NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Tesco kijárat, Zanati út: a legmagasabb stresszfaktor?

Nem reprezentatív szavazásunkban olvasóink többsége erre szavazott.

Március közepén álltunk rá a témára, hogy megfejtsük: vajon Szombathelynek mely kereszteződése, csomópontja az, ami a legtöbb idegállapotot okozhatja a volán mögé ülőknek - és ehhez olvasóink kommentárjait is vártuk. Végül kissé talán bő lére eresztettük, hiszen harminc helyszínt vettünk górcső alá (témában fogant írásaink: első , második , harmadik ), és az esetek egy részéről az is nyugodtan megállapítható, hogy nagyobb a füstje, mint a lángja: elvégre a közlekedés néha a várakozásról is szól, hiszen nem csak mi vagyunk az utakon, de rajtunk kívül mások is.

Bőven vannak azonban így is vitathatatlanul méregpumpás kikanyarodási szenzációk, amik közül toronymagasan kiemelkedett szavazásunkban is a Tesco kijárata a Zanati útra: a voksolók 30 százaléka, azaz 110-en gondolták úgy, hogy ennél képtelenebb, veszélyesebb (tetszőleges jelzőket ér még ide képzelni) találkozási pont nem nagyon van a városban, innen kijönni gyakorta ellentmond a fizika alapvetéseinek is.

fotó: Bonyhádi Zoltán

Jóval kisebb szavazati arányt kapott a második és harmadik helyezett, az Óperint utca-Dózsa sarok (39 voks), illetve a Váci Mihály utca és a Paragvári sarok találkozása (26 voks). A többi kereszteződésre elhanyagolható arányban érkeztek a szavazatok, ezért ezeket nem részleteznénk, a szavazás végső állása cikksorozatunk utolsó darabjának alján megtekinthető.

S hogy mindez milyen tanulsággal szolgál mindnyájunk számára? Elsősorban azzal, hogy ha tényleg ennyire "áldatlan" állapotok uralkodnak a városunkban (amiből inkább gyököt vonnánk, hiszen korántsem ilyen vészes a helyzet), akkor nincs más dolgunk, mint hogy továbbra is legalább annyira, de inkább jobban vigyázzunk egymásra a forgalomban, mint ahogy eddig tettük.

Mert ha némileg ellentmondásosan is hangzik, örülnénk, ha a Sokkoló rovatunkat minél ritkábban kellene frissítenünk az utak széléről.

Kapcsolódó

2012.03.12. 19:21

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen?

/ életmód gal. 4 hsz. 4 kapcs. /
Rengeteg észrevételt kaptunk felhívásunkra olvasóinktól, így itt az ideje, hogy szavazással egybekötve végigpásztázzuk az idegtépő csomópontokat. (1. rész)

2012.03.30. 09:19

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen? (2. rész)

/ közélet gal. 10 hsz. 1 kapcs. /
Hol tapadnánk rá legszívesebben örökké a dudára? Most itt az újabb kör.

2012.04.13. 08:53

Melyik a legdühítőbb kereszteződés Szombathelyen? (3.)

/ közélet 15 hsz. 2 kapcs. /
Cikksorozatunk harmadik, záró részében újabb tíz necces városi csomópontot mutatunk be, Önök pedig voksolhatnak a végén: melyik mind közül a legádázabb?

Hozzászólások (10)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *zt *d*m *n *s. D*l*t*n n*gy*n n*m *k*r m*nn* *z * b*z*ny*s b*l*...
Egy nap hárman buktak meg Vas megyében ittas vezetéssel, ketten balesetet is okoztak
miki1950 : *rtsd, b*rk*lt c*g*ny*z*s. ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt
miki1950 : *z *n k*rny*z*t*mb*n * p*r*k f*l* *lt*tt* m*g*t, * t*bb* m*g k*v...
Ismert emberek buzdítanak oltakozásra az új állami kampányban
Thom: * 20-*l v*l* t*tym*rg*s *s *d* t*rt*z*k? M*rt *kk*r * g*nd*l*tm*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Ddd911: M* *z h*gy * m* p*nz*nk*n v*tt l*k*sb*n?? ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt