NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Tisztes helytállás az EHF kupa győztese ellen

Az SZKKA fiatal tehetségei is felvették a kesztyűt, 36-26-os vereség lett a vége a Siófok ellen.

A szombathelyi sport számára igazi ünnepnek adott otthon szerda este az Aréna Savaria, a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia NB I-es csapata a világsztárokból álló, 2019-es EHF-kupa aranyérmes Siófok együttesét látta vendégül a K&H Liga második játéknapján.

Fantasztikus szurkolótábor buzdítása mellett a siófokiak lőtték a találkozó első gólját, de egyáltalán nem ijedtek meg a klasszisoktól a szombathelyiek, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Harcosan játszott az SZKKA, a 10. percben 6-6 volt az állás. Úgy tartotta a lépést a Siófokkal, hogy három alapembere, Bandelier, Orbán és Mayer nem volt keretben. A félidő második felében magasabb fokozatra kapcsoltak a vendégek, akik a szünetben négy góllal vezettek, 12-16-ot mutatott az eredményjelző.

SZKKA-Siófok
fotó: szombathely.hu/Bonyhádin Zoltán

A második játékrész elején gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát a Siófok, percek alatt tíz gólra növelték az előnyüket, de ekkor már az SZKKA összes fiatal játékosa pályára lépett. Gódor Mihály felküldte aztán a mérkőzésre nevezett ifi korú tehetségeket is: Győri Viktória egy ilyen kaliberű sztárcsapat ellen kapott lehetőséget élete első NB I-es mérkőzését. Öröm volt nézni, hogy az utolsó tíz percben a fiatalok is remekül helytálltak és tartották a tízgólos különbséget. A szurkolók nagyszerűen szórakozhattak, hiszen a bátran játszó SZKKA mellett a Siófok olykor rendkívül látványos akciókat is vezetett. A végeredmény SZKKA-Siófok 26-36. - számol be a mérkőzésről a klub honlapja .

Szombathelyi KKA – Siófok KC 26–36 (12-16)

K&H Liga, 2. forduló

Aréna Savaria, Jv: Fekete T., Tóth D.

SZKKA: Tomasevics – Wald 1, Horváth P 4, Gorilszka 2, Pődör R. 3, Agbaba 1, Varga N. 7 Csere: Szendrei 2, Virág 3, Pődör B. 1, Franka 1, Kozma, Biró 1, Kulcsár, Győri, Csapó (kapus)

Siófok: Szikora – Such 1, Tomori, Pena 3, Jezic 3, Kobetic 6, Aoustin 2 Csere: Böhme 7, Hársfalvi 2, Horacek 5, Eckerle (kapus), Snelder 1, Niombla 3, Kiss N. 4

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lojalista: *l*sk*d*?N* n* b*x.*ssz* k*v*r*d * x*rh*z* f*d*sz tr*ll*kk*l *z ...
Hamarosan megszületik Orbán Ráhel és Tiborcz István harmadik gyermeke
kezdem: M* v*n * k*sgy*r*kk*l??????...
Egy kisgyermek is megsérült, amikor két autó és egy kamion ütközött Szombathely határában
jóbarát: *ty* j* *g! T* k* * f*... l*h*tsz? M*t *rt*l *d* t* *st*b*? S...
Orbán Viktor: Jövő év elején elkezdjük a 13. havi nyugdíj visszaépítését
halfarkas: *n m*g j*l *ml*ksz*m, h*gy *tt m*ly*n p*r*zs v*t* v*lt * "h*...
Vannak reggelek és esték, amikor életveszélyes a szombathelyi közvilágítás
kezdem: "B* k*ll r*g*sztr*ln*"???? T*l*n r*g*sztr*ln* k*ll. N*...
Szombathelyi gazdik figyelem! Be kell regisztrálni a kutyákat