatások, úgy tűnik, elvesztek, a külsős orvosoknak sem vonzó a sürgősségi ügyelet. Itt egy nettó ötezer forintos ügyeleti órabérről van szó, amit szeretnének a továbbiakban is megkapni - derült ki egy érintett szavaiból.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: L*dl *z *v *ly*n-*ly*nj*. P*ff*szt*tt zs*mly*,k*fl* *m* *z *tk*s...
Nagyot drágult a szombathelyiek kedvenc kenyere
miki1950 : * c*g*ny -h*z*g b*nd* v*ssz*cs*mp*sz* * r*g*sztr*c**t. *n t*t*r...
Ismét meghosszabbodik az oltási akció - Vas megyei helyszínek és időpontok
Safranek Úr: M* * b*j * F*rr*s*t*s k*ny*rr*l? * sz*ntg*tth*rd* *z*m *st*n* 2 ...
Nagyot drágult a szombathelyiek kedvenc kenyere
Fater: D* n*k*m n*ncs*n sz*k*ll*m l*g*l*bb, d* v*g *z *gy*d, t*tsz*k. :...
Kásler szerint december második hetében várható a járvány tetőzése
Fater: *s t*nyl*g. :DDD...
Kásler szerint december második hetében várható a járvány tetőzése