NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Ellenzéki előválasztás 2021

“Tiborcz Istvánnak üzenem, hogy európai közös elfogatóparancs van érvényben”

Dobrev Klára érezhetően megtalálta a hangot híveivel a DK szombathelyi utcafórumán.

Ha a tudósítónak valaki annak idején azt mondja, hogy 15 év múlva majd az lesz a tét, hogy Dobrev Klára (született Gyurcsány Ferencé) lesz-e a kihívója Orbán Viktornak a miniszterelnökségért folytatott harcban, akkor bizonyára eltűnődött volna a világ folyásán és a magyar történelem különös útjain.

Mostanra azonban már nem igazán csodálkozik semmin.

Így amikor kiderült, hogy egy nap alatt az ellenzék három miniszterelnök-jelöltje érkezik

09.24. 14:03

Karácsony Gergely is Szombathelyre jön szombaton

/ ellenzéki előválasztás 2021 7 hsz. /
Úgy jött ki a lépés, hogy egy napon három előválasztási miniszterelnök-jelölt is megfordul városunkban.
a városba, és neki ebből neki az egykori (és az elkövetkezendő?) first lady jutott, meglehetősen egykedvűen akasztja a nyakába a fényképezőgépét és csúsztatja a zsebbe hű diktafonját.

Klárára várva
fotó: Józing Antal

Szombathely Fő tere késő nyári napfényben úszik a szombati ebéd után, kis időbe telik, míg a tudosító rájön, hogy a rendezvény a DM előtt lesz. Itt gyülekeznek az emberek, a pult körül éppen eligazítást tartanak a rendezők a biztonsági embereknek.

Ez szerencsére teljesen feleslegesnek tűnik, Szombathely nem arról híres, hogy szétfeszítik az utcai indulatok.

Időközben megérkezik Nemény András polgármester és Czeglédy Csaba, a DK előválasztási képviselőjelöltje is. Egy darabig együtt vannak, csevegnek egymással és az őket megszólító rajongókkal, majd elválnak útjaik.

fotó: Józing Antal

A szervezők Dobrev Klára-reklámtáskákat és tollakat osztogatnak.

Egyre többen vagyunk a téren, de Dobrev Klára késik. Úgy látszik, M86 ide vagy oda, a fővárostól még így is távol vagyunk, az onnan érkezőknek szinte mindig sikerül elkalkulálniuk az időt.

Közben mellettem idősebb urak vitatják a helyzetet. Nem értenek egyet Márki-Zay személyével, azzal viszont igen, hogy a DK sokat dolgozott Orbán Viktor leváltásán, így őket illetné meg a vezető szerep.

“Klári önmagában simán ki tudna állítani a kormányt” - hangzik el a vélemény, miközben egy másik beszélgetésfoszlányból azt csípem el, hogy Jakab Péter is jó jelölt lenne. Ezt meg mások vitatják.

Végül, kb. 20 perces késéssel befut a délután főszereplője, aki jókora ovációt kap az addigra kb. 200 főre duzzadt tömegtől.

Dobrev Klára sportosra vette ruházatot: fehér ing, vajszínű (bézs?) nadrág és hozzá illő sportcipő.

fotó: Józing Antal

Czeglédy Csaba csak röviden beszél. Azt mondja, eddig több mint 4 ezren szavaztak Szombathelyen az előválasztáson, ami az országos átlag felett van, és úgy számolnak, a végére ez a szám eléri a 6 ezret. Ellenfelei kiváló jelöltek (kis fütty a téren), így akárki nyer, reméli, ő maga, az Szombathelyen megtöri Hende Csaba és a Fidesz uralmát.

“Minden sejtemben, minden zsigerembe érzem, hogy jövő tavasszal le fogjuk győzni az Orbán-kormányt” - kezdi beszédét Dobrev Klára, amivel azonnal megfogja a rajongótábort, és az elkövetkezendő szűk fél órában már nem is engedi el.

Kétségkívül képes az emberek nyelvén beszélni és érzelmeket kiváltani.

Sorolja, hogy mi mindent loptak el Orbánék az utóbbi időben: Balaton, Fertő-tó, Velencei-tó, egyetemek, autópályák, kaszinók, kelet-magyarországi áramszolgáltató.

“Jézusom, nem is tudom felsorolni, mert itt fogunk állni napestig.”

fotó: Józing Antal

Ugyanakkor - teszi hozzá - Orbánék nemcsak lopnak, de arra készülnek, hogy a következő kormány munkáját ellehetetlenítsék, így nem elég leváltani a kormányt, hanem magát a rendszert kell legyőzni.

Nagyjából ez a beszéd lényege, e gondolat köré épül, a szónok ehhez tér vissza, és ez harciasság az, ami megkülönbözteti Dobrevet a többi ellenzéki miniszterelnök-jelölttől, és ez az, ami láthatóan tetszik a DK-híveknek, amit az élénk taps jelez.

A Fidesz már most fél, ami abból is látszik, hogy “kiküldi ezeket a szerencsétleneket az utcára ”, és 12 évnyi kormányzás után nem azzal kampányolnak, hogy milyen jó az oktatás vagy az egészségügy, milyen jól élnek a nyugdíjasok, vagy mennyire jönnek haza a fiatalok, hanem hogy ismét gyűlöletet keltsenek - mondja.

fotó: Józing Antal

Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözésére

09.24. 07:31

Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?

/ közélet 55 hsz. /
Igaznak tűnik az elsőre hihetetlen hír.
is reagál. Egyrészt érdekes, hogy nem Azerbajdzsánba, Kazahsztánba, Kínába, hanem a haldokló Nyugatra mentek, másrészt “Tiborcz Istvánnak üzenem, hogy európai közös elfogatóparancs van érvényben ”.

Nagy tapsot kap.

“Tudom, hogy amit mondok, az harciasnak és erősnek tűnik k” - teszi hozzá, de a harciasságot azzal magyarázza, hogy szeretné, ha béke lenne az országban, de a békéhez igazság, az igazsághoz pedig erő kell, “és ezt az erőt érzem magamban.”

Azt is megtudjuk, hogy alkotmányellenesnek kell nyilvánítani az alaptörvényt, elzavarni Polt Pétert és a médiahatóságot.

Arról, hogy milyen ország lenne jó a mostani helyett, kevesebb konkrétumot és több általánosságot kapunk.

fotó: Józing Antal

Például az újabb és újabb képzeletbeli ellenségek helyett a kormányzással és az emberekkel kell foglalkozni, és “hogy milyen lesz az ország, az rajtunk múlik” .

“Tegnap egy rokkantnyugdíjas adta oda a nyugdíjszelvényét Budapesten 56 ezer forinttal. Elképesztő, és ezzel nem foglalkozik egyetlen percet sem a miniszterelnök” - mond egy példát Dobrev.

Követendő példaként a skandináv és a balti államok oktatása, egészségügyi és szociális ellátása hangzik el, majd némi baloldali program jön, egyházi iskolák előjogainak visszafogásával és a panelek felújításának a támogatásával.

Mindez kétségkívül hatásos szónoklatba ágyazva.

A végén azt is megígéri, hogy az előválasztás után visszatér Szombathelyre, ahol kőkemény kampány lesz, hogy leváltsák az Orbán-kormányt.

Kattintson a képre a galériához!
fotó: Józing Antal

A program zárásaként lehet még beszélgetni Dobrev Klárával, de ez inkább a szokásos közös fotó- és szelfikészítésnek az ideje. Nagyon sokan élnek is vele.

Nos, 15 éve ilyen például nem volt, ezek szerint mégis volt fejlődés.

Hozzászólások (68)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Macoka: * s*k f*l*sl*g*s r*kl*mk**dv*ny b*k*ll*n* t*lt*n*. *z*k m**tt r*...
WC-papír felvásárlást hozhat az egyre súlyosabb papírhiány
godemperor: V*l*m*ny*m sz*r*nt *nn*k *gy s*k *rt*lm* n*ncs. *k* *l t*d sz*ll...
Négy helyszínen is elektronikai hulladékgyűjtés lesz Szombathelyen
Macoka: N*m *s t*dj*k h*szn*ln* * k*ls* s*v*t *z **t*k h*l*d*sr*, m*rt s...
Járdán ütközött biciklis és autós Szombathelyen
crankitup: H*gy k* * br*k* *zt *r*s*n m*gk*d*j*l*zn*m... ...
„Aki nincsen beoltva és kórházba került, még ki is fizettetném vele az ellátást”
godemperor: T*nyl*g n*m *rt*m, h*gy * 11-*s H*sz*r *t*n m* * fr*ncn*k k*ll *...
Járdán ütközött biciklis és autós Szombathelyen