NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Savaria Karnevál 2019

A biztonság kedvéért több császár is felvonul majd az idei Savaria Karneválon

Jordán Tamás ismét Claudius császár bőrébe bújhat, mellette pedig biztosan lesz még három másik császár is, de az ő kilétüket még homály fedi.

397 program, 9 fő helyszín, 22 kísérőhelyszín, 33 borász, 65 vendéglátó, 2 pálinkás, 4 császár – ez és még sok minden más is vár majd kicsiket és nagyokat a 20. Savaria Karneválon, amit idén augusztus 20. és 25. között rendeznek meg.

A kedd délelőtti sajtótájékoztatón elmondták a szervezők, hogy bár kissé szoros volt a költségvetés, de így is nagyon izgalmas lesz majd a karnevál. Sok régi, jól megszokott dologhoz ragaszkodnak, hiszen a város történelmét sem lehet megváltoztatni, ezért a karneválnak is vannak fix helyszínei és programjai, de persze minden évben próbálnak újítani.

Temérdek kiállítás várja majd az érdeklődőket és sok olyan csapatot is sikerült meghívniuk, akik eddig még nem vettek részt a karneválon vagy már nagyon régen voltak itt. Visszatérnek például az olasz zászlóforgatók és Magyarország összes gólyalábasa is itt lesz. Nagy hangsúlyt fektetnek a tavaly nagy sikert aratott Minikarneválra is, az egyház pedig egy csendes udvart is nyit majd a karneváli forgatag közepette pihenni vágyóknak.

fotó: Czömpöl Bianka

Ráadásul azokat, akik nagyon szeretik a hasukat még egy gasztroudvar is várja majd a Batthyány téren, ahol a Michelin-csillagos magyar séf, Rácz Jenő és még a gladiátorok főztjét is meg lehet kóstolni. A Sörtéren pedig vasárnap meg lehet majd kóstolni az egyik fellépő, a Blahalouisiana pár hete piacra dobott saját sörét is.

Környezetbarátabbá is próbálják tenni a karnevált a szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével, a műanyaghasználatot is csökkenteni szeretnék, ezért többször használatos, cserépből készült római poharakkal készülnek. Az Uránia udvarban pedig egy újrahasznosító helyszín is lesz, ahol akár megunt ruhákból, műanyagpalackokból lehet majd több hasznos dolgot készíteni.

Ami pedig talán a legjobban érdekel mindenkit: a tavalyi botrány után, hogy idén visszatérhet Jordán Tamás színházigazgató Claudius császárként. Mellette pedig lesz még három másik császár is, de hogy kik bújhatnak majd a többi városalapító bőrébe, azt majd csak később árulják el a szervezők.

Jordán Tamás Claudius császárként a 2017-es karneválon.
fotó: Nagy Zoli

A teljes programról még nem rántották le a leplet, augusztus elején jön a második hullám. Készülnek egyébként egy meglepetésfellépővel is a 20. születésnap alkalmából, de hogy ki is lesz ő, azt nem árulják el. Annyit tudni csak, hogy szombaton este lép majd fel a Fő téren lévő nagyszínpadon. A Savaria Karnevál hivatalos oldalán megtalálható a program, de még a teljesség igénye nélkül.

Hozzászólások (7)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

polgartars: *z n*gy*n d*rv*. *l*sz*r *l n*m t*dt*m k*pz*ln*, m* *rh*t 3 *v ...
Három év börtön vár a videóban szereplő autó vezetőjére
fgzb: V*l*m*k*r * br*tt*kn*l pr*v*t*z*lt*k * v*s*t* sz*m*lysz*ll*t*st....
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: D* l*g*l*bb * cs*tk*ny *s * m*ll**rd*s cs*tl*s** m*nd * 800*zr*t...
Tovább gerjeszti az inflációt az SZJA-visszatérítés a miniszterelnök korábbi gazdasági tanácsadója szerint
kovacs_ugynok: SZVSZ *zl*t *z *m*k*r * sz*r*pl*k * p**cr*l t*rtj*k *l m*g*k*t. ...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után
kovacs_ugynok: *z, h*gy * kr*mpl*b*g*r*k*t *d*k*ld*k sz*n*lm*s f*lsz*pk*d*ss*l ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot