NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Tesco kijárat, Zanati út: a legmagasabb stresszfaktor?

Nem reprezentatív szavazásunkban olvasóink többsége erre szavazott.

Március közepén álltunk rá a témára, hogy megfejtsük: vajon Szombathelynek mely kereszteződése, csomópontja az, ami a legtöbb idegállapotot okozhatja a volán mögé ülőknek - és ehhez olvasóink kommentárjait is vártuk. Végül kissé talán bő lére eresztettük, hiszen harminc helyszínt vettünk górcső alá (témában fogant írásaink: első , második , harmadik ), és az esetek egy részéről az is nyugodtan megállapítható, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja: elvégre a közlekedés néha a várakozásról is szól, hiszen nem csak mi vagyunk az utakon, de rajtunk kívül mások is.

Bőven vannak azonban így is vitathatatlanul méregpumpás kikanyarodási szenzációk, amik közül toronymagasan kiemelkedett szavazásunkban is a Tesco kijárata a Zanati útra: a voksolók 30 százaléka, azaz 110-en gondolták úgy, hogy ennél képtelenebb, veszélyesebb (tetszőleges jelzőket ér még ide képzelni) találkozási pont nem nagyon van a városban, innen kijönni gyakorta ellentmond a fizika alapvetéseinek is.

fotó: Bonyhádi Zoltán

Jóval kisebb szavazati arányt kapott a második és harmadik helyezett, az Óperint utca-Dózsa sarok (39 voks), illetve a Váci Mihály utca és a Paragvári sarok találkozása (26 voks). A többi kereszteződésre elhanyagolható arányban érkeztek a szavazatok, ezért ezeket nem részleteznénk, a szavazás végső állása cikksorozatunk utolsó darabjának alján megtekinthető.

S hogy mindez milyen tanulsággal szolgál mindnyájunk számára? Elsősorban azzal, hogy ha tényleg ennyire "áldatlan" állapotok uralkodnak a városunkban (amiből inkább gyököt vonnánk, hiszen korántsem ilyen vészes a helyzet), akkor nincs más dolgunk, mint hogy továbbra is legalább annyira, de inkább jobban vigyázzunk egymásra a forgalomban, mint ahogy eddig tettük.

Mert ha némileg ellentmondásosan is hangzik, örülnénk, ha a Sokkoló rovatunkat minél ritkábban kellene frissítenünk az utak széléről.

Kapcsolódó

2012.03.12. 19:21

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen?

/ életmód gal. 4 hsz. 4 kapcs. /
Rengeteg észrevételt kaptunk felhívásunkra olvasóinktól, így itt az ideje, hogy szavazással egybekötve végigpásztázzuk az idegtépő csomópontokat. (1. rész)

2012.03.30. 09:19

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen? (2. rész)

/ közélet gal. 10 hsz. 1 kapcs. /
Hol tapadnánk rá legszívesebben örökké a dudára? Most itt az újabb kör.

2012.04.13. 08:53

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen? (3.)

/ közélet 15 hsz. 2 kapcs. /
Cikksorozatunk harmadik, záró részében újabb tíz necces városi csomópontot mutatunk be, Önök pedig voksolhatnak a végén: melyik mind közül a legádázabb?

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét
halfarkas: P*nt*s, h*ly*s m*gl*t*s!...
Orbán Viktor belengette, hogy jövőre visszaáll a teljes 13. havi nyugdíj